Здравей Илко,
Станева ми беше лекуваща лекарка и доста се чудих дали да ви пиша. Не е лоша като човек, като лекар - добре е, ама има още какво да се желае. Моята 5 годишна борба със стерилитета мина през нея, за мой късмет забременях обаче далеч от нея. По въпроса за матката - стига се тормози за това с матката. На мен на времето д-р Филипов в Майчин дом София ми беше казал, че ми е много малка, ама не ми е това проблема. Оказа се, че е двурога. Така че размера на матката няма никакво значение. Единствено ако има някаква малформация може да се притесните. Иначе - когато забременее жена ти, а аз ви го пожелавам скоро, тя ще си се уголеми до подходящите размери.
По въпроса за инсе-то - категорично ти препоръчвам да го направите някъде другаде. Не при Станева. Първо, защото материала не се обработва, второ - няма никаква гаранция за успех. Не че другаде може да има, но там поне обработват материала. Кажи на жена си да не се притеснява от самата инсеминация. Не боли, просто е неприятно усещането да стоиш там с разтворени крака и да ти впръскват материал. Но, моля те, умолявам те, потърси друга алтернатива за инсеминация. Станева не е лекаря, който ще ви помогне на този етап. За да не губите излишно време и нерви в процедура, която не е изпипана, по-добре идете при специалисти, които наистина правят качествено процедурата. Казвам го от опит, защото имам 3 неуспешни инсеминации при нея. Съжалявам, ако съм малко обяснителна или по-рязка. Ако нещо те интересува - ще отговоря на лични.