0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
дископатия и бременност
« -: Март 25, 2008, 19:56:22 pm »
Момичета, много моля да ме насочите към добър специалист, невролог, в София, който не се церемони да издава направления за томография и каквото се налага и няма да ми губи времето... Става дума за следното. По време на кратката ми бременност около последната Коледа изведнъж се появиха ужасни болки в областа на кръста отзад, с извиване на горната част на тялото ми надолу и малко в ляво. Болките бяха като по нерв, в най-силния си период обхващаха перинеума като "гащи" - извинете ме, за това сравнение, но не ми идва друго наум за по-точно описание. Имаше моменти, в които "нервът" "теглеше" крака ми. За съжаление, тогава не можах да потърся компетентна помощ - почивни дни. Болката намаля с малко обездвижване. А миседът преообърна всичките ми намерения за срещи със специалисти. Миседът беше в 8 г.с., точно за подарък навръх Нова година. За мен е втори мисед за една година. След абразиото болката съвсем утихна, до този момент само от време на време се появява приболване в кръста и вдървеност. Иска ми се нещата в тази област да се установят при мен. Не знам дали тази "дископатия" може да има връзка с миседа... Със сигурност не бих искала да ми се случи такова нещо при евентуална бъдеща бременност, ако въобще имам щастието да забременея отново... Разчитам на съвет от вас. Във форума се споменаваше болница "Св. Иван Рилски", макар и по по-различни причини... Но не съм наясно дали там могат да ми помогнат и към кого да се обърна.
Особеност на огъня е, че гори независимо от посоката на вятъра!
*
Re: дископатия и бременност
« Отговор #1 -: Март 26, 2008, 14:04:47 pm »
Ще питам наш познат,който беше с много тежка дископатия, а сега е като нов кой го оправи и ще ти пиша. Но за абортите по-добре провери щит.жлеза,направи имунологични и генетични.
*
« Отговор #2 -: Март 26, 2008, 16:03:46 pm »
Аз съм с дископатия. Излекуване няма. Всяка година на минерални бани, на мен най-ми помагат в Павел баня, много добре се повлиявам от водната гимнастика и така до следващата година. Не ми е известно дископатията да причинява миседи. Ще ти се наложи да живееш с нея.

[/url]
*

wild cat

• 404
  • Няма начин да няма начин!
« Отговор #3 -: Март 27, 2008, 12:19:14 pm »
Погледнете тук, момичета! :wink:

http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=133896.0
*
« Отговор #4 -: Март 27, 2008, 12:37:14 pm »
Погледнете тук, момичета! :wink:

http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=133896.0

wild cat,дисковата херния е следващият етап на това заболяване.Дано не стигаме дотам.Аз съм с дископатия.Така е, отърване няма.Свикваш с болката и това е.Трудността идва при износването на плода, но не знам да е причина за миседи.И аз съм притеснена при евентуална бременност, особено с близнаци, но ще траем. :D
*
« Отговор #5 -: Март 27, 2008, 16:37:37 pm »
И аз мисля, че дископатията няма отношение към спонтанните аборти, освен ако по някакъв начин не влияе на кръвопотока или в следствие на болката не се активират някакви други механизми... Както и да е, това са свободни съчинения :wink: В случая, и мен повече ме притеснява износването, очевидно трябва да се вземат някакви мерки да се предотврати появата на болки или какви средства за облекчаване има при бременност. Най-вече се тревожа за нещата при раждането: не знам дали при дископатия е допустимо нормално раждане; ако е цезарово пък с каква упойка ще е -  нали спиналналните и епидуралните се поставят там някъде... :? И аз за какво съм се затревожила, нали?! То да имам късмета да стигна до там :balk_145:
*
« Отговор #6 -: Април 01, 2008, 09:19:27 am »
wild cat, едва днес успях да прегледам линка,който си посочила (за което ти благодаря!). Трябва да кажа, че малко се обърках - към какъв специалист да се насоча - невролог или неврохирург. Искрено се надявам състоянието ми да не е толкова сериозно и налагащо намеса, още повече че при мен нещата се случват от време на време, за период от 2-3 седмици, болките си ги търпя, макар че съм грозна картинка, а и не мога да си позволя да съм по-леко облечена. Искам просто да ми се постави диагноза и да ми се дадат препоръки как да се пазя... и евентуално, към кой специалист да се насоча??????
*
« Отговор #7 -: Април 01, 2008, 10:44:28 am »
Искам просто да ми се постави диагноза и да ми се дадат препоръки как да се пазя... и евентуално, към кой специалист да се насоча??????
Към невролог.
*
« Отговор #8 -: Април 03, 2008, 02:07:26 am »
Жекова, благодаря!
« Отговор #9 -: Април 07, 2008, 19:24:45 pm »
Мпмичета здравейте.
И аз съм с дискова херния ,на ниво L4 , L5.Миналата година се секнах и няма да ви казвам какъв ужас беше.Изтрапна ми крака на моменти не го усещах и се спавах.правих масажи и нагревки , ъответно и лекарства и се пооправих.
И в момента съм бременна в 4 месец.
Много съм притеснена как ,ще се развие болеста и в момвнта мв били но засега стискам зъби :(, но предполага ,че 6те  се усили болката по натам .Какво да правя?Дайте съвет
*
« Отговор #10 -: Април 09, 2008, 08:18:21 am »
sisanka, може би ще е най-добре да се консултираш с невролог! Когато аз бях в подобно положение, нямаше как да направя тази консултация, тъй като се случи в най-неподходящото време за мен - по време на Коледните и Новогодишни празници. Тогава реших да потърпя, докато дойде първият нормален работен ден, да си взема направление и т.н. Ако организираш консултацията преди голямата Великденска ваканция, която ни предстои, мисля ще е най-добре - за твое спокойствие, което от своя страна пък е толкова важно!
« Отговор #11 -: Април 10, 2008, 10:33:27 am »
Благодаря ти Ognyana .
*
« Отговор #12 -: Май 13, 2008, 20:41:16 pm »
Момичета, умишлено повдигам темата. Най-после се добрах до направление за невролог. Моля, ви, насочете ме към някой свестен невролог в София, работещ с НЗОК.
По принцип нямам нищо против да платя за консултанция, но ако ми се наложи рентген, скенер..., не бих могла да си го позволя...
*
« Отговор #13 -: Юни 12, 2008, 21:12:54 pm »
Сама за последно да си повдигна темата. Попаднах на добър невролог. Поозорих го човека с моите 5 специфични въпроса, но той се отнесе отговорно и сериозно. Направихме рентгенова снимка веднага, тълкува я веднага...въобще доволна съм. Та моите болежки в кръста се оказаха в следствие на шипове...Какво да се прави, оправия няма. Поне категорично няма противопоказания за спинална или епидурална упойка  :cloud9: Трябва да се пазя от резки движения, от течение и така...
Никак не е излишна консултацията с невролог при болежки в кръста и дископатия, когато се планира бременност, особено когато такава не е правена  :)...
« Отговор #14 -: Юни 13, 2008, 09:37:25 am »
Ще ви предложа рецепти от тетрадките с рецепти на баба ми.Ако желаете можете да ги пробвате-поне на баща ми му помогат.
Еднта е ввземате 1 стрък целина,нарязвате го на по около 1 см и го запарвате(в много малко количество вода) и си правете лапа от него.Вземате го и вечер преди лягане си го слагате на мястото където са шиповете и преспивате с него.Прави се 20 поредни дена ,веднъж в рамките на 6 месеца.
Другата рецепта е вземате стар лук,почиствате го,разрязвате го на 2 половини,поръсвате го със сол и го оставяте да се пече във фурната докато си "пусне соковете" и пожълтее.Оставяте го да поизстине малко и го слагате на болезненото място,превързвате го към тялото си и се обездвижвате поне за 2 часа.
Успех и дано болките Ви поотминат.

Но при бременност можеш да опиташ само с втората рецепта и то при условие,че лука не е много топъл.А иначе защо този добър невролог не ти предпише някои кремове или гелове за облекчаване на болката????
« Последна редакция: Юни 13, 2008, 09:47:04 am от iliyanas »
*
« Отговор #15 -: Юни 13, 2008, 12:59:10 pm »
О, предписа ми цяла рецепта. Но в момента не ме боли. Има и други две причини, поради които не споменах за тях - в момента приемам други лекарства, на имуностимулираща терапия съм, притеснявам се, че ще ми станат много лекарствата, а и без да се консултирам с доц. Конова, не смея да изпълнявам тази рецепта. Неврологът каза да я изпълнявам само, когато имам нужда и то, ако не вреди на изследванията и лечението, свързани с инфертилитета, за което ще трябва да се консултирам с акушер-гинеколога... Тези лекарствата обикновено са на стероидна основа и те могат да повлияят хормоналните изследвания, доколкото знам. Другото - тези лекарства много вредят на стомаха, а колко помагат е относително... Майка ми страда от шипове от както се помня, имаше един много тежък период, та затова със сигурност знам че тези лекарствата са нож с две остриета... Ще прибягвам до локалните средства, дано не стигаме до силни болки поне засега...
И компреси - благодаря за рецептите! Такива с лук са ми правили като дете на ударено против синки, естествено с вече изстинал лук...