0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: За фоликула, който не се пука
« Отговор #20 -: Декември 21, 2006, 09:17:35 am »
Отново имам въпрос......

Както ви казах в началото на този цикъл, както и миналия, естрадиола ми беше под границата......вчера ми беше 12-ти ден от цикъла. Отивам на преглед и ...... освен този фоликул, който се стой там от преди/задържания/, се е появил оше един с размери 14 - 18мм, и още един, но много малък. Гинекологът ми каза, че този цикъл лигавацата ми е много добре в сравнение с миналия, типична хубава лигавица за определената фаза - 7.9. Това, което още гин. ми каза е че това, което вижда изобщо не съответства на нисък естрадиол. Днес пуснах отново естрадиол, за да видим какви ще са този път стойностите...

Въпросът ми е такъв, какво е значението на естрадиола в началото на цикъла, това определя ли качеството на яйцеклетката или друго, и какво означава по принцип, когато в началото на цикъла естрадиола е нисък, а вече към средата е с нормални стойности?
« Отговор #21 -: Декември 22, 2006, 11:02:58 am »
Вчера си взех резултата от естрадиола, на 13 - ти ден от цикъл е вече в норма 211.2   -  /156-565/
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #22 -: Декември 23, 2006, 08:19:00 am »
В началото на МЦ / ФФ/, естрадиола е индикатор за качеството на фоликула, а през ЛФ - за качеството на ендометриума.
Преди О./ при фоликул около 18 мм/ е добре да е е над 200 -250 пикограма на милилитър.
Преди О. той е нужен за да се активира ЛХ /иначе фоликула неможе да се пукне/.

В началото на МЦ от неговите нива зависи секрецията на ЛХ и ФСХ.
От яйчника /той се отделя там/ чрез Е2 се подава информация на хипофизата, колко ЛХ и ФСХ да се отдели /те се синтезират в хипофизата/
Когато нивата на Е2 са ниски -секрецията на ЛХ и ФСХ е негативна (-), а когато са високи - е позитивна (+). 

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #23 -: Февруари 08, 2007, 16:17:31 pm »
Момичета,

имам задържан фоликул, или кистичка /самата аз незнам вече какво е/ с размери 8-14мм вече цели 6 месеца. Пих дуфастон, оргаметрил...не изчезва. Писах в друга тема относно стимулацците, защото това, което док. реши незабавно да минавам към инвитро, предлага да започнем със стимулация, след прием на естрофем и дуфастон в предния цикъл. Слушам неговото мнение, но това, което ме притеснява, явно само мен, е този задържан фоликул / кистичка от толкова много време. Защо не притеснява никой друг? Не може да се премине към стимулация с този фоликул....или.....
*

karrii

• *
  • 47
  • Вярвам в Мечтите
Re: Задържан фоликул
« Отговор #24 -: Октомври 22, 2007, 00:20:24 am »
аз също имам задържан фоликул може би вече екиста защото е 32мм днес ми изписаха Дуфастон ,имам и силни болки от дясната страна където е кистата