Нещо заплашваш ли ме
jam?
Внимателно прочетох правилата на този форум. В тях никъде не пише: "нямате право да не споделяте мненията и позициите на
jam, или на някой друг". Не пише също така, че "нямате право да вземате отношение и да изказвате лична позиция по въпроси и проблеми, които към настоящия момент не ви засягат лично", или "нямате право да питате каквото ви интересува".
Да, можеше да се получи добра дискусия по темата и беше желателно да се получи , аз бих се радвала. Колкото и да не ти се вярва, това беше искреното ми желание. Но за да има дискусия за каквото и да било, необходимо е да има поне две гледни точки по някакъв въпрос (или повече) и взаимно зачитане на мнения и аргументи за тях. Не изречения тип: "последна инстанция" и "забелязване" единствено на мнения, които съвпадат с нашето (твоето) собствено такова. С лека ръка пренебрегваш позицията на момиче, което Е ползвало донор и има несъгласия с това по какъв начин се случват нещата. В същото време, друго момиче, което също Е ползвало донор (и което открито признава, че има сериозни неизправности в процедурите), но все пак е постигнало желания резултат, за теб има мнение равносилно на "абсолютната истина". Ами извинявай, ама дискусия така - не става.
Изключително грешиш, ако смяташ че съм тук, за да се заяждам и да си чеша пръстите. Има далеч по-приятни места и начини да се забавлявам в мрежата и го правя там - не тук. Защото и аз съм тук, за да потърся помощ за проблемите си, да споделя, да изслушам, да кажа какво ме притеснява и т.н.т. Не да се лигавя, да се правя на интересна и на много велика. И това, че има хора, които се вълнуват САМО от своите лични проблеми и нямат по-широки интереси и не изпитват любопитство кое, как и защо...ами това си е тяхно право, но не е мое задължение. И това, че (за сега) аз нямам нужда от донор, не означава че няма да ми потрябва, а и да не ми потрябва - не значи, че не трябва да ми пука какво не е наред в областта мисля. Имам право да се интересувам от всичко, което считам за интересно, имам право да не съм съвсем наясно и да попитам, имам право и да кажа, че обясненията които получавам не ми изясняват ситуацията достатъчно и да попитам пак. Нищо лошо няма в това
jam.
Лошо е да се скатаваш и да си недоволен само наум. И някой като ти каже: "шшшшшт, трай, няма да питаш повече" - да си заминеш в кюшенцето и да ти е все така неясно за какво става въпрос. И в следствие на незнанието си - да направиш някоя голяяяяма грешка след време. Последното си е направо гадно.
Авторитарният ти тон (не само в тази тема) не помага за създаване на дискусия по никакъв въпрос. И ако на теб ти е писнало да дъвчеш все едни и същи теми и въпроси години наред и на всяка новодошла да обясняваш едно и също - съжалявам, разбирам те, но не е това начинът. Също така - мнение различно от твоето, не е непременно грешно, а само различно. Аз съм човек, който при наличието на достатъчно разумни и обосновани аргументи е склонен да си промени позицията и съм го правила много пъти. Защото
jam само глупакът не мени мнението си , както добре знаеш.
Та за финал да ти кажа... Аз нямам никакъв проблем да се информирам постоянно, да научавам нови неща, да си променям мнението по разни въпроси на базата на аргументи и никак, ама никак не ми тежи. Ама "защото това е така и аз го казвам" - не е аргумент.
Организацията и сайтът ви са прекрасни и като идея и като дейност. Не правете грешката да се капсулирате, да се дразните от незнанието на новодошлите, да отблъсквате с поведението си хора, които се нуждаят от помощ, да не приемате позиции различни от вашите собствени, вместо да обсъдите нормално и човешки нещата... Съвсем доброномерено го казвам. Дано поне срещу това не настръхваш.