0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
ВАРНА-ИНСЕМИНАЦИЯ-Доктори
« Отговор #20 -: Юни 03, 2006, 19:54:25 pm »
И така ето и моето мнение Илко по вашите въпроси!!!! Тази докторка яко се ......... с вас  :) . Дуфастона ако се приема за подготовка на матката се приема след овулацията. При АРТ порцедури добрите лекари го изписват след самата процедура като поддържаща терапия. И за да не бъда груба ще го кажа възможно най нежно и леко. Хващайте си изследванията и документацията и бягайте от тази лекарка докато ви държат краката. Щом сте се насочили към Варна по-добре си запишете час при д-р Александров. Но точно при него!!! Така или иначе сте се подготвили да чакате до август месец ще почакате малко и за преглед той поне няма да е август месец. Другото по въпроса за хламидията и аз попадах на такива лекари дето само това са чели напоследък и само това дъвчат и искат да лекуват (без да се интересуват от изследванията или пък без да са в състояние да ги разтълкуват дори) Направете си PCR-тест за хламидия ,който е на основата на ДНК и абсолютно точен метод (цената му е между 20-30 лв.) правят го и във Варна. Отидете с изследването при добър лекар и в репрудоктивна клиника (д-р Александров работи точно в такава) и не се плашете. Така като гледам нещата са си добре и наред при женати. Разбира се ще се наложи да си пуснете и едни хормони преди процедурата най-вероятно ,но това ще прецени лекарят. ТАКА ЧЕ БЯГАЙТЕ ОТ ТАЯЯЯЯЯЯЯЯ КОЛКОТО СЕ МОЖЕ ПО-БЪРЗО И НЕ СЕ И ЗАМИСЛЯЙТЕ ДАЖЕ ЗА ГЛУПОСТИТЕ КОИТО ВИ Е НАГОВОРИЛА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*
« Отговор #21 -: Юни 03, 2006, 20:37:45 pm »
Илко, здравей.

По въпроса - дали боли инсеменацията както при цветна снимка.
Не, не боли, споко.
Мен също адски ме болеше цв.снимка.
Имам 1 инсем. Не ме болеше изобщо дори. Протича почти като обикновен АГ преглед. Аз усещах само поставянето на спекулума. Това е един инструмент, който винаги го използват при обикновения преглед. След това, с нещо като инжекция с дълъг и тънък пластмасов накрайник се впръсква течността в кухината на матката.
Полежаваш малко и това е цялата процедура.

По въпроса за лекарите. Другите момичета са ти казали вече.
Аз ходя в София, и не ги позвавам специалистите от Варна.
Но категорично мога да ви кажа, че е много важно да отидете в клиника по стерлитет, а не където и да е.
Защото е важно да се направи преди това добра обработка на материала.
Инсеменацията трябва да е вътрематочна, защото съм чела че разни "специалисти" практикуват впръскването на материала преди входа на влагалището, което е различно. Което при инсеменация със съпружески материал си е почти същото като обикновен секс във фертилните дни.

По въпроса със Дуфастона.
Това е вид прогестерон.
Често го изписват лекарите, за да се подпомогне втората фаза на цикъла и да се подготви лигавицата за имплантирането.
Обаче....
Винаги се дава от 15-16 ден на цикъла. Т.е. след като е минала овулацията. Защото ако се приема преди ову-то, прогестерона може да подтисне овулацията.
На жена ти по каква схема й е предписан?
От самия Дуфастон матката не може да нарасне, поне не съм чела такова нещо, но от него лигавицата става по-гостоприемна (става по-рехава).

По въпроса за малката матка.
Смятам че това не е кой знае какъв проблем. Чела съм за много момичета дето са им казвали че е малка и си имат нормални бременности. Матката е мускулен орган и има свойството при необходимост да се разтяга и нараства.

И на мен са ми казвали че матката ми е малка. Имам 1 забременяване (за кратко), но и тогава размера й си нарастваше според нормите за срока на берменноста.
Предполагам че притеснението на повечето лекари е че една по-малка матка няма да бъде достатъчно кръвоснабдена  и с достатъчна лигавица. Но за това си има лекарства, за това не се притеснявайте.
Но трябва добър специалист, който във всички случаи да подходи професионално и адекватно.... а не да ви плаши с разни неща.

Успех ви желая .... и пиши как се развиват нещата.
"Всичко идва навреме за този който умее да чака"

*

naiema

• 998
  • Да бъдем силни и последователни в борбата!
« Отговор #22 -: Юни 05, 2006, 14:54:03 pm »
Аз също мисля,че малката матка не е проблем.И на мен доктор ми беше казал,че имам малка матка,но това не пречи за забременяване.Възможно е да възникне проблем с износването на плода,но и затова има лекарства,които спомагат за разширяване на матката.Но те се пият само по време на бременности то ако се налага.Не съм чувала Дуфастона да разширява матката.
А относно двурога матка - мисля,че и там няма проблем иначе щяха да и кажат на жената след цветната снимка!
Късмет!
*
« Отговор #23 -: Юни 06, 2006, 11:52:30 am »
Благодаря Ви на всички за мненията,и съветите.
Знам мн.добре че преди да се тръгне по тези "пътища" трябва да се насочим към добри лекари. Предложиха ни в София ,но ни е далече затова си избрахме Варна. Попаднахме на др.Станева и тъй като жената е наред си помислихме,че няма да има проблеми. Някои от Вас може да са имали проблеми и затова е важно да сте при най-добрия лекар, а те са малко.  
Жена ми не иска мъж да я преглежда и за това трябва да е жена-доктор. Доколкото разбрах др Чернева била веща в занаята(от АГ-то)
Мислех си ,че поне в тази клиника и нова при това всичко трябва да е на ниво.
*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
« Отговор #24 -: Юни 06, 2006, 11:56:58 am »
Цитат на: ilko
Благодаря Ви на всички за мненията,и съветите.
Знам мн.добре че преди да се тръгне по тези "пътища" трябва да се насочим към добри лекари. Предложиха ни в София ,но ни е далече затова си избрахме Варна. Попаднахме на др.Станева и тъй като жената е наред си помислихме,че няма да има проблеми. Някои от Вас може да са имали проблеми и затова е важно да сте при най-добрия лекар, а те са малко.  
Жена ми не иска мъж да я преглежда и за това трябва да е жена-доктор. Доколкото разбрах др Чернева била веща в занаята(от АГ-то)
Мислех си ,че поне в тази клиника и нова при това всичко трябва да е на ниво.

Тъкмо щях да питам какво става с вас? Добре е че ще смените лекарката защото с риск да се повтарям тази Станева може да изглежда наред ,но въобще не действа нормално. Напоследък доста момичета питат за доктор Чернева и се чуват добри отзиви за нея. Хубаво че ще я посетите. Друг е въпроса че всички си мислим че сме наред докато не се стигне до великото чакане. А има и много момичета които се водят неизяснен стерилитет (тоест всичко им е наред). Успех ви желая!!!!! И скорошно бебче!!!!!  :D
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!