Здравейте!
Преди 4 месеца научих две нови думи – азооспермия и хетероинсеминация. До този момент, освен метода Инвитро, не познавах други методи на репродуктивната медицина. Не подозирах и че мъжете могат да имат проблеми с оплодителната способност. Но от известно време съм отдадена на тази тема и ми предстоят процедури по инсеминация.
Изчетох доста по темата, но никъде в интернет не срещнах коментар за психологичните последици от инсеминацията – как тя се отразява на партньорите, какво става в бъдеще - мъжът успява ли да изгради „бащинско” чувство към това „чуждо” за него дете, има ли случаи, в които детето е разбрало, че „таткото” не е истинският му баща, как вие приехте мисълта, че сте бременна от друг мъж, когото познавате или пък не.
На нас ни предстои да вземем сперма от роднина на мъжа ми. Лекарите ме предупредиха, че това не е много добра идея, но мъжът ми предпочита детето да е с роднинска кръв. Аз също. Някой има ли впечатления какво става в такива случаи? Започнах да изпитвам страх, че този наш близък може да развие някакви бащински инстинкти, да стане причина след време детето да разбере кой е истинският му баща, по някакъв начин да повлияе на стабилността на семейството ни.
Моля Ви, в случай, че не искате отговорите Ви да бъдат публикувани, изпращайте ми Вашите отговори на е-mail: detelina_petrova75@abv.bg