0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
моля за съвет за стимулация
« Отговор #20 -: Май 26, 2006, 20:44:22 pm »
Цитат на: adi
Цитат на: lady_11
Цитат
След стимулация се оказа че реагира само дясната страна!Това обаче неозначава че другия месец няма да реагира пак дясна.
Остави лекар да реши тези неща!

А може би Съдбата ги решава, май...
Аз лично не мога да си обясня как със стимулация  , която по принцип трябва да влияя на двата яйчника едновременно , се образуват доминантни само в единия. Не ми е ясно.[

Мила Lady при много момичета се случва така!Аз лично неразбирам причините -но когато се замисля над моя случей -при мен вобще небеше реагирала лявата страна -а тя е запушена,в сраствания залепена до таза............-може  :lol: би има вързка!!!???????

Мисля си че връзката може би е .... ако не е достатъчно добро кръвоснабдяването в някой от яйчниците (например поради сраствания). Това е някакво си мое предположение, не съм сигурна дали е така точно от мед.гледна точка.
 Аз по принцип също имам ову от дясно... и сега като се замисля.... не помня дали изобщо съм засичала ову от ляво. Левия ми я. си е позаспал и мързелив. А дали при мен има сраствания там - не знам щото не съм правила лапаро.
"Всичко идва навреме за този който умее да чака"

*

Anonymous

« Отговор #21 -: Май 26, 2006, 20:52:45 pm »
Цитат на: little_rabbit
Госте - на твое място щях да спра стимулацията - няма смисъл явно, да опитам с този фоликул инсе и после - ин витро, но с Клостил. След като правиш цели 4 фоликула - значи може.

О ,благодаря ти!Как се сети  сега да продължа с инсе.А докторът даже не ми го спомена като вариант.Ще говоря с него в понеделник за инсе!И после ще опитам друга клиника.В тази 1-ва АГ цари такава лудост- влизат по 3-4 жени в кабинета с ехографа, вън чакат 10тина.Всеки лекар си води своите пациенти по няколко.И за всеки има 5 минути.Даже не може спокойно да попиташ какво те тормози...Не знам..
 Благодаря ви за отговорите- успоих се.Единствено тук някой ме подкрепи!Вие сте мили ,смели и умни момичета.
*

Anonymous

« Отговор #22 -: Май 26, 2006, 20:58:07 pm »
Госте - на твое място щях да спра стимулацията - няма смисъл явно, да опитам с този фоликул инсе и после - ин витро, но с Клостил. След като правиш цели 4 фоликула - значи може.

Боже- как не се сетих за инсе сега ...Ми и кой да ми каже- докторът въобще не го спомена!Благодаря - супер идеа.Ще го направя.И после ще сменя клиниката.
 Благодаря ви- наистина ме покрепихте и се успокоих.Днес доста си поплаках и нямаше кого да попитам.Благодаря ви за този форум и че ви има!
*
« Отговор #23 -: Май 26, 2006, 21:05:31 pm »
Цитат на: Anonymous

О ,благодаря ти!Как се сети  сега да продължа с инсе.А докторът даже не ми го спомена като вариант.Ще говоря с него в понеделник за инсе!И после ще опитам друга клиника.В тази 1-ва АГ цари такава лудост- влизат по 3-4 жени в кабинета с ехографа, вън чакат 10тина.Всеки лекар си води своите пациенти по няколко.И за всеки има 5 минути.Даже не може спокойно да попиташ какво те тормози...Не знам..
 Благодаря ви за отговорите- успоих се.Единствено тук някой ме подкрепи!Вие сте мили ,смели и умни момичета.

Това за органзацията дето са си направили в 1АГ е абсолютно така. Да не се повтарям, мойте впечатления са абсолютно същите, от февруари 2005г. За голямо съжаление нещата от тогава не са помръднали и на сантиметър. Лекарите може да са добри професионалисти, обаче организацията е под всякаква критика.
Чувала съм за случай на момиче стимулирано за инвитро и в деня на пункцията се оказва че току-що всички фоликули са се спукали и процедурата пропаднала точно поради тази "добра" организаця на процеса.
И наситина май ще трябва да смениш клиниката.

Довърши започната стимулаця с инсе. Това е добра идея.
На мен дори ми хрумна дали има някакъв начин да направиш дори и инсето в накоя от частните клиники. Защото в 1АГ не съм много убедена че правят необходимата обработка на материала за инсе.
но при този вариант лошото е че може би лекарите не биха са съгласили да довършват нещо започнато от друг... но не ти пречи поне да попиташ дали е възможен този вариант.
Стискам палци.
"Всичко идва навреме за този който умее да чака"

*

naiema

• 998
  • Да бъдем силни и последователни в борбата!
« Отговор #24 -: Май 27, 2006, 09:08:38 am »
inamil,виж на "Среща Бургас" довечера ще има поместена дата за срещата!
А иначе,момичета,благодаря за помощта!Но може би аз ще съм по-спокойна ако го отложа наистина за след месец.Защото ако стимулацията се окаже неуспешна ще се обвинявам.Е,не че има гаранция ,че следващия път ще успее!!!!Но както и да е!
*

Anonymous

« Отговор #25 -: Юни 04, 2006, 15:21:24 pm »
Цитат на: adi
Госте и аз мисля че трябва да спреш стимулация!Направи сега инсе и после със стимулация с Клостилбегит  ин витро!Поне аз бих постъпила така.Но решението си е твое!Каквото и да решиш -пожелавам ти ти УСПЕХ!!!! :lol:

Момичета ,да ви разкажа как продължи историята.След като исках тук съвет ,на другия ден  бях на УЗИ  - 29.05. и 9ти ден с Меногон.Докторът видя един фоликул 18 мм и каза ,че май имало още един, без да каже размер.Питам какво ще се прави дали да не направим инсе.Те се спогледаха с ембрионолога   и ми казва да слагам прегнил и да ида след 36 часа- ако не се бил спукал ще правим пункция, ако се е спукал инсе.Отивам на 1.06.  узи- "Там е, полека да не гледаме още, да не спукаме нещо - пукция"- лягам, упойка локално и като влезе с уреда за пукция ,вече нещо ме унасяше ,чух :"Празен е".Занесоха ме в стаята.След час отивам пред кабинета да ми кажат какво и ембрионолагът ми каза ,че док му казал да направим и инсе за всеки случай.Направихме го.На другия ден преди да ме изпишат видях доктора за 5 минути.Питах го  да вземам ли прогестерон ,а той ми каза:" Бе то ако ще става, ще стане и така". Аз:" А има ли някакъв шанс ?",той :"Не, аз ако имаше яйцеклетка ,щях да я намеря ....Ела ноември да видим пак да започваш".Казвам :"Може ли с Клостил, с него правех 3 фоликула? Той:" Дааа ,може ,че как ..."
 На другото момиче в стаята за ин витро - на 33 години ,Меногон ,пак 2 фоликула ,един бил празен.Извадили 1 яйцеклетка.
 Сигурно е добър лекар, ама като чета как е протекло при другите, тук нещо не ми се вързва .Първите изследвания на 3 ден от цикъла LH 3,50 (1,5-8) r FSH 9,53 (3,9-12) - не ги бил получил пък и нямало смисъл вече- това на 3ти ден стимулация ( издирих ги в петък - бяха при акушерката).Провери Е2 веднъж на 5 ти ден- 120 и нищо повече.Спермограмата досущ същата като преди година.Реших да сменя тази клиника.Сега ще ближа рани ,а на вас - много успехи!
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #26 -: Юни 04, 2006, 15:30:50 pm »
Госте, съжалявам за твоите неудачи и загубено време в тази клиника! добро решение си взела да се махаш оттам, пожелавам ти разумен избор и успех наесен.
отдавно се опитвам да обясня, че с пръдня боя не става, с извинение за израза.
репродуктивната медицина е прекалено скъпо и сериозно нещо, за да се прави без достатъчно инвестиции от страна на лекарите в материална база, квалификация и време за пациентите!
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

Anonymous

« Отговор #27 -: Юни 04, 2006, 15:40:12 pm »
jam,благодаря за пожеланията.
 Написах всичко заради следващите момичета.Там се работи май като на конвейр- почти всеки  ден има 4-5 пункции и толкова трансфери.Иначе си платих исканото- за пункция  и инсе в един ден :)
 Бъдете здрави и усмихнати!
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #28 -: Юни 04, 2006, 17:12:52 pm »
Госте много съжелявам за този развой на нещата при теб!Когато чета как се стекоха обстоятелства направо ме хваща яд.Няма да пиша коментарите си за да не те разтройвам повече!Решението да смениш клиниката  е изцяло правилно!Сега се опитай да се по успокоиш слет всичко това....да си починеш и на есен нова песен!Вярвам че ще попаднеш на подходящ лекар и следващ път всичко ще мине ОК!!
Успех мила!Ще чакаме на есен само хубави вести! :balk_21:  :balk_21:
Ако не е тайна би ли споделила каде правише опити?
*

Anonymous

« Отговор #29 -: Юни 04, 2006, 18:40:41 pm »
Много се чудех дали да пиша имена , но като си помисля защо не - 1ва АГ, д-р Йорданов.
 Най- много ми е тъжно ,че губя време, а съм вече около 40те...Обаче горе сърцето и пълен напред!
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #30 -: Юни 04, 2006, 20:41:35 pm »
Цитат на: Anonymous
Много се чудех дали да пиша имена , но като си помисля защо не - 1ва АГ, д-р Йорданов.
 Най- много ми е тъжно ,че губя време, а съм вече около 40те...Обаче горе сърцето и пълен напред!

Благодаря за инфо ще го имам в предвид!Това че си на 40 ...............
.......Моята приятелка е на 39 и сега има момиче на 6 месеца!Когато си над 35 е по трудно но не е невъзможно!Дори изкара много лека бременност!Така че госте потърси добър специалист по стерилитет и смело напред!От все сърце ти пожелавам есенния опит да бъде последен опит завършен пълноценно !!!! :bighug: