0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Re: Мнения на Birdie - деца от 1 до 6 години /6 част/
« Отговор #100 -: Септември 12, 2009, 19:14:20 pm »
Тия дни ще се опитам да го снимам, защото и при лекарите като отидем и му кажат ходи той се постарае 2-3 крачки и те "нищо му няма". Казвам му да си ходи нормално но детето като се престарае...
Иначе не знам дали има връзка със заболяването, но с ходенето определено, за една пролет ходилото на маратонката му (лявата)от вътрешната страна на петата е направо изтрита.  8O
Това е вследствие много неща:

*феморална антеверсия е едно, например
*плоскостъпие- друга
*проблеми с Ахилесово сухожилие- трета.

И т.н.
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*
« Отговор #101 -: Септември 12, 2009, 20:28:22 pm »
Докторе, моля да ми отговорите. Виждам, че сте много натоварен, но аз и като всички останали разчитам на компетентното Ви мнение!

Цитат
Здравейте, докторе! За пръв път се обръщам към Вас, но съм чела ваши мнения по различни въпроси.
Дъщеря ми (2.6 месеца)от вчера е с разстройство (7 изхождания за 24 часа), изпражненията не са редки, а - кашести, дори едното беше съвсем оформено. Днес - 2 изхождания до този момент. Няма температура и повръщане. При изхожданията има доста газове и днес вече казва, че я боли коремчето. Намаля й апетита.
Вчера дадох 1 пакетче Смекта и Биогая и не я подложих на диета. Днес включих към Смектата и Биогаята и Хидрасек (10 мг)- 3 х 1, имам и Електролит на Хумана, но отказва да го пие. Днес вече я подложих на диета - препечен хляб, сварено пилешко месо с ориз, моркови и зехтин, чай от джоджен. По нейна инициатива пи студен чай.
Въпросите ми са:
1. Добре ли е подбрано лечението?
2. Диетата подходяща ли е?
Не мога да преценя дали разстройството е в резултат на храна (за пръв път яде леща в деня преди диарията) или е вирусна инфекция. Притесненията ми са да не се обезводни, защото миналата година по това време бяхте на системи в болница, защото отказваше да поема течности, сега пийва, но недостатъчно.
Още едно уточнение: в едното от изхожданията имаше малко топче слуз.За какво е признак това?
*
« Отговор #102 -: Септември 12, 2009, 20:59:29 pm »
Докторе, отново се обръщам към вас с молба за съвет!
Какво е мнението Ви за зъбната профилактика? Нашата педиатърка не се ангажира с мнение, каза че преди изписвала на всички дечица зимафлуор на капки(по 4 капки дневно), но на 2 дечица се появили бели петна по зъбките и ме остави сама да преценя да давам ли. Габи е на 1г и 1 месец, а има вече 12 зъба, гледам, че горе в дясно е започнал да пробива и кучешки, притеснява ме това ранно зъбоникнене.

*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
« Отговор #103 -: Септември 12, 2009, 21:24:57 pm »
Не е "ранно".
Не е практика днес да се дава флуорна профилактика. Много спорна тема е ползата от нея.
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*
« Отговор #104 -: Септември 12, 2009, 21:30:40 pm »
Това е вследствие много неща:

*феморална антеверсия е едно, например
*плоскостъпие- друга
*проблеми с Ахилесово сухожилие- трета.

И т.н.
1-то и 3-тото не ми говорят нищо.  :( Надявам се като Ви предоставя филмчето да имаме повече виждане по проблема.
Благодаря.  :)