0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Загубих момиченцето си
« Отговор #60 -: Април 07, 2008, 13:40:08 pm »
Кети,
съчувствам ти най-искрено. И аз го преживях това това преди месец. Бях бременна с близначки, но едната се оказа, че е починала в мен около едно денонощие преди операцията. А другата се роди с доста усложнения.
Желая ти скоро да се съвземешот преживяното, да пребориш някак си болката и
ДА ВДИГНЕШ ГЛАВА И ДА ОПИТВАШ ОТНОВО!
ВЯРВАЙ, ЧЕ СЛЕДВАЩИЯ ПЪТ ВСИЧКО ЩЕ Е НАРЕД!
УСПЕХ!

Бъдете добри и не губете кураж! :)
*

deep

• *
  • 2887
  • believe in YOU
« Отговор #61 -: Април 07, 2008, 15:01:59 pm »

Прегръщам те!

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън
« Отговор #62 -: Април 07, 2008, 21:41:52 pm »
Кети, съжалявам много, душицо...  :(
Думите са безсилни в такъв момент, но поне малко помагат. Болката е огромна, целият свят се срива за миг. Не оставяй отчаянието да те завладее. Най-страшно е първите дни и седмици - болката те раздира отвътре, хормоните бушуват, сълзите текат безспир.
Опри се на близките си, споделяй болката, поплачи си - олеква.
 :bighug:
  09.11.2007
*

CatWoman.

• **
  • 63
  • Защото вярвам в Чудеса!!!
« Отговор #63 -: Април 12, 2008, 18:59:26 pm »
Кети....  :balk_145: :balk_145: :balk_145: ах, ако знаеш как се разплаках. Думите не идват в устата ми..... Прегръщам те силно! Поплачи си, изживей го, ПРЕживей го, нека малко ти олекне макар и бавно, отдай се на мъката си сега, а после вдигни глава и погледни напред.... колкото и да е трудно, трябва да погледнеш напред, защото там ще се крие "новото" щастие. Желая ти го от сърце!
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #64 -: Май 02, 2008, 20:28:12 pm »
Кети, съжалявам :balk_145: Думите не достигат в такива моменти... Душата ми плаче с теб :bighug: Такова нещо не се приема, не се свиква с него, не го превъзмогваш... То е винаги в теб, но поне можеш да вярваш, че малката душичка е на едно по-хубаво място и те пази, а следващият път ще пази и братчето или сестричето си! :balk_21:
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
« Отговор #65 -: Май 02, 2008, 21:54:31 pm »
Кети, за E coli изслевала ли си се мила?
« Отговор #66 -: Май 02, 2008, 22:29:44 pm »
SAJALQVAM MNOGO
*
« Отговор #67 -: Май 03, 2008, 09:44:21 am »
Кети, за E coli изслевала ли си се мила?
Ами честно казано правих някаква микробиология преди време, но по време на самата бременност не съм.
Излезе и хистологията ми.Според доктора в болницата, който ми издаваше епикризата е било инфекция.Каква обаче и от какво е причинена, никой не ми каза.Каза също, че най-вероятно съм имала контракции, оттам резкритие и навлизане на инфекция.А пък там нали има някаква тапа, която пази от навлизане на инфекция?Все още се чудя и не мога да разбера, как такава инфкция е поразила околоплодната ципа, като нямах нито някакво течение, нито пък някога ми се е повишили температурата, дори и малко.Сега мисля да правя пак изследвания, но откъде да започна просто не знам.Изчетох сумати неща в нета, каква може да бъде причината, и се оказа, че причина за инфекция може да бъде какво ли не.Все още не мога да превъзмогна случилото се, още повече че сега не знам как и каква причина да търся, и ако има нещо да го лекувам навреме. 
« Последна редакция: Май 03, 2008, 09:51:25 am от ketti »
« Отговор #68 -: Май 03, 2008, 13:09:00 pm »
Кети,
когато се получи инфекция, няма как да ти кажат причините за нея. Докторите могат само да предполагат за вероятните причини. Така че, да седиш и да гадаеш няма смисъл. Повярвай ми. Вече е свършено. Следващия път - по-често следене и това е.

Аз също бях развила инфекция, в резултат на която също загубих бебенцето си.
Бях бременна с близнаци, развила съм вътреутробна инфекция. В 35та седмица ми направиха цезарово сечение по спешност и се оказа, че едното близначе е починало вътре в мен. А другото се роди в много тежко състояние. По думите на докторите, цял късмет е, че поне едното е спасено. Ако бях загубила и двете бебенца, сигурно  щях тотално да превъртя.

Предполагаемата причина при мен е, че бях около месец и половина-два  с разкритие. Околоплодният мехур беше слязал в маточната шийка. Именно от там е проникнало замърсяването. Както каза докторът "влагалището по принцип си бъка от бактерии, а околоплодният мехур е с дебелина на цигарена хартия" и много лесно е станала инфекцията. Другата предполагаема причина е, че в 31-32 седмица изкарах един лек грип. Но това по-скоро го изключват, защото бях с температура - не по-висока от 38.7 в продължение на 2 дни. Не съм вземала антибиотик, а само с парацетамол я свалихме. По време на грипа ми също бях в болницата за флостеронова терапия, но така или иначе ми следиха и температурата.

Затова искам да ти кажа, че вероятната причина, довела до инфекцията, може само да се гадае.

Горе главата!
От сърце ти пожелавам една успешна следваща бременност с живо и здраво бебе! :bighug:

*
« Отговор #69 -: Май 03, 2008, 14:32:24 pm »

Аз също бях развила инфекция, в резултат на която също загубих бебенцето си.

Предполагаемата причина при мен е, че бях около месец и половина-два  с разкритие. Околоплодният мехур беше слязал в маточната шийка. Именно от там е проникнало замърсяването.

Милена, съжалявам много за бебенцето, което и ти си изгубила.Да ти е живо и здраво другото.

Ти когато си имала разкритие, защо не са те зашили, или при теб не можеше?Искам да те питам също, нямаше ли опасност, след като мехура е слязъл в маточната шийка от тежестта да се спука?
Предполагам, че до раждането си изкарала на легло.
« Отговор #70 -: Май 04, 2008, 11:18:40 am »
Да, Кети,
изкарах на легло до раждането, точно за да не се спука мехурът от тежестта. Много правилно си предположила. Честно, беше ми дори малко унизително, защото близките ми носеха храната в леглото, в името на това да родя 2 живи и здрави бебенца.
Относно серклажа - ами когато се установи разкритието вече беше много късно за зашиване, това беше към 29та седмица. А серклаж се прави около 15-16 седмица. Да, но тогава пък, при мен нямаше нужда от серклаж, по преценка на Мазнейкова, която ме следеше. Тогава имах 4.5см дължина на маточната шийка и достатъчно здрава, по нейните думи. Тя сметна, че е излишно да се прави тази интервенция, просто ей така, профилактично. Според нея това по-скоро би ми навредило.
Но аз родих тук в Русе и много се изненадаха, че на са ми направили профилактичен серклаж. Но до колкото забелязвам, софийските доктори избягват да я правят тази интервенция просто профилактично.

« Отговор #71 -: Юни 19, 2008, 16:41:27 pm »
Здравей Кети, искрено съжалявам за загубата ти. Няма да те успокоявам, защото аз самата не зная как. Знам какво си преживяла, самата аз го преживях преди две седмици. Загубих момченцето си в 35-та г.с., а всичко до този момент беше наред - изследвания, тоновете на детето и т.н. В момента чакам хистологичните резултати. Според д-р Дренски от болница "Св. София" /бивша Тина Киркова/ - гр. София, причината за смъртта е остра асфикция - но от какво е причинена, се надявам да разбера скоро - към 28.06.2008г.
Искам да знаеш, че не си сама в болката си. Намери сили да погледнеш в бъдещето.
Мисли за предстоящата бременност и радостта от нея. Лично за себе си реших, да направя всичко възможно да не допусна втори път това да се случи - ще направя превантивни изследвания /генетични/, както и такива на щитовидната жлеза, тъй като не съм ваксинирана срешу рубеола, заушка, хепатит - ще се ваксинирам и започвам с приема на фолиева киселина. Ще се изследвам и за листериоза и токсоплазмоза. Така отчасти ще знам, че съм направи това което зависи от мен за по-успешна бременост.
Успех и на теб. Пиши какви изследвания си решила да направиш.
*

daniski

• 550
  • Моят дар от Бог-Грант Даниел
« Отговор #72 -: Юни 20, 2008, 00:17:04 am »
Кети,Таня74,бъдете смели!
 :bighug:
« Отговор #73 -: Юли 21, 2008, 11:21:09 am »
съжалявам и аз за загубата. :(
и аз загубих бебе но в 6,5 месец - казаха ми инфекция, а аз не съм усетила нищо - еи така спря да мърда и край. не се предавай, живота е пред теб
« Отговор #74 -: Юли 21, 2008, 16:48:24 pm »
Много съжалявам, миличка!
*

daninaa

• 700
  • Все някога ще успеем
« Отговор #75 -: Юли 21, 2008, 19:56:41 pm »
Искренно съжелявам кети за това което се е случило много е тежко това което си преживяла каквото и да кажа едва ли ще те успокои на този етап но въпреки това продължи напред и вярвай че ще имаш друго детенце въпреки че едно дете не може да замени друго но поне ще бъде утеха до някъде.Съчувствам ти даже като прочетох думичките които си написала се просълзих ама какво да се прави лошото идва бързо и никой не го иска ама понякога живота е такъв .Опитай се да се успокоиш и да продължиш напред .Пожелавам ти от сега нататък само хубави неща да ти се случват .