0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Бременност и остеопороза
« -: Октомври 22, 2007, 16:58:02 pm »
Здравейте момичета,

Обръщам се към вас, защото не открих в нета нищо за бременността и остеопорозата. Някой дали знае нещо по въпроса?

Благодаря предварително.

*

motoneti

• *
  • 47
  • Красавеца на мама!
Re: Бременност и остеопороза
« Отговор #1 -: Октомври 23, 2007, 11:20:07 am »
Какво точно те интересува не става ясно?
*
« Отговор #2 -: Октомври 23, 2007, 17:11:24 pm »
До колко е възможно бременност с моята остеопороза. Трябва ли да пия предварително някъкви лекарства? Как те ще се отразят на бъдещия плод? Опасно ли е за плода моята остеопороза? Мога ли да му я прехвърля? Как да го предпазя?

*

Жужка

• 564
  • Фен на Пегъзи Музовски
« Отговор #3 -: Октомври 23, 2007, 22:16:22 pm »
Най-добре се консултирай с гинеколога си и с лекуващият остеопорозата лекар (ортопед мисля).
А иначе в магазините се продават доста хранителни добавки. Можеш да увеличиш съдържанието на калций в организма с редовен прием на суров смлян сусам. Приемай повече мед, всякакви сурови явки. Старай се да не пиеш кафе (не позволява на организма да усвои калция). Не знам в какъв стадий е остоепорозата ти, но знам че при началните форми се препоръчва двигателен режим - повече разходки, лек спорт (каланетика, пилатес).
Повече не мога да ти кажа, успех! :)
Мога, стига да искам.
*
« Отговор #4 -: Октомври 24, 2007, 09:10:26 am »
Най-добре се консултирай с гинеколога си и с лекуващият остеопорозата лекар (ортопед мисля).
А иначе в магазините се продават доста хранителни добавки. Можеш да увеличиш съдържанието на калций в организма с редовен прием на суров смлян сусам. Приемай повече мед, всякакви сурови явки. Старай се да не пиеш кафе (не позволява на организма да усвои калция). Не знам в какъв стадий е остоепорозата ти, но знам че при началните форми се препоръчва двигателен режим - повече разходки, лек спорт (каланетика, пилатес).
Повече не мога да ти кажа, успех! :)
Благодаря, явно ще трябва да говоря и с двамата. само незнам как ще се разделя с кафето. имам кофти мигрена и установих, че кафето ме спасява - а съм лежала в болница заради главоболието и не искам да се връщам там. явно трябва да действам комплексно.

*

motoneti

• *
  • 47
  • Красавеца на мама!
« Отговор #5 -: Октомври 24, 2007, 10:37:56 am »
Мисля ,че трябва да се консултираш с ендокринолог.И също е много важно с какъв апарат ти е диагностицирана остеопорозата.Най сигурни са апаратите ,които изследват гръбначен стълб.
*
« Отговор #6 -: Октомври 24, 2007, 14:51:02 pm »
Мисля ,че трябва да се консултираш с ендокринолог.И също е много важно с какъв апарат ти е диагностицирана остеопорозата.Най сигурни са апаратите ,които изследват гръбначен стълб.
точно на такъв ме гледаха, в медицинска академия.

*

motoneti

• *
  • 47
  • Красавеца на мама!
« Отговор #7 -: Октомври 24, 2007, 15:39:07 pm »
Какъв беше резултата?Аз работех на такъв апарат ,но не в МА.А с ендокринолог консултира ли се?
*
« Отговор #8 -: Октомври 25, 2007, 15:04:55 pm »
през 2005, на този апарат който сканира гръбнака:
total BMD: 0.800g/cm/2
T score: -2.2
Z score: -2.2
днес, на апарат който ти сканира ръката:
T score: -1.6
Z score: -1.72
Знам че втория не е толкова точен, но все пак и в двата случея е остеопения.
майка ми е с остеопороза, но тя така и още не може да случи на читав ендокринолог.
в началото когато и я откриха, и предписаха да пие по шепа лекарства на ден, които и увредиха страхотно стомаха и тя просто ги спря и започна самолечение.
motoneti, можеш ли да ми препоръчаш някой ендокринолог.

*

motoneti

• *
  • 47
  • Красавеца на мама!
« Отговор #9 -: Октомври 25, 2007, 22:32:11 pm »
Ендокринолог мога да ти препоръчам д-р Чолакова,работи в ендокринологията ,но и в частен център Гургулят ул.Раковски №148 Б тел. 02/981 03 31.Лошото е ,че лекарствата за остеопороза винаги дразнят стомаха.Задължително се консултирай с ендокринолог,след като и майка ти има проблем ,поне да стопираш процеса.А за бебче мисля ,че няма да имаш проблем.Може да ти назначат нещо профилактично ако има нужда.Носи си старите изследвания.
*
« Отговор #10 -: Октомври 29, 2007, 12:17:45 pm »
motineti, благодаря ти за координатите. ще му се обадя още днес.

Благодаря и успех   :D

*

motoneti

• *
  • 47
  • Красавеца на мама!
« Отговор #11 -: Октомври 29, 2007, 20:53:29 pm »
Успех и на теб!И да пишеш!
*

motoneti

• *
  • 47
  • Красавеца на мама!
« Отговор #12 -: Ноември 02, 2007, 19:25:43 pm »
biby 21 какво стана ,записа ли си час?
*
« Отговор #13 -: Ноември 06, 2007, 08:34:17 am »
Здравей, motoneti,
нещата малко се объркаха. когато ми даде координатите се обадих на майка ми да каже кога ще може и да отидем заедно, но тя тамън беше запазила час при д-р Шигарминова. тя ми назначи доста изследвания, които се оказаха доста като цена - общо 133лв. тук във форума много споменават д-р Владимиров, който е и гинеколог и ендокринолог. преди си мислех като направя изследванията да отида и при него, но когато ми казаха колко ще ми срува... си казах, ако той няма доверие на тази лаборатория и трябва да ги правя на ново, нямам възможност да отделя толкова много пари. и за това мисля да си запиша час направо при него.
ти ходила ли си при него? минала съм през толкова много гинеколози, заради болките по време на МЦ и съм изпробвала какво ли не, че вече нямам доверие на никой.
благодаря ти още веднъж
 :bighug:

*

motoneti

• *
  • 47
  • Красавеца на мама!
« Отговор #14 -: Ноември 06, 2007, 13:29:00 pm »
При Владимиров не съм ходила .А какви изследвания ти назначи ,ако можеш пиши ?
*
« Отговор #15 -: Ноември 08, 2007, 09:23:44 am »
изследванията са следните: ПКК, СУЕ, креатинин, серумен калци, фосфор, общ белтък, алкална фосфотаза, парат хормон, остеокалцин, В-крос-лопс, ТСХ, anti TPO и калци в урината/24часа.

*

motoneti

• *
  • 47
  • Красавеца на мама!
« Отговор #16 -: Ноември 09, 2007, 10:10:45 am »
Някои от тях се поемат от здр каса ,проверила ли си ?
*
« Отговор #17 -: Ноември 09, 2007, 14:00:00 pm »
не съм проверила, но и имам проблем с личния лекар. трябва да си взема отпуск, за да направя всико това, а в момента е доста натоварено при мен.

ще проуча въпроса, обещавам :oops:

благодаря :)

*

motoneti

• *
  • 47
  • Красавеца на мама!
« Отговор #18 -: Ноември 10, 2007, 09:29:23 am »
Успех и да пишеш само добри резултати!