Нещо подобно се случи на мен преди една година.
При мен събитията се случиха така: седмица след като ми дойде осъзнах, че е било само за 1 ден - тогава имах много тежка работна седмица. Акушер-гинекологът ми назначи изследване на бета ЧХГ и се разбра, че стойностите му са завишени (уви, не помня вече цифрите). Тъй като не се локализираше плодното сакче, следваща седмица се следяха стойностите на бета ЧХГ-то. Трябваше да се изчака. Тази седмица ми беше адски напрегната, спрягаше се извънматочна. Накрая на седмицата се откри плодно сакче в матката. Болки имаше и при мен.
Знам, че е кошмарно, но се опитай да се успокоиш. Всичко ще се оправи, просто вярвай. След като си около датата на очакваната менструация още е много рано за диагнози. Попитай гинеколога, кога най-рано може да се установи на ехограф бременност - ако не се лъжа беше около 6-10 ден след закъснението и направете преглед отново, но ще ти препоръчам апаратът да е от по-ново поколение и висок клас, за да е категоричен образът. Ако трябва отиди при друг акушер-гинеколог! Но не бива и да бавиш повече от тези 10 дни. При по-силни болки и/или кървене по-добре потърси спешен кабинет към АГ болница, дори и да е за фалшива тревога. Желая ти всичко да е наред и скоро да се похвалиш с хубава новина!