Честито Рождество, мили момичета!
Желая успех в начинанието!
Tanita 7, недоразбрала си: аз имам нещо общо с проблема, защото бях пред донорство. Не дезинформирам потребителките, защото те, освен че имат мозък, имат опит. Ако това не беше така, нямаше да са против вдигането на възрастовата граница. В обобщените данни ясни се вижда, а и без тях, че моето менние за възрастта е непопулярно. Моята майка, например, подкрепя повечето от вас, да не изброявам поименно, и задава същия въпрос като jam: ще приемеш ли 42-годишна жена за донор? Това обаче, не променя мнението ми - мисля, че щом двете групи - на нуждаещите се от донорство на яйцеклетки и на ненуждаещите се са равнопоставени - следва да има еднакви условия в процедурите. Медицинските доводи обаче, както самата аз казах в началото, предизвестено надделяват. Това обаче не омаловажава етичния момент в доводите ми.
Tanita 7, тонът си го пренеси в един по-дриг тип форум - традициите му водят началото си от тупането на килим пред блока по ролки!
По втора точка - няма връзка между здравородено дете и следваща бременност. Разбира се, че генетичните изследвания не изключват възможността от заболявания, а покриват малка част от риска, но мисълта ми е, че са задължителни във всички случаи. Жена с 1 дете пак ги прави при втора бременност, нали? Здравороденото дете е доказателство за липса на риск. В този смисъл съм за отпадане на това изискване.
По третия въпрос - и аз съм за материален стимул на донорите само и единствено с цел увеличаване на кандидатите. Щом това не ощетява реципиентите, съм "За."
Темата за сурогатството ми е мн. дълга и сложна, тъй че съм "пас" в дебата.