0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Здравейте,
правиха ми инсеминации в неделя и понеделник и от четвъртък трябваше да започна вагинално прогестерон 200мг 2пъти на ден ( сутрин и вечер). В четвъртък ги взех, но в петък, събота и днес взимам само едната, защото невероятно запичат. По принцип би трябвало, ако забременея организма ми да си произвежда прогестерон и знам, че се дава за всеки случай. Чудя се дали е проблем, ако взимам само 200мг на ден вместо 400мг.

Боби

*
По добре да се спазват препоръките на лекаря,а и не виждам проблем вагиналните глобули на утрогестана се приемат много добре и нямат странични реакции.
Успех.
*

Bobbie

• *
  • 5701
По добре да се спазват препоръките на лекаря,а и не виждам проблем вагиналните глобули на утрогестана се приемат много добре и нямат странични реакции.
Успех.
Аз не съм в България и при нас лекарството се казва Прометриум. Всъшност е направено, за да се пие, но го дават и вагинално ( което лично мен много ме учуди, но пък действа). Не знам дали има същите странични ефекти.

Боби

*
Утрогестана, които се използва в България също може да се пие и да се използва вагинално.
И според мен го слагай в дозата , в която ти е назначен.
Според мен също е най-добре да се придържаш към дозата,предписана от лекаря.

*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
По принцип би трябвало, ако забременея организма ми да си произвежда прогестерон и знам, че се дава за всеки случай.

Боби, тук има много момичета, които са пили/слагали/взимали прогестерон поне до 16 седмица на бременността. Отделно и в болниците, при контракции в по-малките месеци се изписва прогестерон. "Работата" на прогестерона е да накара матката да не се контрахира и да не реагира както всеки друг месец. Би трябвало и би било добре организмът ти сам да си произвежда този хормон. В много случаи обаче не е така.

Може би тези мерки да не са необходими при теб. Може да са предписани "за всеки случай". Но... аз лично не бих рискувала.

Тук (в БГ) този хормон го има като 2 продукта
дуфастон (дидрогестерон) - синтетичен (duphaston на Solvay Rharma)
утрогестан (микронизиран натурален прогестерон) (utrogestan на Laboratories Besins International - France)
Освен това изписват и прегнил по схема. Идеята му е да накара твоят организъм сам да си произвежда прогестерон.

Провери в аптеката дали няма някакъв друг прогестеронов продукт. При евентуална бременност сигурно ще ти се наложи. Аз не съм имала странични ефекти от дуфастона преди бременността. Затова и тогава продължих с дуфастон. Много лекари ми препоръчваха да го сменя с утрогестан... ама мойта лекарка си беше на мнение че не трябва да го сменям.
Затова смятам, че трябва да знаеш кой продукт ще можеш да взимаш при нужда. Сега един запек не е нещо много страшно, но при евентуална бременност всички излишни напъни не са желателни.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
*

Bobbie

• *
  • 5701
Сега един запек не е нещо много страшно, но при евентуална бременност всички излишни напъни не са желателни.
Всъщност мен именно тези напъни ме притесниха най-много. Аз бях запечена от преди това (предполагам от Гонал-а, макар че е рядко) и после като го започнах направо стана ужас.

Каква е обичайната доза ( в милиграми) утрогестан, която се предписва?

Боби

*
Утрогестана , който аз ползвах е от 100мг.-3*2, но аз го ползвах при установена бременност.
*

Tamara

• 1662
на мен ми казаха 3*1 утрогестан 100 мг (сто)
или 2*1 дуфастон 10 мг (десет)
било едно и също.
Именно затова не ти написах дозировките. За мен те нищо не означават.

Спестих ти и това, че при първата бременност след клостилбегит ми поставиха 5000 единици прегнил и започнах дуфастона след 17 ден висока базална температура.

Много сме различни, за да сраняваме чак и дозировките.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
*

Bobbie

• *
  • 5701
Tamara и mpia - благодаря за отговорите. Значи на вас са ви давали по 300мг на ден, а на мен сега ми дават по 400мг.

На мен ми поставиха 10000 единици FSH ( предполагам, че е същото като прегнил-а) за стимулиране на овулацията - това им е протокола. За прогестерона също имат протокол, който е еднакъв за всички, които минават през тази процедура. Единственото нещо, което варират е дозата на Гонал-а, в зависимост от ефекта от стимулацията. 
Аз за всеки случай си започнах днес и втората доза.  Пък и коремчето ми се поорави, та вече не ме е страх от страничните ефекти  :lol: Предполагам (надявам се), че това, че съм взимала 200мг на ден за два дена не е фатално.

Боби
« Последна редакция: Юли 08, 2008, 02:05:53 am от Bobbie »

*

Bobbie

• *
  • 5701
Сега видях, че съм написала FSH, а то е всъщност 10000 единици HCG.

*
Bobi, пий сутрин на гладно чаша топло мляко с мед и киви - помага при констипацията. За приема на прогестерона - придържай се към предписанието на лекаря! Успех!
*
Цитат
Значи на вас са ви давали по 300мг на ден, а на мен сега ми дават по 400мг
При мен 600мг.
Слушай лекаря си -за всеки е индивидуално.
Има момичета на които им се налага и по-голяма доза-например на 6 часа по 2.
*

Tamara

• 1662
...това им е протокола. За прогестерона също имат протокол, който е еднакъв за всички, които минават през тази процедура...
Аз не съм правила инсеминация. Само симулация с клостилбегит.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.