0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте момичета,
Аз отново пиша обезпокоена и с много въпроси. Разбрах че съм бременна 3 дни преди да дойде датата, ден преди датата ЧХГ-то беше 27. Пет дни след закъснението ми бях на лекар и с вагинален ехограф не се видя абсолютно нищо. Единственото, което ми каза да направя е да чакам. Но имам болки, не много силни, но понякога и доста боли, а той каза че докато не се види нещо има голяма вероятност за извън маточна. Някой преживявал ли е нещо подобно и какво бихте ме посъветвали?
Благодаря ви на всички, които винаги сте ми отговаряли и давали надежда!
*
Re: Съмнения за извънматочна бременност
« Отговор #1 -: Април 02, 2008, 13:11:18 pm »
а защо не пуснеш още един кръвен тест?
На ехограф ще се види "нещо" едва когато стойностите на ЧХГ станат над 1000-1500.
ако преди 5 дни е било 27, то на прегледа да речем че е било около 100-200, ами няма как да види плоден сак.

моят съвет е вместо да седиш и да се чудиш какво става просто да пуснеш два теста през 48 часа.

Успех!
*
« Отговор #2 -: Април 02, 2008, 13:36:52 pm »
Ядосвам се когато толкова рано лекарите започнат да плашат.Ми той по-добре от тебе знае че е рано да се види бременност,а пък тръгнал и за извънматочна да ти говори.Пусни си второ ЧХг 48 часа след първото и пиши какво е.Макар че и ЧХГто не е гаранция и аз съм пример за това.
*

everything_possible

• 957
  • Всичко е възможно, ако го пожелаеш истински.
« Отговор #3 -: Април 02, 2008, 14:38:04 pm »
Аз съм преживяла извънматочна и единственото което мога да кажа е че първите ми тестове бяха след 4-5 дневно закъснение и бяха с едва забележима тестова линия, имах и много болки и почти не можех да правя нищо дори едвам вървях. но всичко е много относително и наистина е хубаво да пуснеш кръвен тест.
ВЯРВАЙ! Мечтите се сбъдват!
*
« Отговор #4 -: Април 03, 2008, 01:38:01 am »
Нещо подобно се случи на мен преди една година.
При мен събитията се случиха така: седмица след като ми дойде осъзнах, че е било само за 1 ден - тогава имах много тежка работна седмица. Акушер-гинекологът ми назначи изследване на бета ЧХГ и се разбра, че стойностите му са завишени (уви, не помня вече цифрите). Тъй като не се локализираше плодното сакче, следваща седмица се следяха стойностите на бета ЧХГ-то. Трябваше да се изчака. Тази седмица ми беше адски напрегната, спрягаше се извънматочна. Накрая на седмицата се откри плодно сакче в матката. Болки имаше и при мен.
Знам, че е кошмарно, но се опитай да се успокоиш. Всичко ще се оправи, просто вярвай. След като си около датата на очакваната менструация още е много рано за диагнози. Попитай гинеколога, кога най-рано може да се установи на ехограф бременност - ако не се лъжа беше около 6-10 ден след закъснението и направете преглед отново, но ще ти препоръчам апаратът да е от по-ново поколение и висок клас, за да е категоричен образът. Ако трябва отиди при друг акушер-гинеколог! Но не бива и да бавиш повече от тези 10 дни. При по-силни болки и/или кървене по-добре потърси спешен кабинет към АГ болница, дори и да е за фалшива тревога. Желая ти всичко да е наред и скоро да се похвалиш с хубава новина!
Особеност на огъня е, че гори независимо от посоката на вятъра!
*
« Отговор #5 -: Април 03, 2008, 18:23:11 pm »
Правиш си кръвни тестове през 48 часа. Резултатът трябва да е поне удвоен на втория тест. Ако стойността е над 1000 трябва да се види и сакче. Много е рано сега. Вярвай, че е нормална бременност!