0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

naiema

• 998
  • Да бъдем силни и последователни в борбата!
моля за съвет за стимулация
« -: Май 25, 2006, 09:47:25 am »
Момичета,искам нещо да ви попитам.От самонаблюдението,което си правя намирам ,че имам различия в менстуралните цикли.Единият протича нормално,а другият е съпроводен с тежък ПМС,мигрена и т.н.Това се случва през месец.И аз бях решила,че явно има проблем с ову през единият цикъл/може и да няма нищо общо?!/Два последователни цикли ходих на лекар около времето за ову-на единия 20 мм фоликул,на другият не се виждаха образувани фоликули.Сега на този ,правих стимулация с Клостил - налице са 3 фоликула на десният яйчник и нереагиращ добре ляв.Следващият цикъл трябва да правим инсеменация.Но мен ме притеснява това,че явно тогава ще е налице отделяне на фоликул от левият яйчник / а там май има проблем /.И сега се чудя дали да не прескоча този цикъл и отида на стимулация през следващия.А ми това е,което ме вълнува.Може написаното да е глупост,но аз лично се притеснявам да не би стимулацията да не е успешна и да се провали инсеменацията.
*

oganche

• 957
  • Малката ми мацинка
« Отговор #1 -: Май 25, 2006, 09:57:20 am »
Съмняваш се, че болките идват, когато работи левия яйчник, който според теб не работи добре...така ли? И...не искаш да правиш инсе именно, когато работи левия.....?

« Отговор #2 -: Май 25, 2006, 10:19:47 am »
Ако изхождаш от това, че всеки месец яйчниците се редуват, трябва да ти кажа, че това съвсем не е така.
Благодаря ти, Бени!

Брой фоликули със Серпафар
« Отговор #3 -: Май 25, 2006, 10:21:10 am »
Всъщност исках да пусна отделна тема с този въпрос...
Благодаря ти, Бени!

*

naiema

• 998
« Отговор #4 -: Май 25, 2006, 10:29:45 am »
Ами незнам дали се редуват,но при мен наистина се редуват 2 различни цикли.И аз си мисля,че зависят от това дали ми овулира левия или десният яйчник.И наистина не искам стимулация и инсе , в цикъл в който трябва да овулира левия,защото там има проблем.Все пак лекарствата,които се приемат не могат да се пият вечно,нали!Не че е гаранция,че въпреки направена стимулация няма да изникне нещо друго,което ще отложи инсето.
Незнам дали теорията ми въобще има нещо общо с деиствителноста или просто сама си внушавам. :D
Re: Брой фоликули със Серпафар
« Отговор #5 -: Май 25, 2006, 10:47:43 am »
Цитат на: FreshBreeze
Възможно ли е с прием на Серпафар, по 1 т. на ден от 3-ти до 7-ми ден, да станат повече от три фоликула?

Фреши, трудна работа. Едва ли ще станат и три. Лекарят ти ще прецени дали да не "подпре" серпафара с 2-3 инжекции.

Наиема, лекарствата за стимулация влияят и върху двата яйчника, според мен не трябва да пропускаш цикъла. Ако не левия, то десния ще произведе фоликул, който, дай Боже, да стане на бебе!
*

oganche

• 957
  • Малката ми мацинка
« Отговор #6 -: Май 25, 2006, 10:48:26 am »
Niema, сподели ли тази твоя теория с доктора?
По принцип при стимулация работят и двата яйчника, та дори и с Клостила.

*

naiema

• 998
« Отговор #7 -: Май 25, 2006, 12:22:08 pm »
Не съм казала нищо на доктора.Те нали не обичат да им се дава акъл,а и тази теория си е само моя!Но сте прави ,че лекарството си стимулира и двата яйчника!Мерси,Зайче,за хубавото пожелание!
*
« Отговор #8 -: Май 25, 2006, 15:51:24 pm »
Фрешче, какво имаш предвид като казваш че яйчниците не се редуват? Темата която имаш намерение да пуснеш ще е много полезна. Аз също съм чувала, че единия месец овулира единия яйчник, а на следващия - другия. Поне по себе си доскоро съдех, че е така - цикълът ми е редовен през месец. Редувам нормален с дълъг цикъл и оставам с впечатление, че има проблем само при единия яйчник (цикъл на 38 ден, много силен ПМС с болки и сериозна кръвозагуба) Но пък се изненадах преди няколко месеца, когато болката по време на овулацията беше от дясната страна (десен яйчник), а левият яйчник ме болеше при следащото неразположение.
Ако се редуваха, би следвало да ме боли при ОВУ-то и последващия М. все един и същ яйчни нали така? Явно си права, че не се редуват - ще ми е интересно да прочета.
« Отговор #9 -: Май 25, 2006, 16:20:33 pm »
Елида, извинявам се, днес съм малко разсеяна, та като отговорих тук исках после да пусна питане по друг въпрос, ама се разсеях и го изстрелях тук, та него изтрих и пуснах като отделна тема, не е по този въпрос.

Сега за редуването - по теория най-общо се редуват, но аз откакто ходя на УЗ-та и в репродуктивна клиника се уверих, че въобще не е така. Първо, лекарите казват "кой е казал, че като миналия месец ти е била в дясно, сега ще ти е в ляво.." а и практиката показа, че се редуват по произволно- например три последователни пъти вдясно, после два в ляво, после пак дясно и така. А и двата яйчника са ми нормални, установено с лапароскопия.
Имали сме 1-2 пъти такива теми тук и всички момичета, които писаха, казаха, че и при тях не се редуват точно Д-Л-Д-Л  и т.н.
Благодаря ти, Бени!

*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #10 -: Май 25, 2006, 21:41:49 pm »
мила Наема вобще не е сигурно дали ще овулира левия яйчник.
при стимулация се въздейства върху двата яйчника !!!!!
И аз в начало имах такива притеснения защото лявата страна ми е частично запушена и разчитам само на дясна!След стимулация се оказа че реагира само дясната страна!Това обаче неозначава че другия месец няма да реагира пак дясна.
Остави лекар да реши тези неща!Стискам ти палци скоро да има положителен резултат!!! :crossfingers:  :lol:
*

Anonymous

« Отговор #11 -: Май 26, 2006, 12:17:55 pm »
Момичета имам спешно нужда от съвет - няма кого да попитам.Докторът каза "Както решиш" ....Любимият -същото...
 Та правя стимулация за ин витро.Пих 20 дни Примолут.След 3 дни от 19.05- започнах Декапептил 0,1 по 1 амп. на ден.От 21.05. започнах Меногон  2+ 2 .На 23.05 на УЗИ не се видя фоликул.Док каза да спра Декапептила, а Меногона стана  2+ 3.Вчера естрадиолът беше 120.Днес се видя 1 фоликул ляво (аз не реагирам дясно - поне не през 5те ми инсета).И докторът каза да спираме стимулацията ,освен ако аз не искам.Можело още 2 дни и тогава ако било така- край.
 Трябва да търча за Меногон и се чудя от кой да искам съвет-вие имате опит и знания.Какво бихте направили на мое място?
 Аз съм на 39.Досега имам 5 инсета неуспешни.Но с Клостил имах добри фоликули -3-4 на цикъл.Даже последното правихме на нестимулиран и имах 2 фоликула.
 Та освен ,че дадох маса пари ,но и очакването...Знаете...Моля - пишете.Благодаря и дано сте разбрали обърканите ми писания.
« Отговор #12 -: Май 26, 2006, 15:11:40 pm »
Госте - на твое място щях да спра стимулацията - няма смисъл явно, да опитам с този фоликул инсе и после - ин витро, но с Клостил. След като правиш цели 4 фоликула - значи може.
*

naiema

• 998
« Отговор #13 -: Май 26, 2006, 17:41:04 pm »
Мерси,Ади за добрите пожелания!Да ви се връща на всички момичета!
А,Госте,на теб пожелавам това да е последният път в които се чустваш объркана.Аз също мисля,че е добре да спреш стимулацията,въпреки,че вътрешно човек все се надява този път да стане.Опитай следващият път с стимулация с други лекарства/лекаря ще прецени/ и ти пожелавам успешно ин-витро!!!! :D
*
« Отговор #14 -: Май 26, 2006, 18:05:39 pm »
Ако имаш някакви съмнения-отложи инсето за следващия месец. Все пак ти самата трябва да си убедена, че моментът е подходящ. Дали се редуват двата яйчника не знам, но щом си забелязала, че през месец имаш подобни симптоми - давай в месец, в който се чувстваш добре и с положителна нагласа. Аз също бях запланувала този месец да започвам с инвитро, но имах леко прокървяване на 20 ден. Док ми изписа дуфастон да спре кървенето и ми препоръча да започна от втори ден на цикъла по къс протокол, но аз се отказах този месец - психически не съм подготвена - много емоции този месец май - балове, балове..... Ще си почина няколко дни и другия месец - по дълъг протокол. Така че не се притеснявай - просто започни, когато си готова - това е много важно!!!!!
*

adi

• 7710
« Отговор #15 -: Май 26, 2006, 18:24:03 pm »
Госте и аз мисля че трябва да спреш стимулация!Направи сега инсе и после със стимулация с Клостилбегит  ин витро!Поне аз бих постъпила така.Но решението си е твое!Каквото и да решиш -пожелавам ти ти УСПЕХ!!!! :lol:
*

naiema

• 998
« Отговор #16 -: Май 26, 2006, 18:39:14 pm »
inamil,мила, сега видях , че си бургазлийка и ти! :balk_47:  :balk_47:  :biglove:  :balk_103:
*
« Отговор #17 -: Май 26, 2006, 19:06:03 pm »
Да, от Бургас съм и чакам да се съберем да се запознаем.
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #18 -: Май 26, 2006, 19:49:06 pm »
Цитат
След стимулация се оказа че реагира само дясната страна!Това обаче неозначава че другия месец няма да реагира пак дясна.
Остави лекар да реши тези неща!

А може би Съдбата ги решава, май...
Аз лично не мога да си обясня как със стимулация  , която по принцип трябва да влияя на двата яйчника едновременно , се образуват доминантни само в единия. Не ми е ясно.
*

adi

• 7710
« Отговор #19 -: Май 26, 2006, 20:09:18 pm »
Цитат на: lady_11
Цитат
След стимулация се оказа че реагира само дясната страна!Това обаче неозначава че другия месец няма да реагира пак дясна.
Остави лекар да реши тези неща!

А може би Съдбата ги решава, май...
Аз лично не мога да си обясня как със стимулация  , която по принцип трябва да влияя на двата яйчника едновременно , се образуват доминантни само в единия. Не ми е ясно.[

Мила Lady при много момичета се случва така!Аз лично неразбирам причините -но когато се замисля над моя случей -при мен вобще небеше реагирала лявата страна -а тя е запушена,в сраствания залепена до таза............-може  :lol: би има вързка!!!???????