Сутринта писах, писах по пост-а на jam имам няколко предложения, за това в каква насока могат и е добре да се променят нещата, но батерията на лаптоп-а падна и поста ми изчезна преди да мога да го пост-на.
СЕга влезнах да го пиша пак, но не ми харесва развитието на темата и НЯМА да пиша, защото няма смисъл. Явно тук се влиза за да се създават скандали, аз съм далеч от подобни "пазари".
Искам само да напомня на момичето Ети, че тук темата е за сперматозоиди, а не за яйцеклетки, и че теми за яйцеклетки има много повече, отколкото за сперматозоиди и не и прави чест да нахлува тук и пак да трябва да слушаме за яйцеклетки, все едно аз да влезна в темата на инсеминациите и да почна да им викам- вий сте щастливки, питате ли ни нас с ин-витрото
Така че моля стига вече спам и скандали по темата.
На запад Ети избирането става по каталог, но Б-я не е на запад нали, явно не искаш и да стане по каталог, защо е по-добре, след като може да е по-зле, нали
Това за съжаление е цялостната концепция на българина за всичко- жалко- българина губи от цялата работа, англичанина вече си е решил проблема и си е направил "каталози"
На jam искам да кажа, с две думи, за разликата при осиновеното дете и това от донор: Биологичната майка на детето в институция, може и да не знае кой е бащата на детето- как да остави информация по медицинския му картон. Донора, обаче, освен ако не е осиновен, то би трябвало да знае, майка му и баща му дали страдат от диабет, имат рак, късогледство, високо кръвно и астма.
Това че в момента в Б-я подобна информация не се дава, не значи че това е правилно или че не трябва да се опитаме да го променим, в крайна сметка то си е за нас- хората по света са си решили проблемите отдавна.
Дайте сега да измислим "приложими" и "реални" начини за популяризиране на проблема с донорството и за премахването на "стигмата" от него, както и за това, да не се нарушават повече закона и наредбата и да се добави повече инфо за донора, която да е проверена някак си , а не да се доверяваме на голи думи и попълнени въпросници от анонимни донори.
Благодаря ви.