0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: За донорството на яйцеклетки - насрочена среща
« Отговор #40 -: Декември 18, 2009, 15:07:04 pm »
Айде, айде. :lol: :lol: :lol: Нали видяхме зам. кметът на ДРЗ. Не ми обяснявай, че Свети дух им се е явил и ги е подсетил, че ин витрото струва пари.
Няма нужда да скромничите. :)

На мен не ми хареса реакцията от тип "Дайте да дадем".
*
« Отговор #41 -: Декември 18, 2009, 15:08:00 pm »
Офф топик: Аля, за общинската програма се говори още няколко месеца преди ДРЗ :)Това няма значение де, важното е че е факт ! :)
« Отговор #42 -: Декември 18, 2009, 15:10:27 pm »
Убедена съм, че нищо не е случайно и не пада от небето./мисля, че не е офф топик/
*
« Отговор #43 -: Декември 18, 2009, 15:19:54 pm »
Убедена съм, че нищо не е случайно и не пада от небето./мисля, че не е офф топик/
Със сигурност не е, но в случая нямаме пръст в това, независимо, че го приветстваме и сме много благодарни на община Бургас!
*

ultra

• Анна Зашева
  • *
  • 7291
« Отговор #44 -: Декември 18, 2009, 15:24:03 pm »
  ULTRA, искрено се радвам се че се включи. Значи събудихме интерес у теб! Хвърляме ти ръкавицата да оглавиш най-трудната точка за законодателни промени ! Приеми я като предизвикателство ! Ти умееш да опечелиш битки!
Интересът ми е събуден отдавна. От близо година всичките ми медийни участия са обвързани с тази кауза. На всяка кръгла маса съм поставяла въпроса.
Ясно ми е, че искате бързи решения, но нещата стават бавно и с постоянство. За финансиране на АРТ се борихме 5 години. Непрекъснато! Смениха се 3 управителни съвета на Зачатие през това време и две председателки и никога не сме изменяли на позицията си.
Единственото, което ни се иска, е да сте по-активни, защото така стават промените. Вие имате личен интерес. Ние имаме вече деца и продължаваме да работим за каузата, защото знаем колко трудно беше, когато на нас никой не помагаше.
Близките месеци StefiZ ще е лицето на Зачатие пред нашите управници и е абсолютно безсмислено да я демотивирате.
Работа има много, всеки се е заел с това, което му е по силите, направете го и вие. Време е да се поеме щафетата.

“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
« Отговор #45 -: Декември 18, 2009, 15:50:51 pm »

Браво ULTRA !
Браво за жалбата за възрастта и всички начинания досега !
Много се радваме че Стефи ше е лицето на Зачатие пред нашите управници !Много ми е симпатична !
Естествено е че и ние ше и помагаме с активност защото сме заинтересовани .

Получихме и някои нападки, на които великодушно не отвърнахме, защото сме със здрава психика. Винаги съм смятала че печеливша позиция е когато се владееш добре!
Дипломацията винаги  помага.

Тук няма лесно отчайваши  се дами! Тази позиция не е за 21 век, когато матриархатът отново се завръща и жените се показват по-силния пол !

С най-голямо уважение и преклонение пред личността ти !
 А за това че вече сте майки - благородно ви завиждам !

Поздрави !

*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
« Отговор #46 -: Декември 18, 2009, 22:41:06 pm »
Dess_dess, чудесно знаеш, че съм пациентка на АГ-Варна, която НЕ РАБОТИ  с Фонда и аз не съм ПРИВЕЛИГИРОВАНА с финансиране. Хайде ако обичаш, да не ми се правиш на ощипана госпожица! Предстои ми втори опит, който ще финансирам сама и с подкрепата на Община Бургас!
Танита, изказването ми е доста уравновесено, за разлика от това на някои "ранени" от резюмето на Стефка.
Светлина, то си пролича кои са по-умните - те ме разбраха, при това - много добре!
Това, че не се нуждая от донор, не означава, че не ми пука за хората като вас, напротив! Яд ме е, че сте дискриминирани, тъжно ми е, че не можете да се възползвате от Фонда. И на всички останали членове на Зачатие им е мъчно и както виждате, правят всичко възможно! Постингът ми, както някой правилно забеляза, бе провокиран от начина, по който някои от вас се изказаха след поста на Стефка. Имаше и грозен и жалък опит да се иронизира Ани. Наистина е грозно! Да, предложението ви е важно, това не съм го оспорила никъде. Но, има си начини, по които да се изкаже, а не да скачате и да мрънкате. Научете се веднъж завинаги, че нищо не става с магическа пръчка и никой за нищо на никого не е длъжен! Спрете да се правите на обидени, а наистина помислете малко кое как е!
Наистина ми омръзна всеки път да се намира някой, който да е недоволен и да изкарва нещата така, сякаш Зачатие не прави достатъчно за него! Ами ако Зачатие го нямаше? Какво щяхте да правите тогава?
Моля ви, дръжте се като големи и интелигентни хора!

П.С. Оооо и Танита, понеже виждам, че си много наясно какви трябва да бъдем модераторите, нека ти обясня нещо. Това че сме модератори, не означава, че не сме хора, че не се обиждаме и засягаме, особено когато биваме нападани. Ако искаш, стани модератор, прави нещата, които правим ние, понасяй плюенето на недоволни и нервни потребители, па тогава ела да ми кажеш кое е за порицаване и кое не!
Апропо, след като Стефка беше така добра да отдели от времето си и да отиде на срещата, а след това да сподели как е минала, аз не видях някой да благодари на момичетата за участието им и за това, което са постигнали. Напротив, имаше ранени, изумени, възмутени и т.н., но не и благодарни. Е, след като ви се направи забележка, изведнъж сменихте тона и започнахте да благодарите и да замазвате! Хайде стига с тея номера от селски вечеринки!
« Последна редакция: Декември 18, 2009, 22:48:44 pm от sixsens »
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*

dess_dess

• 2328
  • станах двойна мама
« Отговор #47 -: Декември 19, 2009, 09:25:39 am »
sixsens хайде спри се вече! Много жалко да се чуят такива думи от устата на една жена, бореща се за ...
Момичета, гледах те ли новините снощи?  Благодаря на Анна Зашева за активността, на Зачатие като организация на Стефка и на всички  :balk_46:
с Вашааи наша помощ ще успеем момичета, трябна да сме много активни и да шумим за този проблем!
Дано скоро СВЕТЛИНАТА огрее и нашата улица!
:bighug:

« Отговор #48 -: Декември 19, 2009, 09:58:53 am »
Здравейте мимичета,аз не съм от засегнатата
 страна,но искам да благодаря на всички борещи се за тази кауза,защото имам една златна приятелка която мн Обичкам,а тя се нуждае от вашата помощ,и е благодарна за всичко направено от вас.А колкото до точките който се обсъждат,се си мисля че и една от 3 те врати да бъде отворена на първо време ще е страхотно.Браво зачатие,браво.
 Сексенче мила ама не се ядосвай бе душа,няма смисъл,рабирам повечето който коментират да бяха на срещата или да помагаха с нещо повече от това само да драснат два реда да се ядосаш,ама иначе не си струва.Борете се за всички онези който найстина вярват в това което вършите,а такива има аз също съм една от тях и знам че ще спечелите защото винаги печелите битките,вие сте страхотни.А и според мене ако се махне забраната за изискванията за донорката,така няма ли да се намали сумата която трябва да се плати........ами ще се намали разбира се и дори да няма фонд който да ви подкрепя се си мисля че това ще е едно голямооооо развитие в ++++ към вас мили дами.Успех на зачатие и на всичко който се борят с тях(присъстващите по срещи визирам),не се отказвайте моля ви.
 Поздрави на всички,радвам се че ви има.
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
*
« Отговор #49 -: Декември 19, 2009, 10:59:06 am »
Танита, изказването ми е доста уравновесено, за разлика от това на някои "ранени" от резюмето на Стефка.
Според мен изказването ти беше по-скоро емоционално и затова скочиха момичетата.
Права си за всяка една дума, която казваш, но начина по който беше казано не беше от най-подходящите.

П.С. Оооо и Танита, понеже виждам, че си много наясно какви трябва да бъдем модераторите, нека ти обясня нещо. Това че сме модератори, не означава, че не сме хора, че не се обиждаме и засягаме, особено когато биваме нападани. Ако искаш, стани модератор, прави нещата, които правим ние, понасяй плюенето на недоволни и нервни потребители, па тогава ела да ми кажеш кое е за порицаване и кое не!
Напълно съм съгласна, че понасяш много негативи, но в тази връзка , когато си модератор ти вече минаваш в друга категория - ти опредляш ПРАВИЛАТА и според мен поне, личните ти чувства и мисли минават на по-заден план.

Но, има си начини, по които да се изкаже, а не да скачате и да мрънкате. Научете се веднъж завинаги, че нищо не става с магическа пръчка и никой за нищо на никого не е длъжен! Спрете да се правите на обидени, а наистина помислете малко кое как е!
Наистина ми омръзна всеки път да се намира някой, който да е недоволен и да изкарва нещата така, сякаш Зачатие не прави достатъчно за него! Ами ако Зачатие го нямаше? Какво щяхте да правите тогава?
Моля ви, дръжте се като големи и интелигентни хора!
Напълно съм съгласна с това, аз също смятам, че никой на никого не е длъжен, в тази връзка имам предложение, което според мен може да облекчи и вас, а пък и да намали мрънкането.
Не може ли когато има някаква работа да се свърши да се пуска тема: има да се върши това и това : желаещи...
Не може да се товарят все едни и същи, не е честно а и наистина никой на никого не е длъжен, тука сме се събрали за взаимопомощ в крайна сметка.
Аз също много се дразня от тези безкрайни благодарности, които се сипят, когато някой свърши нещо, то е хубаво да се благодари, ама не може едни и същи да се товарят до безкрай, а другите да смятат, че само като пуснат едно хвалебствено писмо, придружено с прегръдки и целувки и нещата са ОК - и следващия път па така....и така до безкрай!
Аз лично заявявам, че имам желание да се заема и да свърша някаква работа, в тази връзка ще участвам във всички срещи по тази тема, стига да знам къде и кога са, но много ясно заявявам, че само след становище на докторите ще настоявам да се увеличи възрастта на донорките, както и да отпадне изискването да е раждала жена!
Момичета, няма никакъв смисъл да се правят процедури, ако шанса им е нисък, нали идеята е процедурата да е успешна , а не просто да се направи!!!
« Отговор #50 -: Декември 19, 2009, 14:29:18 pm »
Момичета, няма нужда от толкова драматизъм :wink:
Нека първо се опитаме да променим Наредба 28, след това разбира се ще мислим и за вариантите за финансиране.
Хайде прочетете няколко пъти това преди да се палите  yahoo_33...
Прочетохте ли го?
Сега остава и да го разберем ...

...но много ясно заявявам, че само след становище на докторите ще настоявам да се увеличи възрастта на донорките, както и да отпадне изискването да е раждала жена!
Момичета, няма никакъв смисъл да се правят процедури, ако шанса им е нисък, нали идеята е процедурата да е успешна , а не просто да се направи!!!

tanita7,
Кои доктори? Няма доктор, който да заяви, че качеството на яйцеклетките на всички жени до 35 е по-добро, сравнено с това на всяка друга жена на възраст над 35 г. и 1 ден. Ако ще има ограничения, то те би трябвало да бъдат медицински, а не възрастови.
А и принципно Докторът е длъжен да бъде коректив, за какъвто говориш, без да има изкуствени законодателни бариери ...
« Отговор #51 -: Декември 19, 2009, 15:06:33 pm »
Здравейте,
Не съм гледала новините и предаването за което Деси пише, за което много съжалявам.Започнахме дискусията в бг-мамма, но успехите дойдоха тук при борбените момичета -жени от Зачатие, начело с нашите Патронки тук и от Искам бебе, с които персонално се чухме още на 12.12.2009. Слава богу че не се отчаяхме след слабата активност в бг-мама. Явно от тук ще се поддема всичко от сега нататък. Тъй като сме пуснали тези теми и в бг-мамма длъжни сме да ги информирани за постигнатото до тук! като начало пък и за да привлечем още участници което е нашата непосредствена цел! Българинът не обича да е първи, но е готов да последва когато работите потръгват !

Ей  Sixsens симпатяго,
     Напомняш ми годините когато бях тинейджърка! така се палех! Радвам ти се сладурано че реагираш от висотата на твоя стил който те кара към неповторимост в поведението. Че критикуваш, че се бунтуваш ! Къде я видя тая ирония мило, нямах това пред вид ! 
     Мили съфорумки, моля ви не отвръщайте повече, момичето е благородно и се ръководи от добри помисли ! Ще го накарате да се изпокара със всички.Контролът, правилната преценка,правилното поведение ще дойдат с житейския опит.
     Sixsens,остави битките на обиграните сладурано.! Я си пусни едно готино музикално парче!
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #52 -: Декември 19, 2009, 15:48:22 pm »
аз досега си мълчах, но не мога да се стърпя повече и да не попитам кротко само едно нещо:

swetlina, ти наистина ли мислиш модераторите и ръководството на този сайт за толкова елементарни? понеже знам, че ще отговориш с "ама не, разбира се!", ще те помоля за напред да се въздържаш от евтини опити за манипулация, подходящи за пред-тийнейджърска възраст.

моля, не отговаряйте на този ми постинг.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #53 -: Декември 19, 2009, 16:49:58 pm »
...но много ясно заявявам, че само след становище на докторите ще настоявам да се увеличи възрастта на донорките, както и да отпадне изискването да е раждала жена!
tanita7,
Кои доктори? Няма доктор, който да заяви, че качеството на яйцеклетките на всички жени до 35 е по-добро, сравнено с това на всяка друга жена на възраст над 35 г. и 1 ден. Ако ще има ограничения, то те би трябвало да бъдат медицински, а не възрастови.
А и принципно Докторът е длъжен да бъде коректив, за какъвто говориш, без да има изкуствени законодателни бариери ...
[/quote]
MMery, как кои доктори? Това май беше риторичен въпрос или просто аз не го разбрах!
Със сигурност няма да питаме кварталния гинеколог, а видните и утвърдени специалисти по репродуктивна медицина: Владимиров, Стаменов, Щерев, Табакова...
Тука каквото и да си говориме в ролята на неспециалисти, каквито сме всички е абсолютно безпредметно!
Имам приятелка, която е на 42, всички изследвания са в норма ( ФСХ, УЗ 2-4 ден са по над 6 фоликула на яйчник, АМХ и Инхибин перфектни, даже и забременява без проблем вече трети път и не стига до пулс, перфектни генетични и имунологични и на двамата)
Мнението на Владимиров е ИЯР, но чак след третия аборт вече, за какво си говорим тука изобщо, рисковете след 35 годишна възраст ги знаем всички!
Възрастта има огромно значение и няма за какво да си затваряме очите!

Освен това след 35 годишна възраст може и да излезнат повече Я. , но с каква стимулация и за какви пари?
Аз лично не познавам жена след 35 години, която да е правила стимулация и тя да не е била много силна, хайде да видим колко от момичетата са склонни да платят за процедура с донорска Я. с много силна стимулация и с малки шансове?
MMery, ти би ли платила?
Хайде преди да вдигаме лозунги малко да помислим!
То и комунизма беше прекрасна идея, ама......

Светлина, подкрепям напълно Jam, май определено мина някои граници. Ти изобщо някакси изкочи от нищото и много започна да менторстваш, писа ми и лично съобщение на което също не харесах тона и за това не ти и отговорих!
« Отговор #54 -: Декември 19, 2009, 17:23:18 pm »
Е, момичета, много грозно стана вече! В тоя дух и с този стил на общуване едва ли ще постигнем нещо. Не ни ли стигат нервите, които трошим с всичко стоварило ни се на главите, а и кой знае още какво ни чака??? Чудя ви се, от къде имате сили за заяжби, при всичката мъка и болка дето ни е изяла от вътре??? Не бива така момичета, не е редно! Дайте да пренасочим енергията си в нещо по-ползотворно!!!
Аз се включвам и се намесвам в тази тема, защото съм от потърпевшите с диагнозата ИЯР. Ще ви споделя нещо лично, не знам как ще го изтълкувате и  до колко ще е полезно. Аз водих сама такава борба  със Законодателството и не успях да се преборя. Не съм искала промяна в Наредбата, а само да се направи изключение като частен случай. Та историята е следната. В търсенето на най-подходящия за мен донор, получих подкрепата на сестра ми, която е на прекрасните 37 г. и освен годините отговаря на всички останали условия и изисквания да бъде мой донор. Направени й бяха всякакви мед. изследвания и не се установи медицинско противопоказание да ми бъде донор, но в Закона пише 34 г. Аз с помоща естесвено на адвокат и с цялостната подкрепа и съдействие на лекуващият ме лекар и клиниката отправихме молба, да бъде направено изключение и да ми бъде разрешено сестра ми да стане мой донор. Молбата беше подплатена с медицинска документация, в която е описано перфектното състояние на сестра ми, с волеизявление направено от нея и нотариално заверено, че тя на своя воля желае да бъде мой донор, плюс молба от клиниката написана от юрист - изключително сдържано и професионално. Първо се обърнахме към Агенцията по трансплантация - последва отказ /не било в техните правомощия/.Втори път се обърнахме към Министерството на здравеопазването- последва отказ, стъпил на много железен според тях аргумент. В заключение ми написаха "Бихме могли да допуснем изключение  от правилото, но според нас това би трябвало да се отнася само за случаи при близкородствено даряване и даже в тези случаи следва да  има някаква възрастова граница - може да се обсъжда възраст 38 г." /Ако желаете ще ви цитирам и мотивът под който ми отказаха/.
Всичко това ми отне почти 1 години.
Доста съм скиптинчо настроена към това, което се предприе като искане от наша страна/да се премахне горната възрастова граница за донора и условието да е раждала жена/ изхождайки от отговора им отправен към мен. Но си замълчах в началото, за да не повлияя негативно на всеобщият ентусиазъм, а и "една птичка пролет не прави",нали така!
Та момичета, сам не се воюва и не се  печели битка! Дайте да се обединим и да мислим еднопосочно и целенасочено. Ако всеки драпа само за неговото си и изхожда от личният си интерес - няма да се получи. Едва ли някой тук във форума е против някой или срещу някой или с някой, та нали идеята на всички ни е една и съща и сме тръгнали по един и същ трънлив път, дайте да го вървим заедно, за да постигнем нещо.

« Отговор #55 -: Декември 19, 2009, 22:09:07 pm »
Заставам зад Nadejda,
да се обединим, независимо от различните случаи имаме общи проблеми и си ги казахме тук и в бг-мамма. Нека вече да се успокоим и да се подготвим за празниците.
С много надежда и усмивки !

*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #56 -: Декември 19, 2009, 22:14:29 pm »
e, щом в бгмама се изказваш, това обяснява всичко  :D
весели празници момичета и нека вярваме, че можем да постигнем мечтите си
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
« Отговор #57 -: Декември 19, 2009, 22:26:53 pm »
Светлинче, айде симпатяго да не ме квалифицираш и да не ми се държиш снизходително, аз не съм малоумна. Ако ти си от обиграните, сладурано, Бог да ни е на помощ! Недей да ме пращаш където и да било, защото изпратена по живо, по здраво, може да се окажеш ти! Даже ще ти пусна едно готино музикално парче на изпроводяк, да му се порадваш!
Помисли си много добре как ще се изказваш в бъдеще!

Танита, радвам се, че се изяснихме. Значи все пак сме на едно мнение за нещата по основната тема. Постът ми беше емоционален, да, както и тези които ме провокираха :wink: Искам само да направя едно уточнение - правилата в този форум се определят от УС, не от модераторите. А това, че съм модератор, не значи, че не съм потребител, аз все още се боря за моята мечта. Изказванията ми бяха И в качеството ми на потребител. Моля ви, не допускайте тази грешка - да смятате, че модератора вече не е потребител!

П.С. Честито за промените в Кодекса! Огромно Благодаря на Зачатие!
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*
« Отговор #58 -: Декември 20, 2009, 13:42:04 pm »
Едно голямо БЛАГОДАРЯ на Ани Зашева и момичетата от зачатие  за подкрепата .Желая ви много здраве , щастие и успех в начинанието. :flower:
« Отговор #59 -: Декември 20, 2009, 14:05:46 pm »
Едно голямо БЛАГОДАРЯ на Ани Зашева и момичетата от зачатие  за подкрепата .Желая ви много здраве , щастие и успех в начинанието. :flower:
  :balk_21:
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...