Момичета благодаря на всички за подкрепата и мненията
Прочетох внимателно всички мнения и отговарям подред:
1. апартамента е закупен от майка ми, която като собственици вписва мен и брат ми.
2. наемът който изисква може да се изисква от момента на получаване на поканата
3. брат ми има неизяснено за мен (защото не ми дава инфо) дело с Топлофикация и предполагам заради това е всичко. Тъй като нищо не ми показва се консултирах и се разбрахме с адвоката следнот:
Да напишем Нотариален отговор, в който:
1.1 да заявя писменно, че аз не съм спирала достъпа на брат ми до жилището, въпреки, че то се ползва като семейно в момента. Ще го поканя, ако желае да ползва своята част, съобразявайки се със семейният му характер. Доколкото разбрах, той може да изисква този наем само ако докаже, че съм спряла достъпът му до жилището.
1.2 Да го поканя официално да ми предостави всички документи свързани с делото с Топлофикация, тъй като аз също мога да бъда ощетена страна - апартамента да иде на търг примерно!
1.3 Да го поканя на доброволна делба
1.4 да му връча пред нотариус ключовете от жилището
Ако се стигне до доброволна делба ще докажем с вещо лице състоянието на жилището и направените в него промени като суми. За преди това има куп свидетели, снимки и т.н. Единствено за кредита за дограма и тези 2000 лв. имам платежни
Как ви се струва? Това адекватни мерки ли са?