Здравейте д-р Бърди,
Бих искала да се консултирам с Вас относно някои неща, които ме притесняват при бебето ми, а именно:
1. Кога трябва да спра нощното хранене? Ако не кърмя нощем, най-вероятно ще намалее лактацията, но педиатърката твърди, че храносмилателната система на детето трябва да почива /шест часа/ и предлага да измествам нощното хранене с вода докато детето се откаже да суче нощем. Това ли е правилното поведение? Детето е на 1 м. и 14 дена;
2. Все още сме с жълтеница. Лекарката казва, че ще мине от само себе си и не назначава никакви изследвания. Отложи втората хепатитна ваксина, но следващата консултация наближава, а жълтеницата още не е минала. Вода със захар не съм давала;
3. Детето повръща доста - почти след всяко хранене, веднъж, два пъти, случва се и по три пъти, че дори и повече. Понякога повръщането е във вид на мляко, а друг път е пресечено - очевидно преработено вече мляко. Да заведем ли детето на специалист?
4. Наддаването му като че не е достатъчно. От болницата ни изписаха 3320 гр., а към този момент е наддал 780 гр. Дали повръщането пречи да наддава?
5. Детето заспива много трудно. Има здрав сън, но самото заспиване като че му е проблем. Има дни, в които спи само по два часа денем /нощем си спи нормално, пак по-трудно заспива след хранене, но не е като през деня/. Да се притеснявам ли или детето просто обича да бодърства?
Много ще съм благодарна за Вашите коментари