0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Мнения на Birdie - деца от 1 до 6 години /6 част/
« Отговор #80 -: Септември 11, 2009, 22:11:08 pm »
Благодаря Ви! Внасяте спокойствие в нашите дни.
« Отговор #81 -: Септември 11, 2009, 23:35:23 pm »
Здравейте, докторе!
Дъщеря ми е на 4 години. От 4-5 месеца започнаха проблеми с пишкането. Постепенно започна да пишка все по-често, понякога през пет минути. През месец май пи суметролим, но нямаше ефект. През последната седмица нещата обаче се влошиха. През две минути детето е в тоалетната, усеща, че й се пишка, а не може. Изнервя се ужасно. Направихме изследвания на кръв и урина, отделно стерилна урина. Всичко й е в нормата, стерилната урина е чиста. Засега педиатърът изписа нош па. От изследванията се виждало, че няма инфекция и не се налагало антибиотик. Според вас какъв може да е проблема, нужни ли са други изследвания, които да изисквам?
*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
« Отговор #82 -: Септември 11, 2009, 23:50:20 pm »
Това е цистит. Изследванията може би не са коректно или направени, или интерпретирани.
Нужно е да направите посявка на урина, А НЕ само общо изследване на урина, което при цистит може да е нормално.

Има и други възможности, но това е най-честото.
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
« Отговор #83 -: Септември 11, 2009, 23:53:15 pm »
Адекватно ли е лечението с нош па, да повторя ли изследванията и да изисквам ли нещо друго? Благодаря ви от сърце!
*

Birdie

• 11040
« Отговор #84 -: Септември 12, 2009, 00:02:18 am »
Не, не е адекватно.
Направете нещата за които писах плюс УЗ на коремче- отделителна система.
Може да се наложи да дадете АБ "на сляпо"- НЕ нелидикс, Бисептол. Изберете или Аугментин, или Цефзил, или Зинадол.
« Последна редакция: Септември 12, 2009, 00:04:04 am от Birdie »
Sir Alec Guinness
« Отговор #85 -: Септември 12, 2009, 09:37:11 am »
Благодаря ви отново, докторе! Посявка на урината правят при изследването на стерилната урина. Там ясно пише "няма растеж на бактерии". Останалото ще го направя.
« Отговор #86 -: Септември 12, 2009, 15:01:53 pm »
Здравейте! Нашето положение със пъпките след още два дни мазане го прилагам по -надолу. Кожата на мястото където са петната е суха и се люспи. Мажа 3 дневно дактакорт и веднъж фусидин. Дактарин неможах да открия. Според Вас имаме ли развитие и така ли да продължаваме с мазането....На някои снимки се вижда по ярко червенината това е реалният им цвят всъщност.
В началото:
http://janitsa.snimka.bg/children/pypki-predi-mazaneto.420394.14760431#

Два дни след мазане:
http://janitsa.snimka.bg/other/pypki-sled-2-dni-mazane.419527

Четири дни след мазане:
http://janitsa.snimka.bg/other/pypki-4-dni-sled-mazane.420965

Ето тази снмка е най- реална за положение на пъпките в момента :
http://janitsa.snimka.bg/other/pypki-4-dni-sled-mazane.420965.14788775
« Последна редакция: Септември 12, 2009, 15:33:28 pm от janitsa_Ko »
*

Birdie

• 11040
« Отговор #87 -: Септември 12, 2009, 15:34:32 pm »
Тези обриви сърбящи ли са?
Имате ли домашни животни наоколо? кучета? котки?
Над лакътя как е положението?
Pevaryl може ли да намерите?

Простете, но това:

и това:

като че не е една ръка.

Това е запуснато нещо от месец и повече.
Боя се че ще са нужни:

*изследване с лампа на Ууд
*посявки от това място

Единственото,което мога да предложа, е два дена с чист Певарил (без КС вътре).
Не е псориазис това, обаче.
« Последна редакция: Септември 12, 2009, 15:40:59 pm от Birdie »
Sir Alec Guinness
« Отговор #88 -: Септември 12, 2009, 15:37:38 pm »
Ръката е същата както казах, не на всички снимки излизат реално червенината. Ето тази най - точно показва какво е положението :
 Ще потърся това което писахте....
 Животни нямаме и да сутрин особено след ставане казва, че го сърби, не му давам да се чеше. След намазване с фусидин особено обривите се обострят и стават ярко червени. Незнам дали е от значение просто го пиша. Над лактите, няма никакви проблеми!
« Последна редакция: Септември 12, 2009, 15:40:24 pm от janitsa_Ko »
*
« Отговор #89 -: Септември 12, 2009, 15:38:03 pm »
Здравейте, докторе! За пръв път се обръщам към Вас, но съм чела ваши мнения по различни въпроси.
Дъщеря ми (2.6 месеца)от вчера е с разстройство (7 изхождания за 24 часа), изпражненията не са редки, а - кашести, дори едното беше съвсем оформено. Днес - 2 изхождания до този момент. Няма температура и повръщане. При изхожданията има доста газове и днес вече казва, че я боли коремчето. Намаля й апетита.
Вчера дадох 1 пакетче Смекта и Биогая и не я подложих на диета. Днес включих към Смектата и Биогаята и Хидрасек (10 мг)- 3 х 1, имам и Електролит на Хумана, но отказва да го пие. Днес вече я подложих на диета - препечен хляб, сварено пилешко месо с ориз, моркови и зехтин, чай от джоджен. По нейна инициатива пи студен чай.
Въпросите ми са:
1. Добре ли е подбрано лечението?
2. Диетата подходяща ли е?
Не мога да преценя дали разстройството е в резултат на храна (за пръв път яде леща в деня преди диарията) или е вирусна инфекция. Притесненията ми са да не се обезводни, защото миналата година по това време бяхте на системи в болница, защото отказваше да поема течности, сега пийва, но недостатъчно.
Още едно уточнение: в едното от изхожданията имаше малко топче слуз.За какво е признак това?
*

Birdie

• 11040
« Отговор #90 -: Септември 12, 2009, 15:45:25 pm »
Ръката е същата както казах, не на всички снимки излизат реално червенината. Ето тази най - точно показва какво е положението :
 Животни нямаме и да сутрин особено след ставане казва, че го сърби, не му давам да се чеше. След намазване с фусидин особено обривите се обострят и стават ярко червени. Не знам дали е от значение просто го пиша. Над лактите, няма никакви проблеми!

Вижте, повече от 4 дена не може с общи средства. Спрете Фуцидин!
Подобрение има, но в Дактакорт има КС, които не е добре да има при гъбички.
Гъбичките инфекции се влошават от КС препарати по принцип.
Нужно е микотично средство БЕЗ КС. Може да е нужно особено лекарствено средство ако излязат редки неща. Включително и орален препарат.
Детето не бива да опира с лактите си никакви мокри повърхности, пясък,почва.

Или мажете 3 пъти дневно с обикновен Певарил (само) за още 3 дена, или водите детето в Понеделник при свестен дерматолог ->> да се направят посявки от това място, да се изследва с лампа на УУд... изобщо задълбочен подход.

Мисля второто е по-добър избор.
« Последна редакция: Септември 12, 2009, 15:54:01 pm от Birdie »
Sir Alec Guinness
« Отговор #91 -: Септември 12, 2009, 15:52:50 pm »
 Животни нямаме и да сутрин особено след ставане казва, че го сърби, не му давам да се чеше. След намазване с фусидин особено обривите се обострят и стават ярко червени. Незнам дали е от значение просто го пиша. Над лактите, няма никакви проблеми!

Вижте, повече от 4 дена не може с общи средства. Спрете Фуцидин!
Подобрение има, но в Дактакорт има КС, които не е добре да има при гъбички. Нужно е микотично средство БЕЗ КС. Може да е нужно особено лекарствено средство ако излязат редки неща. Включително и орален препарат.

Или мажете 3 пъти дневно с обикновен Певарил (само) за още 3 дена, или водите детето в Понеделник при свестен дерматолог да се направят посявки от това място, да се изследва с лампа на УУд... изобщо задълбочен подход.
КАкво да Ви кажа, детето със сигурност не е запуснато. Водила съм го 5 кожни лекари и все най- добрите във Варна. Всички ми казват, че това е най- вероятно псориазис и нищо да не мажа освен овлажняващи кремчета. Побъркала съм се, незнам какво да правя , тук лекарите не искат да вземат кожа от детето, защото било стресиращо . За какви посявки говорите и как се вземат те само с обикновено натъркване с тампон или вземане на парче кожа?
« Последна редакция: Септември 12, 2009, 15:58:03 pm от janitsa_Ko »
*

Birdie

• 11040
« Отговор #92 -: Септември 12, 2009, 15:58:06 pm »
"Запуснато" значи "бездействие и нелекуване"- не съм казал че не сте го водили на преглед,или че сте подходили без внимание! Но щом месеци нищо не са правили, а гледали, е все същото, като че ли не сте го водили. Не е псориазис това - това е кожна инфекция- има редица редки гъбички, които са трудни за лекуване. Има още две, три, възможности в спектъра "инфекции" също.От друга страна- може да е нужен силен КС крем за тази екзема, който може да се изпише само, ако се докаже че инфекцията е излекувана, а виждащото се е остатъчна екзема. Тези кръгли екземи обаче, с люспещи се краища, са типична гъбичкова инфекция. Давате снимки (много добри) но в различни ъгли и осветяване- не е възможна никаква достоверна преценка за хода - ако някой гледа двете дадени от мен снимки малко по-горе ще се обърка.

Не се "взема кожа" - люспички се изследват, прави се посявка за микроби и гъбички.
« Последна редакция: Септември 12, 2009, 16:05:16 pm от Birdie »
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #93 -: Септември 12, 2009, 17:51:44 pm »
Здравейте докторе.  :)
Отдавна не съм се обръщала към Вас за съвет. Синът ми е почти на 6г.Все повече започвам да си мисля а и от прочетеното в Интернет, че детето ми на тази възраст може да има...рахит. :( Защо си мисля така вероятно се питате.
От малък ходи с единия рака навътре, нещата не се подобряват а влошават; замята го като ходи от коляното, да не кажа почти от тазобедрената става; самата му стойка вече изглежда изкривена, ходи с глава напред и приведен; спи много неспокойно от малък,раздранителен, капризен, каквото хване повечето неща все изпуска; не може да кара колело, да рита топка, като тича стойката му е специфично наведена напред и мята ли мята с кракът, дори по някога се спъва в него.
Многократно е воден при ортопеди, правена е снимка на тазобедрени стави и всички казват, че детето няма луксация и проблеми но...
Правено му е ЕЕГ, воден е на психолог и като цяло се клони към забавяне в..психомоторно развитие. Съветват ни да пие Ноотропил, който аз се притеснявам да му давам.
С алергия към БКМ е от малък.Тестван е декември 2008 и се доказва алергия към кляко, яйца и ядки, домашен прах (писах Ви за това). Не е от ящните деца и не яде ммного месо, мляко приема единствено под формата на кисело.Четох, че е възможно да не може организма да усвоява Вит.Д.
Четох за нужните изследвания и мисля в скоро време да ги направя.
Моля, за Вашия съвет.
Предварително благодаря.  :)
« Последна редакция: Септември 12, 2009, 17:54:39 pm от dama »
*

Birdie

• 11040
« Отговор #94 -: Септември 12, 2009, 18:23:02 pm »
Нужно е да видя детето. Без да имам преки впечатления как да оценя например - походката? да не говорим за оценка на психо-моторното развитие.

Никой и никъде не дава Ноотропил в детската възраст, освен при 1-2 много специални и редки случаи.
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #95 -: Септември 12, 2009, 18:40:56 pm »
Разбирам Ви много добре.  :D
Относно мнението Ви за Ноотропила съм го чела и това е една от основните причини да не го давам. :D
Пропуснах да спомена, че детето го водят и с астма. Не знам дали има някаква връзка с това заболяване, което си мисля но детето си покашля нощем цяло лято.
Нямам нищо против да видите детето но до Гърция.... :wink: ни е малко далеч. :) Просто се надявах малко да ме ориентирате, насочите, успокоите....Мислех си, че бих могла поне за походката едно кличе да кача... osi_10
*

Birdie

• 11040
« Отговор #96 -: Септември 12, 2009, 18:50:06 pm »
Клипче? да, може... .
Не мога да разсъждавам за такива неща без пряк поглед.
Sir Alec Guinness
« Отговор #97 -: Септември 12, 2009, 19:00:48 pm »
Купих Певарил! Ще мажа до понеделник и ако няма видим ефект понеделник ще търся нов кожен лекар ако въобще е останал такъв свестен във Варна ! Ако не надявям се в частните лаборатории да правят това изследване! Ще разпитам, но дано да има ефект! Поздрави!
« Последна редакция: Септември 12, 2009, 19:02:41 pm от janitsa_Ko »
*
« Отговор #98 -: Септември 12, 2009, 19:01:12 pm »
Тия дни ще се опитам да го снимам, защото и при лекарите като отидем и му кажат ходи той се постарае 2-3 крачки и те "нищо му няма". Казвам му да си ходи нормално но детето като се престарае...
Иначе не знам дали има връзка със заболяването, но с ходенето определено, за една пролет ходилото на маратонката му (лявата)от вътрешната страна на петата е направо изтрита.  8O
*

Birdie

• 11040
« Отговор #99 -: Септември 12, 2009, 19:12:38 pm »
Купих Певарил! Ще мажа до понеделник и ако няма видим ефект понеделник ще търся нов кожен лекар ако въобще е останал такъв свестен във Варна ! Ако не надявям се в частните лаборатории да правят това изследване! Ще разпитам, но дано да има ефект! Поздрави!
В рамките на едно намазване намажете два, три пъти. С особено внимание и с втриване намажете тези " дъгички" които се виждат (а в центъра им е здрава кожа).

Огледайте детето внимателно за наличие на кърлеж! и по окосмената част от главата! крайници, глезени!
Sir Alec Guinness