0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

лили

• 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
въпрос за извънматочната бременност
« -: Януари 07, 2006, 00:25:46 am »
какви са симптомите на извънматочна бременност. едва ли тук е точно мястото да питам но почвам да се притеснявам сериозно. по принцип цикъла ми е 25-26 дни. предишния ми м. беше на 07.12 а този месец ми дойде на 04.01. кървенето ми е поне 7-8 дни а сега още на втория ден следобяд доби цвят на кафе. имам болезнени спазми периодично, но не твърде редовно. правих тест деня преди да ми дойде - отрицателен. и все пак това си е доста странен м. за мене. не знам какво да правя. има ли смисъл от друг тест или от посещение при лекар.
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
« Отговор #1 -: Януари 07, 2006, 01:01:42 am »
Случват се такива цикли, за собствено успокоение отиди на лекар след като си спре. Не мисля че е извън маточна.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #2 -: Януари 07, 2006, 09:07:21 am »
Може да е ановулаторен цикъл, а може и да има бременност.
При извънматочната и вътрематочната бременност симнтомите са едни и същи.
Направи пак тест.
*
« Отговор #3 -: Януари 07, 2006, 11:17:27 am »
Здравей,
по принцип при извънматочната бременност кървенето започва поне 10 дни след очакваната менструация, а не преди това и кървенето е ръждиво, в никакъв случай не можеш да го объркаш с нормален цикъл. Така че както са ти казали момичетата по всяка вероятност не е е извънматочна, но за всеки случай пак си направи тестче :D
*

лили

• 2151
« Отговор #4 -: Януари 07, 2006, 12:00:23 pm »
мерси за отговорите. явно пак ще се тествам.
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
« Отговор #5 -: Януари 07, 2006, 15:25:34 pm »
Защо не идеш да си направиш кръвен тест?
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

« Отговор #6 -: Януари 08, 2006, 09:51:54 am »
Цитат на: StefiZ
Здравей,
по принцип при извънматочната бременност кървенето започва поне 10 дни след очакваната менструация, а не преди това и кървенето е ръждиво, в никакъв случай не можеш да го объркаш с нормален цикъл. Така че както са ти казали момичетата по всяка вероятност не е е извънматочна, но за всеки случай пак си направи тестче :D

На мен кървенето ми започна 3 дни преди очакваната менструация. После спря и след 5-6 дни започна наново, след което пак спря. Вече към 20-ти ден започна силно кървене с почти черен цвят и силни болки от страната в която се е установила.
При извънматочна не е задължително теста да е положителен.

Не се шашкай. Успех
*

лили

• 2151
« Отговор #7 -: Януари 08, 2006, 22:15:22 pm »
направих още един тест вчера. и той беше отрицателен. и спазмите поотминаха така че явно е било нещо друго. мерси на всички.
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
« Отговор #8 -: Януари 11, 2006, 11:41:48 am »
Цитат на: Lilly
направих още един тест вчера. и той беше отрицателен. и спазмите поотминаха така че явно е било нещо друго. мерси на всички.

Да не си била на диета скоро? Това също може да е причина.

При мен извънматочната протече така закъсня ми с 5-6 дена дойде ми след това сякаш е нормално и накрая след 5-6 дена зопочна силно кървене напрово се бях уплашала банята беше цялата в кръв а аз неможех да изляза. И след това продължи да цапа до операцията, но цвета си беше нормален
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*

лили

• 2151
« Отговор #9 -: Януари 12, 2006, 11:14:39 am »
не. даже съм качила 3 кг. :oops:  това ми беше една от причините за безпокойство. и нощта преди да ми дойде не можах да спя цяла нощ - непрекъснато ми се гадеше. за момента всичко което ме тревожеше отшумя.
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*

Starlet

• 1937
« Отговор #10 -: Януари 12, 2006, 11:37:04 am »
не. даже съм качила 3 кг. :oops:  това ми беше една от причините за безпокойство. и нощта преди да ми дойде не можах да спя цяла нощ - непрекъснато ми се гадеше. за момента всичко което ме тревожеше отшумя.

Виж за да се успокоиш си пусни кръвен тест за бременност. Така ще отминат притесненията ти. Но според мен няма извън маточна бременност. Просто някакво изключение в цикъла ти и при мен се случва 1 а понакога и 2 пъти в годината. Аз също имам много точен цикъл толкова точен че мога да предвидя по кое време на деня горе долу ще ми дойде.
*

лили

• 2151
« Отговор #11 -: Януари 12, 2006, 11:53:13 am »
не ми се занимава с кръвни тестове. скъпи са пък и резултата излиза чак на следващия ден. в цибалаб дори ги правят само 2 пъти в седмицата. нахалници. при тая цена и при важността на изследването поне резултата да излиза за няколко часа. имам предвид, че това все пак е туморен маркер и понякога е наистина жизненоважно да знаеш резултата веднага, а не след 2 месеца (образно казано)
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*

Starlet

• 1937
« Отговор #12 -: Януари 12, 2006, 12:30:24 pm »
Ами отиди в Майчин дом там спешното ЧХГ беше 18 лв. И работят добре. Това е горе на последния етаж при генетиците. Аз съм доволна от тях и аз бях със съмнение за извънматочна последния път. Иначе ще даваш пари за тестове постоянно и пак толкова ще ти стъпи.
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #13 -: Януари 12, 2006, 13:11:24 pm »
не ми се занимава с кръвни тестове. скъпи са пък и резултата излиза чак на следващия ден. в цибалаб дори ги правят само 2 пъти в седмицата. нахалници. при тая цена и при важността на изследването поне резултата да излиза за няколко часа. имам предвид, че това все пак е туморен маркер и понякога е наистина жизненоважно да знаеш резултата веднага, а не след 2 месеца (образно казано)

в лаборатория Кандиларов и други софийски лаборатории, резултатът от кръвния тест за бременност излиза след няколко часа!
освен това, кръвният тест за бременност НЕ Е туморен маркер, да знаеш :)
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #14 -: Януари 12, 2006, 13:15:03 pm »
Цитат на: jam
...освен това, кръвният тест за бременност НЕ Е туморен маркер, да знаеш :)

Какво имаш предвид Джам? 8O
В какво се състои разликата?
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*

лили

• 2151
« Отговор #15 -: Януари 12, 2006, 14:23:48 pm »
за кандиларов беше права. попитах по телефона и казаха че излиза същия ден. но иначе съм питала в цибалаб, бодимед и една квартална лаборатория и винаги досега са ми давали отговор "на следващия ден". а защо да не е туморен маркер.
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #16 -: Януари 12, 2006, 15:16:16 pm »
Резултата не е страшен...Ако не този месец,следващия... не очакваш лоша диагноза

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #17 -: Януари 12, 2006, 15:31:03 pm »
а защо да не е туморен маркер.

ако наричаш бременността "тумор" - може да се разглежда като туморен маркер теста за бета-ЧХГ :)
туморните маркери дирят други неща в кръвта...
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #18 -: Януари 12, 2006, 15:32:57 pm »
Джамата, скоро имаше тук дискусия, в която някои обясниха защо всъщност е туморен маркер (аз не знам дали е, но ми е любопитно да разбера) :roll:
Благодаря ти, Бени!

*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #19 -: Януари 12, 2006, 15:36:09 pm »
Когато се правят опити за забременяване повишаването на ЧХГ  е нормално, дори бременност да не настъпи.
Когато не се правят такива опити при повишен ЧХГ се мисли за тумор.