0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Laparoskopia - dotzent Doganov Maychin Dom
« Отговор #20 -: Ноември 29, 2005, 13:10:22 pm »
http://www.zachatie.org/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=2136

Отиди там, има много неща, които да прочетеш. Аз бях същата преди моята лапароскопия, много притеснена, с куп въпроси и затова описах всичко подробно. Правиха ми точно това, което на теб ти предстои. Ако имаш други въпроси смело питай. И никаква паника, всичко е въпрос на нагласа, наистина няма нищо, нищо страшно!
Приеми го просто като една диагностика  :D , а то всъщност не е нищо по-различно!
Силна прегръдка за много спокойствие и най-важното, пожелавам ти хубави резултати!
"Странно нещо Рµ животът, ако откажеС? РґР° приемеС? РґСЂСѓРіРѕ, освен най-доброто, РјРЅРѕРіРѕ често РіРѕ получаваС?!"
« Отговор #21 -: Декември 03, 2005, 22:30:13 pm »
Много ти благодаря за топлите думи Хелиос и за куража. Май вторник 06.12. ще бъде моят ден и сълзите сами текат от очите  :cry: Може би най-много ме притеснява факта, че незнам като влязат вътре какво ще открият и какво ще правят. Уж отивам само за дупчици на яечницити и проверка за проходимост на тръбите, но както се досещаш нищо не е сигурно. Пък и само докато си правех изследванията се нагледах на болка и мъка, и се наслушах на куп истории, което още повече ме психяса. За нагласата си знам, че е така, но на моменти паниката надделява...признавам  :oops:
Надявям се като се прибера вкъщи да мога да напиша с усмивка на лице, че всичко е минало и продължавам напред.
Ти след лапарото какво правиш? Има ли писано правило за следващата стъпка? Пак ли се започва с фуликолометрия за да се види дали има резултата от лапароскопията?
Благодаря за подкрепата още веднъж  :)  Стана ми топло на душичката...
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #22 -: Декември 04, 2005, 13:33:11 pm »
Шуши, не се притеснявай-няма нищо страшно.Аз също съм минала през това-надупчиха ми яйчниците,а тръбите ми са проходими.Не виждам,защо ще плачеш,аз пък нямах търпение да дойде лапарото и да знам какво е положението.Даже сутритна докато чаках да ме вземат за операция,си скубах веждите и си четях книжка съсвем спокойна.Мисля,че колкото по-навреме си наясно ,толкова по-добре.
 Успех ти желая!!!!
<br />
« Отговор #23 -: Декември 04, 2005, 19:30:19 pm »
Напълно съм съгласна с теб, з22. Принципно и аз чакам да идва и да заминава, имайки предвид, че вече 2г. се влача по доктори без резултат. Това вече поне е някаква стъпка и ще знам къде съм. Но май напрежението ми дойде вповече, както и работата  :( Пък и това непрекъснато очакване - дали този месец случайно не е станало чудото... Благодаря ти за подкрепета  :)  Ще пиша като се прибера вкъщи.
« Отговор #24 -: Декември 10, 2005, 16:06:19 pm »
Здравейте, момичета  :sunshine:
Ето, че отново съм си вкъщи...вече с усмивка на лице и доволна, че първата стъпка е направена  :balk_46:
Мина и замина моето лапарото. Резултатите не са върха на сладоледа, но според доктора няма място за притеснение. Надупчиха ми яйчниците, едната тръба ми е проходима и е много добра, но другата явно по рождение е мъничко по-дълга и тънка и през нея не е минала течността  :balk_144: Но тъй като не са открили видима причина за това, са решили да не ме мъчат...то и е нямало какво да направят защото течността просто не е тръгвала от самото начало и е нямало вариант за действие като при запушена тръба. Доктора каза, че мога да забременея и с една тръба пък да видим.
Мисля да не ми минават лоши мисли през главата и да се радвам на тази успешна първа стъпка и на идващите празници  :occasion10:
Благодаря ви от сърце за подкрепата и ви прегръщам :bighug:
*
« Отговор #25 -: Декември 10, 2005, 16:21:59 pm »
Цитат на: Shushito
Мисля да не ми минават лоши мисли през главата и да се радвам на тази успешна първа стъпка и на идващите празници  :occasion10:
Благодаря ви от сърце за подкрепата и ви прегръщам :bighug:

Браво, само така.От сега натък само хубави мисли и хубави неща :D
*

naha

• 1474
  • За всяко нещо си има Време, Път и Надежда!
« Отговор #26 -: Декември 20, 2005, 22:24:14 pm »
:(  zdraveite na vsi4ki. Taka kato 4eta pismata vi mi stava po-leko na du6ata:) istinata oba4e e druga. Umiram ot strah i v glavata mi epylen haos.Moqta istoriq edva li e po razli4na ot va6ata s taq razlika 4e az ve4e sam prejivqla edna operaciq na qi4nicite predi 2godini po spe6nost v sledtsvie na koeto mi izvadiha ednata tryba i desniqt mi qi4nik e na polovina drugiq samo go" zabeliha"(kakvoto i da zna4i) postaviha mi diqgnoza "polikistoza" i me pratiah po jivo po zdravi . lekarkata koqto me operira btw. v blagoevgrad se razviva slu4aq az jiveq v goce del4ev pri priqtelq si no sam ot gorna orqhovica- gylgata-6irokata :) ta tq kato me izpisaha mi kaza -Napravo po4vai da si sybira6 pari za invitro. nqma da vi kazvam kakvo e za momi4e toku 6to izpisano ot bolnica sled 22 dena prestoi i jestoki bolki i strahove. ta az ot kakto se pomnq dori kogato ne pravehme opiti da za4ena vinagi sam iskala da sam maika  :)  da sam maikata koqto ne sam imala no tova e druga tema . i taka minaha ve4e 2 godini. sled operaciqta ne povtorih pri tazi lekarka i otidoh pri drug lekar koito mi izpisa diane 35 i me prati po jivo po zdravo. ne otdavna tuka6nata lekarka( sled razgovor s blizyk 4ovek -za pove4e vnimanie ako se se6tate za kakvo govorq) mi kazva nqma kakvo da te motam o6te 2-3 meseca otivai v sofiq da ti pravqt laparoskopiq. ne moga da vi opi6a liceto si v tozi den. ot 7 meseca se opitvame da napravim detence i ne stava ne sam sigorna dali nqkoga 6te stane izob6to. tolkova me e strah.priqtelqt mi e do men no... az sam sama v straha i bolkata si. Da imam detence i to da izlezne ot men -tova e ne6toto koeto me kara da se sybujdam vsqka sutrin. znam 4e ne sam samo az no tova ne me uspokoqva sy4uvstvam na vsi4ki momi4eta kato men za6toto znam kakvo prejivqvat a az dori ne  znam dali 6te go prejiveq .kakto se o4akva za sredniq bylgarin ne moga da si pozvolq da popadam na psevdo lekari -lapni-pari4kovi. a daje moga da kaja 4e se strahuvam da otida na lekar. straha e ot novinata koqto 6te izlezne ot ustata mu . straha ot tova 4e nqma da byda maika. imam 4uvstoto 4e edin den prosto 6te prevyrtq . iskam vremeto mi da ne minava samo v 4akane na datata v koqto trqbva da mi doide, v vijdaneto na vyobrajaemi simptomi , na izlygani nadejdi. ne moga da jiveq pylnocenno i da se radvam na obi4ta na priqtelq si.sigorna sam 4e na nikoi ne mu e lesno. iska mi se da vi kaja da ste silni a na men smata ne moga da si kaja ......................... :cry:
*

naha

• 1474
« Отговор #27 -: Декември 20, 2005, 22:52:04 pm »
kajete mi -skypi li sa tezi laparoskopii i zdravnata kasa poema li pone ne6ti4ko. gotova sam da se molq na kolene na koito i da e samo da mi kajat 4e 6te imam detence i da se napravi vsi4ko vyzmojno da stane skoro ili nqkoga vyob6te. stiskam palci na vsi4ki da ni zaradvat edin den s jaduvanite 2-ve 4erti4ki :) molq vi pojelaite go i na men blagodarq vi predvaritelno
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #28 -: Декември 21, 2005, 09:25:35 am »
здраей,много трудно прочетох писмото ти ,защото не е на кирилица-ако искаш повече хора да прочетат и да ти отговорят,то моля те пиши на КИРИЛИЦА!
 А на въпроса-аз също съм с ПКЯ и ми правиха лапароскопия през април в МД-София.Беше ми напълно безплатна -всичко се поема от здравната каса.
 Според мен е крайно време да си намериш добър лекар-специалист по стерилитет тук в София!!!Не всички са скъпчии и мошеници.
 Успех!
<br />
*

naha

• 1474
« Отговор #29 -: Декември 22, 2005, 16:00:27 pm »
z22 благодаря ти за отг. сажалявам за това че не съобразих за кирилицата. който и да питам все ми казва 4е трябва да приготвя доста пари. кажи как става работата само с направление ли е, трябва ли да ме прегледа първо някои лекар и кои. въобще съм много дезооринтирана. отделно дето страха нали? ако можеш кажи някои лекар към когото мога да се обърна дирекно. разбрах нещо за доцент Доганов но е бил трудно откриваем. отново ти благодаря за отг  и се извинявам на всички за затруднението.
*

tess

« Отговор #30 -: Декември 22, 2005, 16:12:59 pm »
здравей Н. запиши си час при Доганов на свободния прием- той приема в четвъртък м/у 3 и 5. за съжаление нямам тел. в мен но звънни на 144 за тел на майчин дом и оттам искай да те свържат. все пак питай за приевното време защото аз последно ходих началото на лятото. на мен ми прави миомектомия през февруари и съм много доволна. преди това се мотах една година и с помощта на този форум и на неговото мнение предприех стъпката.

успех
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #31 -: Декември 22, 2005, 18:20:54 pm »
naha,на мен ми я прави д-р Филипов.Отидох при него на преглед и след като решихме да ми направи лапароскопия,той ми каза да си взема направление от личния лекар и какво точно да направя.Пари не ми е искал.
 А за стаха-не се притеснявай не е толкова страшно.
 Ето координатите му,ако решиш:Адрес: ДУБ "Майчин дом", ул. "Здраве" 2, Тел.: 5166-345; GSM: 0888-553115
Прием: вторник 14 -17 ч.
<br />
*

naha

• 1474
« Отговор #32 -: Декември 22, 2005, 20:29:45 pm »
хеи благодаря ви много наистина се нуждаех от подобна информация.мисля в началото на другия месец да го направя след като ми свърши циклето.:)това с здравната каса наистина е добре. надявам се на добри резолтати, но каквото сабя покаже.
« Отговор #33 -: Декември 23, 2005, 13:27:24 pm »
Здравей, Наха  :D Първо искам да ти кажа да не се шашкаш и да подхождаш възможно най-дпокойно и без паника. Тук има момичета, които правят опити и ходят по лекари от години и виж, още не сме се отказали  :lol: Затова горе главата и напред.
Втория ми съвет към теб е да подбираш лекарите и като ти кажат някоя по-сериозна диагноза винаги да я проверяваш с друг лекар, а не веднага да се подлагаш на операции.
А сега на въпроса ти - наистина вземи да отидеш при Доганов. Той е много добър в лапарото, а за паричките - взимаш направление от личния лекар и за самата операция нищо не плащаш. Зплаща се за престоя в болницата, койно 7 лева на ден.
Успех  :D
*

naha

• 1474
« Отговор #34 -: Декември 23, 2005, 16:33:22 pm »
Шуши благодаря ти за отговора днес говорих с някаква сестра дети искаше да ми запише за Доганов но си ми казаха че ще си ми вземат 30лв. аз не можах да реша на момента , но като реших вече ги нямаше. така че се обадих на Филипов и си записах при него час. каза първо ще направим микробиология и после ще видим дали тръбата е проходима та чак след това ако се наложи лапаро. струва ми се че мога да му се доверя.и тои ми каза че ще ми струва 30лв. е в краина сметка ще ги дам пук нататака ще мъча със здравна каса. пожелаите ми успех аз също ви пожелавам и  дано скоро някоя ни зарадва с  с нещо хубаво. благодаря. ще пиша как е минал прегледа то ие на 03/01/06. :)
*

naha

• 1474
« Отговор #35 -: Декември 23, 2005, 19:17:36 pm »
здравеите пак искам да кажа нещо което ми се струва странно- моя цикъл по принцип е 30-31-32 дена и ми те4е по  5-6-7- дена като почти винаги на 28-ми ден ми зацапва и на 30 и т.н. ден идва та този и предния месец пак така нали маркира си на 28-ми ден и идва но тече по 4 дена и спира това за мен е нещо странно. дано гадините да са избягали и за това да е така :P но все как да питам.е разбира се малко и се радвам нали се сещате :wink:
*
« Отговор #36 -: Декември 24, 2005, 08:29:34 am »
Naha, за цикъла не мога да ти кажа нищо, но само исках да ти обърна внимание, че 30 лв. най-вероятно е цената на прегледа, а тъй като отиваш на частен прием ще трябва да приготвиш парички и за микробиологията. Тя е 15-20 лв.
Зз цветната снимка аз платих 30 лв. в МД + цената на контрастното вещество, което си взех от аптеката. То струваше към 10 лв. ПКК и утайката, които ми поискаха за цветната снимка бях си направила преди това с направление от личната лекарка.

« Отговор #37 -: Декември 24, 2005, 12:20:59 pm »
Наха, ако искаш дори и за прегледа да плащаш нещи, тогава можеш единствено да се обърнеш към поликлиниката, в която е личната ти лекарка. Иначе навсякъде другаде ще се наложи да платиш за преглед защото приемите са по частните кабинети на лекарите, независимо, че самите кабинети се намират в болниците. Просто това е платения им прием. Аз за изследванията за самата лапароскопия не съм плащала нищо. Не забравяй и 7те лева на ден за престой, които трябва да платиш. Мисля, че ще ти се наложи да платиш поне за 1 седмица. Мен ме водеха в болницата от 30/11, пуснаха ме вкъщи и ме извикаха за самата операция, която беше на 07/12. И си платих такса престой за периода 30/11 - 08/12, когато ме изписаха. По всички болници е така. А направление ще ти поискат рано или късно и според мен е добре да си подготвена, имайки предвид, че лапарото няма да го правиш в града, в който живееш.
*

naha

• 1474
« Отговор #38 -: Декември 26, 2005, 13:07:16 pm »
благодаря ви за отг. ще видим какво ще стане. другата седмица съм в софиа така че не е дълече. весела коледа на всички и приятно посрещане на новата година :)
« Отговор #39 -: Юни 11, 2006, 23:06:14 pm »
Цитат на: z22
naha,на мен ми я прави д-р Филипов.Отидох при него на преглед и след като решихме да ми направи лапароскопия,той ми каза да си взема направление от личния лекар и какво точно да направя.Пари не ми е искал.
 А за стаха-не се притеснявай не е толкова страшно.
 Ето координатите му,ако решиш:Адрес: ДУБ "Майчин дом", ул. "Здраве" 2, Тел.: 5166-345; GSM: 0888-553115
Прием: вторник 14 -17 ч.
кога д-р Филипов ти прави лапарото и сега има ли резултати