0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: Безопасен ли е метода invitro
« Отговор #40 -: Януари 22, 2006, 12:41:07 pm »
Цитат на: maara
но и доста съм чела за опасноста от хормоните  да си го кажем те са една от причините за рака на гърдата ина шиката на матката

Няма да направиш рак от стимулацията, ако точно това те притеснява.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
Безопасен ли е метода invitro
« Отговор #41 -: Януари 22, 2006, 17:20:28 pm »
рискове винаги и във всичко има, остава собствената  преценка струва ли си или не.Някои от нас са минали по няколко пъти през процедурата и поне аз никога не съм поставяла риска на първо място.
Не мисля, че някой ще откаже да информира пациента за рисковете. Пък и информираното съгласие е написано така, че там са упоменати всички "страхотии".
*

denito20

« Отговор #42 -: Януари 22, 2006, 19:26:13 pm »
Meli, моля те кажи ми дали повишената стойност на FSH сама по себе си дава основание да се каже, че единственият шанс да си имаме бебенце е Ин витро-то
« Отговор #43 -: Януари 22, 2006, 19:45:14 pm »
Това 20 на ника ти,значи ли,че си на 20години?Защото,доколкото знам FSH се увеличава някъде към критическата възраст.
*

denito20

« Отговор #44 -: Януари 23, 2006, 16:05:34 pm »
на 30 години съм, но ми е увеличено
« Отговор #45 -: Януари 23, 2006, 19:36:26 pm »
Интерсно защо :o .Направи го пак.
« Отговор #46 -: Януари 23, 2006, 20:00:14 pm »
Цитат на: denito20
Meli, моля те кажи ми дали повишената стойност на FSH сама по себе си дава основание да се каже, че единственият шанс да си имаме бебенце е Ин витро-то

На кой ден е направено изследването?
*
« Отговор #47 -: Януари 23, 2006, 20:11:49 pm »
Това е написала денито в съседна тема
Цитат
стойността е 15,64 при референтни граници 3,5-12,5 - на 5-ти ден от цикъла

Денито, повтори изследването на 2-ри или 3-ти ден от цикъла
« Отговор #48 -: Януари 23, 2006, 20:26:50 pm »
Да, Мисинка, това беше и моята мисъл - да не е направено на по-късен ден и затова да е високо.
*

denito20

« Отговор #49 -: Януари 23, 2006, 22:14:50 pm »
Цитат на: missy
Това е написала денито в съседна тема
Цитат
стойността е 15,64 при референтни граници 3,5-12,5 - на 5-ти ден от цикъла

Денито, повтори изследването на 2-ри или 3-ти ден от цикъла

Благодаря Ви, така и ще направя, а след това отново ще пиша какви са стойностите.
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #50 -: Януари 23, 2006, 22:19:06 pm »
И да добавя - направи изследване и на останалите хормони.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

Emmanuella

« Отговор #51 -: Януари 25, 2006, 10:49:12 am »
Здравеите през 2005 г кондидастах ме за инвитро през НЗОК,отговора не закъсня одобренисме,Още не сме почнали по други причини,Но моя въпрос ене опасно не крие ли риск от странично действие ,не говоря за надебеляване и от този род,Х ладилникът ми е пълен с35 инджекции а доктора каза че може и да не стигнат,Някои ако е чел или знае нещо да пише

Миличка, надявам се до този етап, вече да имаш тази информация. От личен опит мога да ти кажа следното: Gonal F (многото ампули) се бият по 3 на ден, като текущо ще ти проверяват зреещите фоликули (брой, размер и т.н.). Цялото количество ампули стигат ако не се лъжа за 10тина дни, период, за който фоликулите може и да не са достигнали до необходимия за последващата процедура размер и се налага продължаване на стимулацията. Това е причината твоя доктор да ти  каже, че може и да не стигнат.
А за страничните ефекти изощо не мисли. Аз имах известна доза неразположение, бях хиператимулирана (бяха узрели над 20 фоликула и след пункцията имах 20 огромни кисти в корема), но въпреки това съм бременна 14 седмица благодарение на IVF процедурата и то от първия път.
Така че успех! Стискам палци на всеки който е тръгнал по този път!
*

Ani4ka78

• 220
  • Моята принцеса
« Отговор #52 -: Февруари 04, 2006, 16:23:35 pm »
здрасти Емануела, радвам се за теб и честито! Би ли ми казала къде прави инвитрото, мисля си че си при д-р Стаменов или се лъжа и ако си при него би ли ми разказала как протича всичко. Можеш да ми пишеш на имейла anipandeva@yahoo.com. Благодаря ти предварително мила!!! И всичко най-хубаво ти желая!!!
*

denito

• *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта
« Отговор #53 -: Февруари 07, 2006, 18:01:49 pm »
Цитат на: Emmanuella
но въпреки това съм бременна 14 седмица благодарение на IVF процедурата и то от първия път.
Така че успех! Стискам палци на всеки който е тръгнал по този път!

ЧЕСТИТО! ЧЕСТИТО! ЧЕСТИТО!

Емануела би ли написала в коя клиника и при кой доктор прави процедурата. Благодаря и лека бременност