0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Търся съвет /как да помогна на приятелката си - б.м./
« Отговор #20 -: Януари 05, 2006, 19:48:24 pm »
От там ще е трудно, но ако пък искаш, дай електронния адрес на приятелката ти и ще й пратя линк на сайта. Или домашен адрес и ще й пуснем календарче и брошурка.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #21 -: Януари 05, 2006, 21:29:01 pm »
Питащата написа : А майка й дори има наглостта като се обадя да я търся в тях и да ми натяква да и говоря и пр...

Знаеш ли какво ми идва на ум от позицията на проблемно забременяваща вече две години:Това е фикс идея на майката на приятелката ти, което емоционално я натоварва още повече и на тази идея твоята приятелка оттава първостепенно значение, дори и погледнато подсъзнателно  да не разочарова майка си. Явно е, че зет и тъща са в тандем .Някой има болни амбиции, но емоционално товарят този, който може да понесе това до известен предел.

Не знам дали си чувала, но репродуктивния цикъл на жената се регулира от хипофизо - хипотеламучно - яйчниковата ос . Тоест и всички репродуктивни органи да са ти наред във функционално отношение - яйчници, тръби, матка, липса на възпаления , хормони  - ок , доказана овулация  и пр, ако си затормозена психически ... няма да стане в доста значителен процент. Отварям скоба - ако мъжът с добра оплодителна способност, доказана със надеждна спермограма.

Аз лично имам приятелка , която е обиколила всички светила в София и най-накрая една лекарка и обяснила що е тва психологически стерилитет , пък сега детето й е на 1 месец /да й е живо и здраво/ след осем годишни безуспешни опити.

В заключение: амън от фикс идеи на други хора, и от собствените ми също...
« Отговор #22 -: Януари 06, 2006, 10:53:48 am »
Snow Girl,  ти си един добър и умен човек! Възхищавам ти се как си склонна да обмислиш мнението на другите, дори и да е в разрез с твоето усещане. Така че съм сигурна, че ще бъдеш полезна на своята приятелка, каквото и се случи.
И аз така понякога страдам за близките си приятелки (по различни проблеми) и за съжаление не съм много деликатна - все си казвам мнението :oops:  За сега не ми се сърдят, де :wink:

Желая ти успех, също така и на приятелката ти! :D
Благодаря ти, Бени!

*

Anonymous

« Отговор #23 -: Януари 06, 2006, 19:42:34 pm »
Ще обмисля предложението на Мели, незнам дали това пак няма да е някаква нежелана намеса, чиито посредник съм аз :oops: .........Но ще си помисля.........Просто незнам каква би била реакцията й.......
В крайна сметка бих се радвала да помогна, но ако помощта ми е нежелана, просто няма смисъл да ставам натрапник и съветник в чуждият живот........и колкото и да я обичам и да ме е грижа за нея, това може би е един път, който тя трябва да извърви, докато узрее и иска да приеме нечия помощ........както вие ми отворихте очите момичета.....Мерси за подкрепата и съветите!!!
*
« Отговор #24 -: Януари 06, 2006, 20:12:45 pm »
Госте, напълно съм съгласна с теб, че тя трябва да го изживее и да поиска да търси помощ. Поне при мен беше така и аз бях много благодарна на моите приятели и моето семейство, че не се бъркат и дори не ме питат нищо.
Но ако искаш да помогнеш по-скрито дай адреса на съпруга и. Или просто и кажи колко много инфо има във форумите, как намираш много полезна информация, че има форуми за най-различни неща, как хората остават анонимни, а в същото време намират много подкрепа и и дай доста български форуми като включиш и този.
Аз поне бих направила така.
*

Anonymous

« Отговор #25 -: Януари 13, 2006, 03:50:37 am »
искам само да ви кажа, че и дадох вашия саит........и от тук насетне какво ще стане, си зависи от нея........Мерси за съветите още веднъж, така съм по-спокойна..............Ами това е!!!Много щастие!!! :D  :arrow:  :flower:
*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
« Отговор #26 -: Януари 13, 2006, 13:29:52 pm »
Хайде като мине време да ни оведомиш какво става с нея? Как е тя и разни такива. :)
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!