Здравейте докторе.
Отдавна не съм се обръщала към Вас за съвет. Синът ми е почти на 6г.Все повече започвам да си мисля а и от прочетеното в Интернет, че детето ми на тази възраст може да има...рахит.
Защо си мисля така вероятно се питате.
От малък ходи с единия рака навътре, нещата не се подобряват а влошават; замята го като ходи от коляното, да не кажа почти от тазобедрената става; самата му стойка вече изглежда изкривена, ходи с глава напред и приведен; спи много неспокойно от малък,раздранителен, капризен, каквото хване повечето неща все изпуска; не може да кара колело, да рита топка, като тича стойката му е специфично наведена напред и мята ли мята с кракът, дори по някога се спъва в него.
Многократно е воден при ортопеди, правена е снимка на тазобедрени стави и всички казват, че детето няма луксация и проблеми но...
Правено му е ЕЕГ, воден е на психолог и като цяло се клони към забавяне в..психомоторно развитие. Съветват ни да пие Ноотропил, който аз се притеснявам да му давам.
С алергия към БКМ е от малък.Тестван е декември 2008 и се доказва алергия към кляко, яйца и ядки, домашен прах (писах Ви за това). Не е от ящните деца и не яде ммного месо, мляко приема единствено под формата на кисело.Четох, че е възможно да не може организма да усвоява Вит.Д.
Четох за нужните изследвания и мисля в скоро време да ги направя.
Моля, за Вашия съвет.
Предварително благодаря.