0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Кръвен тест за бременност
« Отговор #60 -: Октомври 07, 2005, 13:59:27 pm »
Здрасти,
стойностите (0-3) са референтните, при които нито има бременност, нито има наличие на туморни образувания, които да секретират въпросния хормон. (това изследване е и в графата "туморен маркер"). За наличие на бременност се говори едва, когато тези нива надвишат 5. Крайни стойности - няма. (май). Ако си спомням правилно, стойностите растат най-лавинообразно до третия месец, а после постепенно почти се "застопоряват". Но хормона е много "лабилен" и стойностите му са по-скоро индивидуални, защото ако при едни на 10-ти ден след ову стойностите са 10, при други може да са 100. А и е определено нещо като среден "интервал" от време, в който хормона се удвоява (например между 36 и 72 часа), което говори, че за всеки е различно. Предполага се, че при многоплодна бременност нивата са много по-високи, но се оказва, че и от това "правило" има изключения....

*
« Отговор #61 -: Октомври 07, 2005, 13:59:41 pm »
Пак ли е задължително да се изчаква закъснение на М. за да се направи кръвен тест? :?:
*
« Отговор #62 -: Октомври 07, 2005, 14:01:34 pm »
препоръчва се да се прави поне след 10 дни от овулация:)

*
« Отговор #63 -: Октомври 07, 2005, 14:07:19 pm »
Ура! Значи няма да чакам още цяла седмица! А дали трябва да е на гладно, рано сутрин...?
*
« Отговор #64 -: Октомври 07, 2005, 14:09:28 pm »
това няма значение. колкото по-рано отидеш (преди 12 имам предвид) в същия ден могат да излязат резултатите (след 14ч.)- това в Бодимед:)
Успех!

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #65 -: Октомври 07, 2005, 14:11:24 pm »
Цитат на: sisi4
Ура! Значи няма да чакам още цяла седмица! А дали трябва да е на гладно, рано сутрин...?

абе недей да бързаш толкова... изчакай да минат 14 дни след овулацията поне!
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #66 -: Октомври 07, 2005, 14:13:31 pm »
Е ще почакам още 4-5 дни...
*
« Отговор #67 -: Октомври 07, 2005, 15:49:00 pm »
Според мен този тест е менте щом и други момичета са имали  две чертички от него, но без бременност, а и кръвният трябваше да покаже.

Това което ми се случи миналият месец е пример за приключена бременност още в самото начало. На 31-ви ден от цикъла температурата ми вече беше висока 15 дни и затова реших, че не е рано да направя тест. Имах останал един, който е от най-обикновенните лентички. Направих го и се появи едва забележима втора черта. До сега никога не бях забелязвала даже къде се намира тя. Реших, че на следващата сутрин ще направя друг. На същия ден обаче имах една-две кафиникави капки и даже си помислих, че ми тръгва. Още същата вечер си взех един тест Clear View и на него веднага се появи втора чертичка. Започнах веднага утрогестан и на следващия ден си направих кръвен тест. Беше положителен - 6.4, а и температурата продължаваше да бъде висока. Всичко продължи до 35-ти ден. До обяд вече бях с нормално обилен мензис. На следващия ден, който беше вече втори ден от новия цикъл направих отново кръвен тест и вече беше отрицателен - 0.13.

Предполагам, че по същия начин има бременности, които завършват в още по-ранен стадий, но за тях може само да се предполага, а и ако кръвния тест е отрицателен :roll:  В действителност ако не бях мерила Т този месец нямаше да бързам толкова да правя тест и вероятно нямаше да разбера, че е имало нещо.
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #68 -: Октомври 07, 2005, 16:26:56 pm »
Цитат на: fauna
Предполагам, че по същия начин има бременности, които завършват в още по-ранен стадий, но за тях може само да се предполага, а и ако кръвния тест е отрицателен :roll:  В действителност ако не бях мерила Т този месец нямаше да бързам толкова да правя тест и вероятно нямаше да разбера, че е имало нещо.

точно така, фауна. така пишат и по книжките - че най-малко 50% от опложданията завършват по този начин и в този ранен срок. предполага се, че процентът достига и до 70, но няма как да се установи научно, защото болшинството жени не планират бременност и не правят тестове.

съжалявам за случилото се, но това от друга страна има и добър признак...
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

Anonymous

« Отговор #69 -: Октомври 07, 2005, 17:41:13 pm »
Ми аз за тва вече реших - кат се съмнявам давам двайсетачка и разбирам кво е положението. С тия тест ленти си е чисто хвърляне пари на вятъра.
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #70 -: Октомври 07, 2005, 17:42:46 pm »
Госта бях аз, що ли пак не ме логна автоматично?!