0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Привет на всички  :)
След неуспешни опити 3 години подред, мисля че е време за това решение! Обаче за мен не е лесно. Имам предвид, че след всички изследвания направени за 1 година и при специалисти, които всички вие уважавате и препоръчвате (изчетох доста мнения тук) :balk_119: :balk_121: - Моята диагноза е - всичко ми е наред. Какво да си мисля вече незнам!? Съвета на доктора е изчакай още 1 година! Обаче аз съм на 33 :ask:
Дали няма все пак да се получи просто така, чрез древния метод на СЕКСА!?
Искам да попитам има ли някой който е вървял по този път и най-важното КАК? КОГА? ЗАЩО? ВЗЕХТЕ РЕШЕНИЕТО - ВРЕМЕ Е ЗА ИНВИТРО???
МОЛЯ ГОВОРЕТЕ С МЕН!!!
*
Re: Време за инвитро - кога и как да вземем решение?
« Отговор #1 -: Септември 09, 2008, 20:48:34 pm »
На теб всичко ти е наред. А на мъжа ти правена ли е спермограма? На теб какви иzследвания са ти правили? Предполагам, че не си била при специалист по стерилитет Щом ти е каzал да иzчакате. На твое място не бих чакала, не си вече на 25. Ако наистина няма открита причина zа стелитета може да zапочнете с инсета.
« Отговор #2 -: Септември 09, 2008, 20:51:31 pm »
Ето тук ще намериш полезно инфо
http://www.zachatie.org/forum/index.php?board=8.0
И аз мисля че трябва да се действа,не да чакаш чудото да се случи.Успех.
« Отговор #3 -: Септември 09, 2008, 20:56:01 pm »
Здравей, аз също мисля, че може да пробваш с инсеминции преди инвитро, но специалист по стерилитет може да те посъветва най-добре. Успех
« Отговор #4 -: Септември 09, 2008, 22:29:52 pm »
Всичко ти е наред....а при мъжа ти?
Какви изследвания сте правили до момента и къде ?
Ако има възможност, опитайте първо с инсеминация, тогава мислете за ин витро.
При нас проблема беше в показателите на спермограмата и решението беше Икси, така че нямаше много място за избор. Направихме го при първа възможност, след като видяхме че опитите да подобрим спермограмата са напразни. Не искахме да губим време при вече поставена диагноза и открит проблем.
Относно решението за ин витро, за което питаш - всичко опира до психическа и финансова нагласа, когато е ясно че това е начинът.
Все пак се надявам при вас нещата да станат и без намесата на АРТ.
УСПЕХ !
« Отговор #5 -: Септември 10, 2008, 09:53:51 am »
Много ви благодаря, че се включихте!
Пропуснах да спомена за множестовото спермограми на съпруга ми -  те също са ОК. Правихме и една широкоспектърна. Именно на специалист по стерилитета съвета му беше - Още една година!? Мисля да изчакаме до пролетта. Още съвсем малко време е това, нали!?!?
« Отговор #6 -: Септември 10, 2008, 09:58:04 am »
Къде правихте спермограмите, при кой доктор?

Beware those who know the price of everything and the value of nothing!
« Отговор #7 -: Септември 10, 2008, 10:04:59 am »
Много ви благодаря, че се включихте!
Пропуснах да спомена за множестовото спермограми на съпруга ми -  те също са ОК. Правихме и една широкоспектърна. Именно на специалист по стерилитета съвета му беше - Още една година!? Мисля да изчакаме до пролетта. Още съвсем малко време е това, нали!?!?

Всъщност бях в Университетски ин витро център - гр. Варна при д-р Александров  :balk_103: :balk_47:, а смятам да задържа до пролетта, защото имам записан час при д-р Стаменов в клиника Надежда. Как смятате?!
*
« Отговор #8 -: Септември 10, 2008, 15:10:33 pm »
Направете и СДИ тест за оплодителна способност!
Дори и при идеални спермограми има варианти за ниска оплодителна способност!
И моя съвет е да не губите време в надежди!!!
Ако сам не си помогнеш и Господ няма да ти помогне!
*

mishan

• 269
  • Който умее да чака е истински щастлив
« Отговор #9 -: Септември 10, 2008, 20:33:51 pm »
А проходимост на тръбите проверявана ли е. Също изследвания - хормонални, генетични, имунологични, както и там разни - хламидии, токсоплазмоза и т.н.
Усмихвайте се и съдбата ще ви се усмихне
« Отговор #10 -: Септември 10, 2008, 21:58:06 pm »
наистина,мила,май е време да се  вземете в ръце и да се опитате да направите ин-витро-дано е успешно от първия път.Ако искате изчакайте да започне нов етап за подаване на документи и чакайте одобрение,но ако имате средства не се бавете.Ще чакам с нетърпение да кажеш какво сте решили и чакам резултат-не чакайте.....
Моля те,пиши.
*
« Отговор #11 -: Септември 11, 2008, 09:19:24 am »
Мила, разбирам, че при вас като двойка няма ясно диагностициран проблем и вие се надявате, че може да се случи спонтанна бременност все пак, може би мъничко се страхувате да тръгнете по пътя на асистираните технологии? Искаш да чуеш кога трябва да вземеш решението, но истината е, че за всеки е различно.
И нашият случай започна точно така. Ние първо направихме няколко инсеминации, уж всичко беше о.к., а бременност нямаше. Решихме да пробваме ин витро/икси с кломифен, колкото за диагностика. На пункцията имаше 2 яйцеклетки, но не бяха с добро качество. Изживях го много тежко, все едно беше присъда. Това беше преломния момент и тогава се решихме на икси с истинска стимулация, за да видим дали това отново ще се повтори. Оттогава имам два класически опита /оказа се, че яйцеклетките са качествени все пак/, но без успех. Защо, все още не е ясно. Започнах да посещавам друга клиника, но засега така и нямам открит проблем.
В тези случаи наистина е трудно и понякога и АРТ не помага, но си заслужава да опиташ.
Опитай, не чакай - това е моето мнение. Може при теб да се получи  :D  От сърце ти го пожелавам  :D
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin

« Отговор #12 -: Септември 12, 2008, 08:51:02 am »
Мила, разбирам, че при вас като двойка няма ясно диагностициран проблем и вие се надявате, че може да се случи спонтанна бременност все пак, може би мъничко се страхувате да тръгнете по пътя на асистираните технологии? Искаш да чуеш кога трябва да вземеш решението, но истината е, че за всеки е различно.
И нашият случай започна точно така. Ние първо направихме няколко инсеминации, уж всичко беше о.к., а бременност нямаше. Решихме да пробваме ин витро/икси с кломифен, колкото за диагностика. На пункцията имаше 2 яйцеклетки, но не бяха с добро качество. Изживях го много тежко, все едно беше присъда. Това беше преломния момент и тогава се решихме на икси с истинска стимулация, за да видим дали това отново ще се повтори. Оттогава имам два класически опита /оказа се, че яйцеклетките са качествени все пак/, но без успех. Защо, все още не е ясно. Започнах да посещавам друга клиника, но засега така и нямам открит проблем.
В тези случаи наистина е трудно и понякога и АРТ не помага, но си заслужава да опиташ.
Опитай, не чакай - това е моето мнение. Може при теб да се получи  :D  От сърце ти го пожелавам  :D
Grace, благодаря ти!  :D
От сърце ти благодаря, че сподели с мен и другите момичета. Със съпруга ми ще преразгледаме позицията си и може би ще се обадим на д-р Александров. Иска ми се да се отпусна месец два и да не мисля за лекари, клиники и възможности. Ще ти пиша задължително какво сме решили. Много, много ти благодаря! Най-искренно ти желая успех по твоите пътеки.  :bighug: :sunshine:
« Отговор #13 -: Септември 16, 2008, 11:00:39 am »
Може да се каже ,че аз съм на същи кръстопът...инсе или икси...след 3неуспешни инсета вече съм с мисълта за икси но след два месеца почивка и изследвания мъжът ми иска пак да пробваме с инсе,а аз вече нямам нерви все ме човърка мисълта,че всеки ден е изпуснат шанс.Имам срок до 3-4октомври да реша какво да правя и не спирам да го мисля и... :balk_146:
Молете се за нещата,които желаете,но работете за нещата,от които имате нужда.
*

nimika

• *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
« Отговор #14 -: Септември 16, 2008, 11:15:15 am »
позната ситуация за всички ни .
Никак не е лесно да решим  кое кога  ще е по -добре .
И на мен д-ра предложи инвитро -на ест  цикъл / може би с лека стимулация /-без дори да сме правили инсеминации .И аз  се питам да искам  ли  да опитваме  с инсеминация  или няма смисъл ???Пусти пари -нали и с тях трябва да се съобразим ...това  също е важната страна на нещата.

*
« Отговор #15 -: Септември 16, 2008, 17:31:34 pm »
Трудно решение!!!
Аз също трябваше да решавам - направихме 2 инсета, без да им даваме големи надежди!!!И двете неуспешни!!!
Сега съм в процедура ИКСИ - ето това е трудно решение!!!
На всички пожелавам успех!!!!
Стискайте палци!!!
« Отговор #16 -: Септември 17, 2008, 14:37:25 pm »
Няма общовалидна рецепта кога е дошло времето за инвитро опит. Това всеки го решава сам за себе си. За съжаление в повечето случаи пречките са от различно естество - медицински, финансови, психически, възрастови..
Аз след една година естествени опити тръгнах по доктори и изследвания - откриха ни
женски и мъжки фактори - реших се на инвитро веднага (тогава бях на 26г). За 6 месеца направих всички препоръчителни изследвания и 1 опит инвитро, макар че докторите не ми даваха никакъв зор.
На някой хора им трябва много време да 'узреят' за АРТ, но моето лично мнение, да не се чака прекалено, особено ако има и възрастов фактор - за съжаление природата не чака всеки..
Каквото и да решиш - УСПЕХ!
*
« Отговор #17 -: Септември 17, 2008, 15:27:54 pm »
Трудно ми е да ти дам съвет, защото моят случай беше точно обратният на твоя - доста от изследванията показаха наличие на проблем. След като не се открива проблем на този етап, може би бих искала от лекуващия ме лекар да направя каквито още може да се сети други разширени изследвания, или да направя консултация с друг специалист в областта.(Не бих предприела инвитро, например, без имунологични изследвания и такива на щитовидната жлеза...)Все пак мисля, че на твое място бих опитала няколо (поне 1-2)по-леки процедури (инсеминация, инвитро на естествен цикъл)преди класическо стимулирано инвитро.

Между другото, имам позната, на която ДОБЪР специалист по стерилитет и казваше, че нямат проблем, въпреки че не можеше да забременее няколко години и тя най-накрая си забременя по естествен път...
Само че времето си минава и аз лично не бих чакала много дълго.
« Отговор #18 -: Септември 18, 2008, 08:57:36 am »
Привет момичета,
Отново благодаря на всички, които дават мнение по темата. Не зная дали точно тук е мястото да попитам, но - Трябва ли инсеминацията да се направи в клиника по стерилитет според вас?!
*
« Отговор #19 -: Септември 18, 2008, 09:22:34 am »
Крем, задължително. Иначе няма смисъл, а и не знаеш на кого ще попаднеш. Специализираните клиники правят вътрематочна инсеминация с необходимото проследяване и обработка на материала.
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin