Сигурно в идеалния случай не е опасен.Но може би въпроса е -опасни ли са лекарите.И ще имаш ли късмет да попаднеш на подходящ и в настроение за работа.Аз отидох с три положителни теста и с идеална температурна графика,но уплашена заради двудневно леко зацапване ,от което вече нямаше и помен и закъснение от 7 дена.Трябваше да ме успокои за това зацапване,за което сега разбирам,че било имплантационно-тогава нямах интернет,и да не ме преглежда-защо ми е да го виждам толкова рано.Не го видя с вагинален и започна да "бърка"-да ме извиняват докторите,които са внимателни,ама мене ме болеше.И не разбирам и досега какво толкова търсеше.Да не говорим за цитонамазки и други подобни-всичко си ми е наред,правила съм куп изследвания преди това.След това започна розово кървене-2-3 дена,нов преглед-усили се,след 3тия преглед всичко свърши-след14 дневно закъснение.А след това проследявах как падаше ЧХГ-кръвен тест.Всичко е направила по обратен ред,намирам грешка след грешка.И ако пак забременея/защото за тази бременност чаках със години/,ще заобикалям до четвъртия месец лекарските кабинети,аз вече знам какво да предприема и сама.Моята приятелка направи така,отиде на преглед чак в 4 месец,караха и се,но си има здраво,едро бебче.И още нещо-не смятам че секса е по-травмиращ от прегледа.Поне при мен не беше така.