0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Kista na bebe nerodeno v 5-q mesec
« -: Май 20, 2008, 01:05:52 am »
Snaja mi e bremenna v 5-q mesec i otkriha na bebeto 2 kisti4ki v glavi4kata i q karat da pravi AMINOSENTEZIS.Tq ne iska za6toto ima opasnost da zagubi bebeto a ve4e e zagubila edno,koeto e bilo izvan mato4no i e mn pritesnena.Znae li nqkoi ne6to po tozi vapros.Kazvat 4e 6teli da iz4eznat,no e vazmojen sindroma na Daun
*

daniski

• 550
  • Моят дар от Бог-Грант Даниел
Re: Kista na bebe nerodeno v 5-q mesec
« Отговор #1 -: Май 20, 2008, 05:52:47 am »
ами дори да е Даун синдром,то вече е късно за аборт.а в 5 месец амноицентезата не е толкова опасна.Дано си се оправи от само себе си...
*
« Отговор #2 -: Май 20, 2008, 11:27:23 am »
daniski, петия месец най-вероятно означава 16-20 седмица и тъкмо това е времето, по което се прави амниоцентеза и съответно ако резултата е лош се препоръчва аборт.

Деси, аз ако бях на мястото на снаха ти щях да направя. Вярно е, че съществува известен риск, но той е доста малък. Също така кисти понякога има и при здрави деца. На моята дъщеря на двумесечна възраст и откриха такива кисти при трансфонтанелна ехография и ни пратиха на изследване за цитомегаловирус и токсоплазмоза. Е, оказа се, че няма проблем и е едно напълно здраво дете на 1г. и 9м.
В същото време племеника на мъжа ми е дете с увреждания. Майка му беше на 38 г., но не направи нито амниоцентеза, нито фетална морфология. Той е почти на 2 год., но за сега не могат да му поставят точна диагноза. Ясно е само,че има мозъчни увреждания, които според лекарите би трябвало да бъдат видяни на феталната морфология. В същото време болестта му не е хромозомна и амниоцентезата би показала добър резултат. Но каквото и решение да вземе снаха ти за амниоцентезата, нека да направи фетална и около 26 и 32 седмици.

« Отговор #3 -: Май 20, 2008, 16:50:38 pm »
Da kasni4ko e za abort,makar 4e lekarite kazaha 4e e takmo na vreme,za6toto e vav 20 sedmica,i nie poneje sme v Ispania i tuk ima zakon 4e moje da se pravi abort do 22 sedmica,no tq se otkaza ot amniocenteza.Ima ve4e edin abort za6toto e bilo bebeto izvan mato4no i dok i e kazal 4e pri o6te edin abort nqma da ima deca,i za tova se ostavi v racete na sadbata.Mnogo se nadqva vsi4ko da e nared.A az sa6to se nadqvam. A tova na snimkata e moeto mom4e na 1g i 5m.,no imam i da6terq na 7g.Vsi4ki se nadqvame da si imame zdravo bratov4ed4e
« Отговор #4 -: Май 20, 2008, 16:56:56 pm »
ne iska da mi publikuva snimkite.Blagodarq na vsi4ki
« Отговор #5 -: Май 20, 2008, 17:04:26 pm »
Desi1, отношението ви е несериозно!  Ако се роди детето с увреждания, сестра ти щастлива ли ще бъде, че е износила една бременност?  Нека направи амниоцентеза и каквото друго и препоръчат лекарите - те знаят до кога какво е допустимо.  Рискът от амниоцентеза е много нисък, а последствията от заболяване, което е можело да бъде видяно при нея - за цял живот.

Никой тук не може да знае нещо повече от лекуващите лекари, които следят сестра ти.  Така че не е добра идея да чакаш да чуеш каквото искаш от хора във форум и да базираш на това решението си, касаещо живота и здравето на едно все още неродено дете.
« Отговор #6 -: Май 20, 2008, 17:46:16 pm »
Napalno si prava PRINCESKE ,no ne zavisi ot men .Tq ne mi e sestra a etarva,a az si mislq 4e az se pritesnqvam mnogo pove4e ot neq ne znam.Ako zavise6e ot men ,bih si napravila vsi4ki izsledvaniq.mn me e jal za tova beb4e
*

daniski

• 550
« Отговор #7 -: Май 21, 2008, 00:38:49 am »
Деси,слушай какво ти казват хората и опитай да говориш с нея ако не за аборт,то поне за амниоцентезата.В САЩ също правят аборти до 6 месец,ама трябва да има и малко морал нали?Все пак да го утрепеш съзнателно толкова голямо?!Аз не мога,който може да го прави.
То и на етърва ти не е лесно -след извънматочна и това сега!ама поне да направи изследването.
дано докторите да не са прави и детето да си е добре!
*

manhattan

• 1439
  • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."
« Отговор #8 -: Май 24, 2008, 09:02:41 am »
щом препоръчват амнио, да направи!

по въпроса с мозъчните кисти. чела съм, че е често срещано и обикновено са напълно преходно явление, от което се оформят мозъчните структури. пиши ЛС на Мели. чела съм и нейно становище по въпроса.
желая добър изход от проблема!
*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
« Отговор #9 -: Май 24, 2008, 16:53:47 pm »
Ако жената е решила, че няма да прави аборт амниоцентезата е излишна... поне според мен.
Но е много по-вероятно лекарите да са казали на етърва ти, че при втора извънматочна бременност няма да може да забременее по естествен път. Най-вероятно при първата е загубила едната тръба. Не се знае каква е причината да е извънматочна, но явно този проблем го няма при другата тръба. Тя си е здрава и цяла и няма основание да смята, че при раждане или аборт ще й я повредят.
За мен един аборт е по-лека процедура от едно раждане. Така че вероятността нещо да се обърка при аборта е много по-малка, отколкото при раждане.
Това в никой случай не значи че имам мнение дали тя трябва да направи аборт или не. Но ако са я изплашили напразно е по-добре да уточни присъдата, която да й "лепнали".
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
*

Tamara

• 1662
« Отговор #10 -: Май 24, 2008, 16:57:18 pm »
В САЩ също правят аборти до 6 месец,ама трябва да има и малко морал нали?Все пак да го утрепеш съзнателно толкова голямо?!Аз не мога,който може да го прави.
Кой има претенции, че е най-моралният, за да преценява морала на другите?
Сигурна съм, че в САЩ е имало кого да попитат преди да си напишат законите и са го пообмислили това решение много по-подробно от нас.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #11 -: Май 24, 2008, 17:16:08 pm »
амниоцентеза се прави между 16 и 20-та седмица. има риск от аборт, но той е доста малък - средно за света е под 0,5%. в Испания, предполагам, рискът е още по-малък, защото медицината е напреднала и екипите са професионални.

ако се налага прекъсване на бременността по медицински показания, не е късно. не се прави аборт, а предизвикано раждане.

ако снаха ти е решила да износи и роди детето, независимо от неговото здравно състояние - тогава наистина е безсмислена амниоцентеза.
но ако се колебае само заради риска от аборт, лекарите би трябвало да й обяснят колко е малък той.

аз лично направих амниоцентеза.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #12 -: Май 24, 2008, 17:46:14 pm »
Деси,
нека снаха ти премисли и си даде ясна сметка - може ли тя да отглежда дете с увреждания. Дали психически би издържала нейното дете да бъде болно и различно от останалаите. Това дете ще има нужда от нея много повече от останалите - здравите деца. Тя ще трябва да да му се посвети изцяло. То ще изглежда по различен начин и ще говори по различен начин. А нашето общество понякога е жестоко. Другите деца често ще странят от нейното... Нека си представи живота си от тук нататък и ако не е готова да живее такъв живот, по-добре би било да прекъсне бременността си.
Не ме разбирай погрешно. Аз не препоръчвам аборт.
Но ако тя е готова да се посвети на болното си дете, нека го роди и отглежда с любов.
Прекланям се пред такива хора.
Дано съм се изразила ясно, защото темата е доста деликатна.

Бъдете добри и не губете кураж! :)
*

daniski

• 550
« Отговор #13 -: Май 25, 2008, 05:16:49 am »
В САЩ също правят аборти до 6 месец,ама трябва да има и малко морал нали?Все пак да го утрепеш съзнателно толкова голямо?!Аз не мога,който може да го прави.
Кой има претенции, че е най-моралният, за да преценява морала на другите?
Сигурна съм, че в САЩ е имало кого да попитат преди да си напишат законите и са го пообмислили това решение много по-подробно от нас.
ОК.моя грешка.не в САЩ,а в Ню Джърси.В други щати аборта е официално забранен,в който и месец да било.Знам че не му е тука мястото на тоя спор и затова се извинявам на Деси.Ама Тамара ме издразни.
Та недей,тамара,да си толкова сигурна.особено когато засягаш морални категории като ЗА и ПРОТИВ абортите.
*

Tamara

• 1662
« Отговор #14 -: Май 25, 2008, 12:40:14 pm »
Ама Тамара ме издразни.
Та недей,тамара,да си толкова сигурна.особено когато засягаш морални категории като ЗА и ПРОТИВ абортите.
Само за да не стане грешка:
Написах го защото и ти ме издразни. А иначе аз не съм давала мнение за или против абортите. Но ти даде.
Аз продължавам да съм си сигурна, че когато са си писали законите в САЩ са съобразили много повече неща от теб.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
*

deep

• *
  • 2887
  • believe in YOU
« Отговор #15 -: Май 27, 2008, 23:25:41 pm »
Дано обстоятелствата се променят и бебо да е добре.
Изпитанието за родителите е много голямо. Изпращам своята подкрепа!

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън
*

asq13

• *
  • 1
  • мечтите се сбъдват
« Отговор #16 -: Юни 04, 2008, 18:06:56 pm »
Snaja mi e bremenna v 5-q mesec i otkriha na bebeto 2 kisti4ki v glavi4kata i q karat da pravi AMINOSENTEZIS.Tq ne iska za6toto ima opasnost da zagubi bebeto a ve4e e zagubila edno,koeto e bilo izvan mato4no i e mn pritesnena.Znae li nqkoi ne6to po tozi vapros.Kazvat 4e 6teli da iz4eznat,no e vazmojen sindroma na Daun

При фетална морфология и на мен ми казаха за кисти в главичката на бебето. При следващия преглед вече бяха изчезнали.  Посъветвай снаха ти да отиде на преглед при добър професионалист. Аз съм минала през ФМ, БХС, Амниозентеза, генетични изследвания на мен и цялото ми семейство. Няма нищо страшно - важното е да си сигурен че ще гушнеш накрая здраво бебче. Успех!
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #17 -: Юни 12, 2008, 07:21:53 am »
ОК.моя грешка.не в САЩ,а в Ню Джърси.В други щати аборта е официално забранен,в който и месец да било.
Не е вярно това бе душко. От къде ти дойде на ум подобно нещо. Нали на всички избори се карат, че консерваторите искат да го забранят.  Никъде в САЩ не е забранен аборта и има решение на върховния съд в подкрепа на правото да правиш аборт по желание( виж  http://en.wikipedia.org/wiki/Roe_v._Wade). Позволен си е до 12-та седмица, само че това не се спазва и правят до много късно, защото няма как да има контрол над тези неща.

Боби
« Последна редакция: Юни 12, 2008, 07:23:40 am от Bobbie »