0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
въпрос за извънматочната бременност
« Отговор #20 -: Януари 12, 2006, 15:45:33 pm »
Цитат на: FreshBreeze
Джамата, скоро имаше тук дискусия, в която някои обясниха защо всъщност е туморен маркер (аз не знам дали е, но ми е любопитно да разбера) :roll:

туморен маркер се нарича вещество в кръвта (белтък или нещо друго, да не задълбавам), чието наличие навежда на мисъл за евентуален канцерогенен процес.

ЧХГ е основно признак за наличие на бременност.
не знам при какви други случаи имаме повишен ЧХГ. ако визирате моларната бременност, освен?
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #21 -: Януари 12, 2006, 16:36:08 pm »
Ето Лали е дала обяснение :D
Спомням си, че скоро коментирахме нечии резултати, и освен стойностите стоеше въпросът дали не са сгрешили изследването, защото се водело туморен маркер, но от лабораторията потвърдиха, че е туморен маркер.
(Това доколкото си спомням, де)
 :D
Благодаря ти, Бени!

*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #22 -: Януари 12, 2006, 16:39:35 pm »
Име на теста
БЕТА-ХОРИОНГОНАДОТРОПИН

Име на английски
Free-Beta- hCG

Клинично значение и индикации
Опрделяне нивото на hCG-b служи за ранно откриване на герминативни клетъчни тумори - мола хидатидоза и хориокарцином при жените, тестикуларен карцином при мъжете; за проследяване на пациенти с повишен риск от герминативни клетъчни тумори – при крипторхизъм, здрави монозиготни близнаци на бащи с тестикуларен карцином, за постоперативно проследяване на пациенти с тестикуларен карцином; в случаи на нетрофобластни тумори, секретиращи hCG-b; за ранна диагностика на еу- и ектопична бременност, за диагностициране на спонтанни аборти и хромозомни аномалии; за мониторинг на ранна бременност.

Метод:
ECLIA

Материал за изследване:
серум

Коментар:

Срок за изработване:
4 ч.

Цена
19 лв
*

лили

• 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
« Отговор #23 -: Януари 13, 2006, 10:48:17 am »
е значи все пак е туморен маркер. и тогава незнам как може повечето лаборатории да го работят 2 дни :?:
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #24 -: Януари 13, 2006, 10:54:48 am »
Туморът да не се развива за минути? Един ден по-рано, или по-късно какво значение има?
Освен това наличието на тумор се установява с други процедури.
Изследването на туморните маркери обикновено е за претърпели операции и лечение.
*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
« Отговор #25 -: Януари 13, 2006, 13:56:08 pm »
Цитат на: Lilly
е значи все пак е туморен маркер. и тогава незнам как може повечето лаборатории да го работят 2 дни :?:

Лили аз като бях миналата година в МД-София след спонтанен аборт и със съмнения за извънматочна си правих ЧХГ (писах по-нагоре за това), та тогава имах възможността да си поговоря приятелски с д-рката която приемаше и обработваше изследванията. Мен тогава ми казаха че ги изкат спешни и станаха до следобеда някъде (не помня много добре вече) ама като я попитах след като толкова бързо могат да станат изследванията защо не ги правят както са си а ги задържат ами цената беше двойна на спешните. Та тя ми отговори ми за пари. Тогава цените бяха 9 лв за нормални изследвания за които чакаш около 2 дена и 18 лв. за спешна поръчка. Та лекарите винаги те пращат за спешна нищо, че моите изследвания се сетиха да ги погледнат след 2-3 дена чак.
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
« Отговор #26 -: Януари 13, 2006, 14:27:58 pm »
Абе аз тук в Пловдив - не знам как са другите лаборатории, но тази в която ходя, ако е до обяд взета кръвта изследването на ЧХГ излиза към 16,30. Ако е след обяд - на другия ден пак в толкова някъде.  Може би обработване на резултати, те ги вкарват в разни компютри и т.н. и цената е 14 или 16 лв - не съм сигурна.
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
« Отговор #27 -: Януари 13, 2006, 14:47:27 pm »
Цитат на: wassilena
Абе аз тук в Пловдив - не знам как са другите лаборатории, но тази в която ходя, ако е до обяд взета кръвта изследването на ЧХГ излиза към 16,30. Ако е след обяд - на другия ден пак в толкова някъде.  Може би обработване на резултати, те ги вкарват в разни компютри и т.н.

Еми явно са коректни  :lol: радвай се, добре че е така.
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #28 -: Януари 13, 2006, 15:10:45 pm »
аз правих кръвен тест в Кандиларов в 10ч. сутринта и в 13ч. вече си видях резултата в интернет.Струваше 21.50лв.,като в цената се включват консумативите.
<br />