0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Време за инвитро - кога и как да вземем решение?
« Отговор #20 -: Септември 21, 2008, 20:57:17 pm »
Здравей Крем,
и аз съм/бях в подобно на твоето положение. 2 год. и 3 мес. неуспешни опити, всички необходими изледвания - цв. снимка, хормони, хладия ..., 2 спермограми в клиника по стерилитет. Проблем няма, всичко изглежда идеално, а бебе няма. След толкова чакане, решихме да подадем документи за ин-витро по здравната каса, оказа се, обаче, че касата е спряла да приема документи за 2008 год. И така със съпруга ми взехме решение да започнем процедурата с или без лекарства по касата. В момента вече съм на 6-ти ден стимулация. Не съжалявам нито за миг, че взехме това решение и не мисля, че е прибързано, въпреки съвета на д-р Александров да изчакаме още малко, защото сме млади-на 27 сме. Просто желанието да имаме детенце е по-силно от всичко. (и от страха и от финансовия фактор).
Искрено се надявам резултатът да е положителен (това е най-големият ми страх).
Успех ти желая - каквото и да решиш. И късмет.
*
« Отговор #21 -: Септември 21, 2008, 22:18:02 pm »
Според мен момента просто назрява, аз отдавна се ослушвам кое как става, четох напред назад, имах една колежка която преди години прави няколко опита и тогава ми се струваше кошмарно, но сега гледам хич не било страшно. Времето минава, бебето не става, всеки месец разо4арование и празни надежди, така 4години, а съм на 28г. За някой може да съм млада, но аз се чувствам отдавна готова за тази крачка, искам да съм майка от 21г.  :oops: По принцип съм смела личност и лесно правя подобни крачки, но разбира се го мислех и се колебаех доста преди да се реша. МОлих се на Бог ако до края на 2007г. не забремененея, нека това да е знак за инвитро. Така декември месец съм забременяла, но извънматочно /втората ми такава бременност/ и много бях объркана, но февруари реших 4е просто ще подам документи по ЗК до като го мисля...... Април или май не помня си взех лекарствата и нямаше как веднага да запо4на защото екипа лятото не прави процедури и направо отидох да се запиша от първите  :lol: Иначе моите проблеми са с въпросителни- лека форма на полискистоза и съмнение за запушени тръби, казвам съмнение защото при изследване на тръбите и двете бях проходими, но едната е срастнала за корема /в следствие на коремна операция/  , а в другата ми бяха 2те извънматочни. Сама реших че няма смисъл да правя цветна снимка, защото няма да ми реши проблема, аз бях готова на инвитро. Та индивидуално е искам да кажа, естествено, че има начален период в който трябва да си дадем време и опитаме по други начини, естествено забр. или инсе. Но аз за себе си достатъчно опитвах, а не съм фенка на инсето и се метнах в кюпа на инвитрото. Успех ти желая, да вземеш най-правилното решение на правилното време!
« Последна редакция: Септември 21, 2008, 22:24:23 pm от dendy »
*
« Отговор #22 -: Септември 21, 2008, 22:50:48 pm »
Крем, 3 години са доста време. Аз на твое място не бих чакала повече.
Ние се обърнахме към клиника само 6 месеца след началото на опитите. Знаех, че имаме проблем със спермограмата и не виждах смисъл да чакаме. Не че и така не може да стане, шансове винаги има, ама я стане, я не.
И аз като другите момичета бих казала първо няколко инсета и после, ако е нужно, да пристъпвате към ин витро.

Много късмет ти желая!

*
« Отговор #23 -: Септември 22, 2008, 10:35:24 am »
Привет на всички  :)
След неуспешни опити 3 години подред, мисля че е време за това решение! Обаче за мен не е лесно. Имам предвид, че след всички изследвания направени за 1 година и при специалисти, които всички вие уважавате и препоръчвате (изчетох доста мнения тук) :balk_119: :balk_121: - Моята диагноза е - всичко ми е наред. Какво да си мисля вече незнам!? Съвета на доктора е изчакай още 1 година! Обаче аз съм на 33 :ask:
Дали няма все пак да се получи просто така, чрез древния метод на СЕКСА!?
Искам да попитам има ли някой който е вървял по този път и най-важното КАК? КОГА? ЗАЩО? ВЗЕХТЕ РЕШЕНИЕТО - ВРЕМЕ Е ЗА ИНВИТРО???
МОЛЯ ГОВОРЕТЕ С МЕН!!!
Здравей! При мен също всичко беше наред, както и при съпруга ми, но когато отидох във Варна при проф. Козовски като видя цветната ми снимка каза, че шанса ми да забременея естествено е 1%.Бях на 32г.
Действай и неотлагай срещата със специалист по стерилитет.Успех
« Последна редакция: Септември 22, 2008, 10:40:07 am от mimi7 »
« Отговор #24 -: Септември 22, 2008, 12:22:31 pm »
Здравей!krem2003 имаш ли лапараскопия направена?А как стоят нещата с щитовидната ти жлеза?Направени ли са ти изследванията на TSH,T3+T4 и нещо ,кооето ти го препоръчвам от личен опит ТАТ и МАТ? Имайки предвид ,че казваш ,че си на 32 г,лично аз мисля да направиш и имунологични изследвания...
Колкото до въпроса КОГА?.....ами прочети през google ,какви са мнения на същите доктори по този въпрос....там казват да се чака 1 гдо 27г и 6 месеца ,ако жената не забременява и е над 27г :(
Ти сама можеш да си направиш сметка и да изчислиш колко време имаш още до менопауза :(....на мен лично не ми потрябвало мненията на ни един от тях,ако аз съм го решила,че искам дете и май не става по естествен път :oops:...какво да се прави?животът е пълен с изненади, ние трябва да се справим  :?...
Успех ти желая!
*

Filadelfia

• **
  • 122
  • ...бих продавал познайте какво?Надежда за всички!
« Отговор #25 -: Септември 23, 2008, 12:39:56 pm »
Извинявам се, че използвам темата, но се нуждая от мнението ви, момичета.Ние със съпруга ми единодушно взехме решението за инвитро.На 29 г.съм, с една полузапушена тръба и с ПКЯ.Другата тръба е премахната(2 извънматочни бременности)Общо взето няма смисъл да отлагаме и да се надявам на чудо.Но възниква следния проблем: от край време съм с нередона менструация.Дълго време взимах дуфастон и от него винаги ми идваше навреме.Но сега според доктора, трябва да изчакаме спонтанна менструация, без прием на медикаменти.Доколкото познавам тялото си, това може да не стане в близките месеци :(.А вече нямам търпение да започваме с изследванията.Какво мога да направя по въпроса, има ли лекарства които предизвикват м. без да нарушават нормите на хормоналните изследвания, необходими за инвитро.ЦС също не съм правила поради същата причина.И още нещо, правят ли се ин витро процедури през зимните месеци?В момента чакаме и само губим време.А вече наистина искаме да действаме и то със замах :)

*
« Отговор #26 -: Септември 23, 2008, 18:12:55 pm »
филаделфия,естествено,че се правят инвитро процедури през зимата,само през август,някой клиники не работят.пожелавам ти ,да стартираш с процедура в най-скоро време и положителен резултат, естествено.успех :crossfingers:
*

Filadelfia

• **
  • 122
  • ...бих продавал познайте какво?Надежда за всички!
« Отговор #27 -: Септември 24, 2008, 10:06:46 am »
Благодаря ти, aramiz!Ще изчакам още седмица-две, ако няма резултат ще посетя доктора, за да каже какво да правя.Наистина не ми се иска да губим време в чакане.