0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
За килограмите
« -: Септември 03, 2007, 13:38:03 pm »
Здравейте момичета. Искам да попитам нещо, макар да знам че при всеки е различно. Днес влязох в 15 седмица, но нещо не качвам килограми. По принцип съм висока и слаба, а и имам проблеми с апетита. Първите 3 месеца бях много зле, повръщане, по цял ден ми беше лошо, хапвах, но много малко. Сега почти не повърщам, но пак нямам особен апетит. Хапвам, но не както преди да забременея. Най-много да съм качила половин килограм. С бебето всичко е наред, поне на последния ултразвук беше така. Но аз съм притеснена. Повечето момичета в тази седмица са качили поне 2 килограма. Ще се радвам, ако ми пишете и кога ви е проличало, че сте бременни. Предварително ви благодаря.
*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
Re: За килограмите
« Отговор #1 -: Септември 03, 2007, 13:53:40 pm »
Панталон за бременни си купих в петия месец. А до края на втория месец свалях килограми, нищо не ядях и ми се гадеше постоянно. Според мен нямаш основание за притеснение.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
*

eleonor

• 1075
  • БEA -ПРЕКРАСНА I CИМЕОНчЕ- БОНБОНчЕ-ОБИЧАМЕ ВИ
« Отговор #2 -: Септември 03, 2007, 13:55:39 pm »
Мила, не се тревожи.Важното е бебето и ти да сте добре, а има време кога да ка4ваШ килца :bighug:Много моми4ета има, който първото тримесе4ие даже отслабват, така 4е няма страШно.
Аз например ве4е съм 21 г.с и съм ка4ила само 3,5кг, но акуШерката и лекарят ми казаха, 4е от сега нататък се запо4ва с апетита и килцата :P
На мен ми проли4а корем4ето оЩе в 3 ти месец :D
Късмет,
Поздрави, Елеонор

Beatris - 13.01.2008
Simeon- 19.01.2009

МЕЧТИТЕ СЕ СБЪДВАТ
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #3 -: Септември 03, 2007, 14:00:54 pm »
аз за цялата си бременност качих само 7 килограма. панталон за бременни си купих в 6-тия месец.
питала съм си гинеколога, каза, че е нормално и даже препоръчително да не се качват повече от 10-11 кг общо.

килограмите, които ти качваш, не са показателни. друго е важно за развитието на бременността.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #4 -: Септември 03, 2007, 15:02:37 pm »
Аз си купих панталончето в началото на 5-ти месец, защото вече нищо не ми ставаше. Сега съм в 18 седмица и съм качила 4 килограма, но ми се струва, че трябва да забавя малко темпото. Напълно съм съгласна, че не трябва да се качват повече от около 10 килограма. Бебето не може да расте безкрайно в нас, виж дупетата ни обаче могат. :lol:
*
« Отговор #5 -: Септември 03, 2007, 15:06:27 pm »
И аз мисля, че щом се развива бебето нормално, няма какво да те притеснява.
Аз също качих малко - около 8-9кг, които като се прибрах от болницата, вече ги нямаше.
Бременността ми пролича късно, купила съм си една дреха за бременни, основно си носех нормалните памучни и разтегливи рокли, дори отидох да раждам с една от тях. Не мога да кажа, че съм имала безапетитие, но определено не ми се ядеше много. Дори в девети месец имах много малък корем. НО родих съвсем здраво ( слава Богу) и дори големичко бебе!
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #6 -: Септември 03, 2007, 17:07:55 pm »
Аз до 5тия месец бях свалила 10 килограма и почти не ми личеше, че съм бременна. Уж имах апетит, а свалях. Лекарката ми каза, че е добре, тъй като аз бях малко по-пълна като забременях. Качвах с толкова, колкото качваше и бебето. Не се притеснявай, ако ти казват, че всичко с него е наред и расте правилно - килограмите не са мерило за добре протичаща бременност. Даже казват, че е хубаво да не се качва много, тъй като все пак е по-тежко за майката и се получават повече проблеми.
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*

lidia

• 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
« Отговор #7 -: Септември 03, 2007, 20:12:55 pm »
Лелее аз в края на 3 месец не можех да си закопчая никой от панталоните. Ако го закопчаех ме болеше корема и си взех още тогава панталон за бременни.  :oops:
До края качих близо 20 кг :oops: :oops: От 52 станах на 72кг. Сега съм 57кг и тези 5 кг ми бъркат в здравето. Не мога да ги сваля и това е.
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*
« Отговор #8 -: Септември 03, 2007, 20:49:09 pm »
Здравейте, аз пак ще спамя, Ганка, ако е удобно, били казала колко наднормено е било теглото ти преди за забременееш, аз имам проблем с теглото, направо е много наднормено и се притеснявам дали изобщо имам шанс да забременея, тук ще пратя един линк за идеалното тегло http://dieti.gbg.bg/Interactive.asp?inter=1
аз съм 28.1  :oops: и знам 4е е ужасно, но не можах да отслабна преди процедурите, свалих 6кг, но не можах пове4е... :? :oops:
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
*

Ganka

• 5926
« Отговор #9 -: Септември 03, 2007, 22:54:55 pm »
Ами Миори, аз бях 87 като забременях и влязох да раждам на 87. Като излязох от родилния дом бях 73. Е, в момента съм 90. Така че сметни сама колко е разликата :oops:

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
*

vilimili

• 512
  • Ще ми липсваш много татко!Поклон пред паметта ти.
« Отговор #10 -: Септември 04, 2007, 16:37:48 pm »
A какво ще кажете за мен-в началото на третия месец да качиш 1,5кг.,постоянно да ти се яде :hungry:[през 2-3часа] :oops:,а когато не ядеш да си мислиш"Oх,след малко как ще си хапна!" :eat:.Вече само едни дънки ми стават,трябва да си купувам,панталони за бременни :oops: :oops: :oops:!Ами по-нататък..... :scale: ?Моля ви дайте акъл,щото...ще се пръсна.Постоянно имам апетит,не знам какво да правя :balk_113:
*
« Отговор #11 -: Септември 04, 2007, 17:43:48 pm »
Аз си купих панталони за бременни в 13 седмица, защото всички други ми притискаха корема вече. Тогава си мислех, че ги купувам за 1-2 месеца и като ми умалеят, ще купувам други. Обаче се оказа, че за цялата бременност съм качила общо 10 кг.(поне досега де). Още съм си с тях. Според мен не е важно колко килограма точно си качил, а по-важно е тези килиграми да не ти влият на здравословното състояние и бременността да ти носи само радости.
*
« Отговор #12 -: Септември 04, 2007, 22:53:55 pm »
Ганка, Благодаря за инфото, много съм обнадеждена, тук лекарката много ми се скара 4е съм дебела, каза 4е за да запо4на АРТ трябва да съм с идеално тегло от 62 кг за моя ръст 173, каза ми 4е никоя клиника няма да се съгласи да ми прави ин-витро ако имам наднормени кила,
аз слава Богу ще права инсе и то в БГ и то с наднормените ми кила, в крайна сметка има и мн моми4ета които правят процедури без наднормени кила и това не е гаранция за положителен резултат- Ганка аз има приятелка, която забременя на 90 и роди на 85 кила, хранеше се мн здравословно през бременността си и така...аз май само си търся извинения и оправдания, 4е не можах да отслабна... :oops: :oops: :oops:
Поздрави
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
*

Ganka

• 5926
« Отговор #13 -: Септември 04, 2007, 23:01:31 pm »
Миори, всичко си е до организъм. Аз съм виждала и ужасно дебели жени да забременяват без проблем. Все пак човек трябва да си избере здравословен начин, ако се чувстваш добре така - то по-добре не се насилвай да сваляш килограми. Важното е да няма стрес преди процедурата. За сведение - втората ми бременност, завършила с мисед започна на 93 кг. До 10та седмица бях 87 вече. Всичко е субективно. А и е възможно при теб при бременност да свалиш това, което е в повече.
Пожелавам ти късмет и бърз успех :)

« Отговор #14 -: Септември 05, 2007, 00:15:54 am »
Значи всичко е индивидуално... да се качва по 2 кг на седмица не е нормално, поне в книгите така пише - по 500 гр. на седмица. Някои бременни качват много последното тримесечие за сметка на предните. Щом повръщаш естествено, че трудно ще качваш. Този проблем обсъждала ли си го с лекаря?
За отчет - забременях 56кг, в родилното вече бях заковала на 82. Не ми се смята, че ми става зле. Остават ми още 10 за смъкване.
*
« Отговор #15 -: Септември 05, 2007, 15:56:03 pm »
Ето един полезен сайт, за калкулиране на теглото по време на бременноста http://www.indiacurry.com/women/pregcalc.htm
*

denito

• *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта
« Отговор #16 -: Септември 05, 2007, 16:09:54 pm »
djufi, изобщо не се притеснявай за килограмите. Всичко е много индивидуално, а бебчето си взима от теб всичко което му е необходимо. Например аз за цялата бременност качих 8 килограма и бебчо си се роди съвсем нормален - 14 дена по рано от термина /планирано/ и тежеше 2,900 кг.. Освен това колкото по-малко качиш по време на бременноста, толкова по-бързо след това ще си върнеш формата. Успех!!!

*

sami

• 1148
  • Обожавам малките ми куклички!!!!!!!
« Отговор #17 -: Септември 05, 2007, 17:08:35 pm »
Не се притеснявай миличка!После може да качиш повече килограми!
Важното е да расте правилно бебето!
Аз качих 20 килограма! :oops:
Лекаря все ми се караше да не качвам,защото щяла съм да напълня
корема с мазнини,и нямало да има място да пораснат бебетата,и можело да се родят преждевременно/е,мойта бременност се
водеше рискова,бяха две бебета/.
Абе,прав си е човека,ама не можех и нито едно кило да не кача! :oops: :lol:
А като родих ми се махнаха 11 кила!
Преди да забременнея бях 70 кг.
Отидох да раждам 90 кг.
А сега съм 62 кг.Още на втория месец,след раждането бях свалила около
20 кг.

http://www.zdravei.bg/videos/id_6940/title_v
torija-rojden-den/http://bg-mamma.com/ticker/69256
*
« Отговор #18 -: Септември 06, 2007, 08:26:10 am »
Аз не съм компетентна, но искам да се включа с нещо за полсовичната 'толерантност' на Разградските гинеколози, в случая за качените килограми през бременността.
Кръстницата ми качи при първата си бременност 17 килограма.А тя си беше пълничка и преди това.Влезе да ражда в смяната на д-р Панова (в момента практикува в Търговище, НЕ  ходете при нея).И знаете ли какво чува на магарето?Точно когато има нужда някой да и каже нещо окуражаващо.Чува как Панова и казва-ама като забременеете, че като се отпуснете да дебелеете, ми виж се каква си дебела, как мислиш, че ще го родиш това? 8O 8O
Без коментар.Ми аз като гледам тук има момичета, качили по 20 и повече килограма.Не виждам какъв е бил тогава проблема....
Извинявам се за офф-а.
*
« Отговор #19 -: Септември 08, 2007, 00:37:36 am »
Здравейте момичета. Искам да попитам нещо, макар да знам че при всеки е различно. Днес влязох в 15 седмица, но нещо не качвам килограми. По принцип съм висока и слаба, а и имам проблеми с апетита. Първите 3 месеца бях много зле, повръщане, по цял ден ми беше лошо, хапвах, но много малко. Сега почти не повърщам, но пак нямам особен апетит. Хапвам, но не както преди да забременея. Най-много да съм качила половин килограм. С бебето всичко е наред, поне на последния ултразвук беше така. Но аз съм притеснена. Повечето момичета в тази седмица са качили поне 2 килограма. Ще се радвам, ако ми пишете и кога ви е проличало, че сте бременни. Предварително ви благодаря.
  Аз като влязах да раждам/преди ехей....колко години/,бях 58кг.Родих здраво и нормално бебче-3,050кг/53см.Учудих света.На третия месец не ми личеше да съм раждала.Ех,младост...