0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Laparoskopia - dotzent Doganov Maychin Dom
« -: Ноември 13, 2005, 14:14:05 pm »
Zdraveyte! Az ot vreme navreme poseshtavam site-a, no dosega ne swm se vkluchvala vwv forumi i razgovori....a moje bi triabvashe  :cry: Eto, che nay-nakraya se vkluchih kato potrebitel i bwrzam da vi pisha i da vi chuya. Ot 2 godini me blwskat s kup lekarstva bez da mi napraviat izsledvane za prohodimost na trwbite, kakto i spermograma na mwja mi. Ot tozi mesetz swm pri treti poreden lekar i se nadiavam, che swm popadnala v dobri rwtze. Sled kato mi napraviha fulikolometria se okaza, che otivam na variant laparoskopia. Popitah dali ne moje neshto s hapcheta da probvame, a toy mi otgovori, che si ima stwpki, po koito se vwrvi. Yavno naprazno swm se twkala s tezi lekarstva, a sega i umiram ot strah ot laparoskopiata. Ot razlichni publikuvani neshta vwv foruma razbrah, che ima diagnostichna i operativna laparoskopia. Twy kato imam polikistozni yaechnitzi predpolagam, che moyta laparoskopia shte e operativna. Kakto moje bi predpolagate, v glаvata si imam kup vwprosi i
swm pred pobwrkvane. V ponedelnik swm za posleden pwt na fulikolometria...neshto kato za 100% sigurnost, che niama promiana. Imam si fulikuli, no te ne narastvat do jelania razmer, a siakash si spiat.
Laparoskopiata shte ya pravia v Maychin dom pri Dotzent Doganov. Molia, koyato veche e minala po tozi pwt ako moje da mi pishe, da mi kaje kakvi sa stwpkite, da mi kaje kak se prejiviava operatziata. Blagodaria.

Пиши на кирилица!
« Отговор #1 -: Ноември 13, 2005, 15:57:00 pm »
Изобщо не е страшно, нямаш основания да се притесняваш!
Ето ти линк към  моята лапароскопия :)

http://www.zachatie.org/modules.php?name=News&file=article&sid=74&mode=&order=0&thold=0
« Отговор #2 -: Ноември 13, 2005, 21:23:50 pm »
Много ти благодаря, Wildy. Прочетох написаното и ми се поизясни картинката макар да звучи стряскащо това, което прочетох :( Но май така е по-добре...поне ще съм подготвена какво да очаквам. А имали значение в кои дни от месеца трябва да се извърши операцията, т.е. преди или след цикъл? Колко време се остава в болница?
*
« Отговор #3 -: Ноември 14, 2005, 08:48:01 am »
В Маичин дом лапароскопията  я правят между 15 и 18 ден от цикъла (незная защо). В болница можеш да останеш и само 2 дена - после някъде другаде да ти махнат конците.
« Отговор #4 -: Ноември 14, 2005, 10:04:56 am »
Здравей!

Попаднала си в много добри ръце! Аз съм изключително доволна от доцент Доганов - правил ми е общо 4 операции, последната от които диагностична лапароскопия. Сега ще ходя пак при него за диагностична хистероскопия.
От лапароскопията се възстанових изключително бързо, а от екипа съм много доволна.
За самата операция си прочела, дават 30 дни болничен, но аз не го ползвах целия. Не са ми искали никакви пари в болницата. Единственият проблем е, че Доганов, бидейки шеф на цялата болница, е доста зает, та трябва да имаш търпението да го намериш/изчакаш, ако искаш да говориш с него. Иначе е много отзивчив!
Питай ако има друго.

Успех! :D
Благодаря ти, Бени!

« Отговор #5 -: Ноември 15, 2005, 20:37:36 pm »
Много благодаря на всички ви. Вдъхнахте ми надежда, че нещата не са чак толкова трагични и всичко ще мине добре  :) Колко време ще ме държат в реанимация и ще мога ли веднага да стана за да отида до тоалетна например? Някъде прочетох, че слагат катетер, но ниамам представа как точно се слага това чудо и в какво положение ще съм. От написаното от Wildy разбрах, че не трябва да има нито едно косъмче, а това означава ли, че трябва да е почистена и областта около срамните части или е достъчен триъгълника?
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #6 -: Ноември 16, 2005, 10:20:15 am »
всичко трябва да е махнато-космите на корема също.Освен това , трябва да нямаш лак на ноктите и ако са ти дълги-да  ги отрежеш.Бижутата също остави в къщи.
 В реанимация аз бях 24 часа,но не всички стоят толкова-повечето след 2 часа са по стаите.Аз имах катетър и дренаж и станах чак на другия ден.Моето лапаро беше оперативно.
<br />
« Отговор #7 -: Ноември 17, 2005, 16:11:15 pm »
Моено лапаро също ще е оперативно  :(  ще ми правят дупчици на яечниците и ще изследват проходимост на тръбите. И както можеш да се досетиш ми е мното притеснено...почти не мога да спя и имам чувството, че психясвам  :cry: просто незнам какво за очаквам... А някакви обезболяващи дават ли?
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #8 -: Ноември 17, 2005, 16:30:19 pm »
Цитат на: Shushito
Моено лапаро също ще е оперативно  :(  ще ми правят дупчици на яечниците и ще изследват проходимост на тръбите. И както можеш да се досетиш ми е мното притеснено...почти не мога да спя и имам чувството, че психясвам  :cry: просто незнам какво за очаквам... А някакви обезболяващи дават ли?

при мен правиха същото,каквото и при теб ще правят.Обезболяващо-аналгин(в реанимацията ми слагаха инжекции).
<br />
« Отговор #9 -: Ноември 17, 2005, 22:58:14 pm »
на теб кога ти правиха лапарото, z22? няма ли вече резултат от манипулацията? нали уж казват, че след това ако всичко останало е ОК шансове за забременяване са големи...
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #10 -: Ноември 18, 2005, 00:16:14 am »
през април,но още няма резултат. :(
<br />
*
« Отговор #11 -: Ноември 18, 2005, 16:33:32 pm »
аз точно се връщам от лапароскопия в Майчин дом. КАкво да ви кажа...Wildberry го у описала ама ТОЧНО както си е. Мислех и аз да напиша един "пътепис" като нейния - ще го направя малко по-късно, защото сега не мога да се нарадвам, че съм си в къщи.
Моята се превърна от диагностина в оперативна, но няма страшно. Най-притесненото е преди операцията, когато те заведат в т.нар. "подготвителна"??? :balk_149: а"  седиш половин час боса, гола под опърпаната нощница и не знаеш точно кой ще те поеме и какво ще те правят...накрая те слагат на стола, мерят ти кръвното, питат те колко кила си и докато си се усетила - то операцията минала...
желая ти успех и кураж! пиши после как е минало :)
[link=http://www.mamaibebe.com][img noborder]http://www.mamaibebe.com/ticker.php/age/21469.gif[/img][/link]
« Отговор #12 -: Ноември 19, 2005, 17:40:47 pm »
Радвам се, че всичко вече е минало при теб Майски и ти пожелавам бързо възстановяване. Теб в кой ден от цикъла те оперираха?
*
« Отговор #13 -: Ноември 20, 2005, 14:19:12 pm »
ами операцията беше нарочен за 15-ти, ама се оказа, че то първия ден било само за "подготовка" - мотаенето по кабинети, после търчиш да си вземеш X-Prep (между другото, съветвам те да си го купиш предварително-дават го без рецепта, защото в МД няма и те пращат да ходиш до най-близката аптека, а на мен ми се наложи да обиколя всички в квартала и стигнах чак до петте кьошета!!!) :evil:
та, операцията стана на 16-тия ден....на четвъртия ден ме изписаха.
на коя дата ти е лапарото?
[link=http://www.mamaibebe.com][img noborder]http://www.mamaibebe.com/ticker.php/age/21469.gif[/img][/link]
« Отговор #14 -: Ноември 20, 2005, 20:35:13 pm »
Сега чакам да ми дойде цикъла (което трябва да се случи евентулно във вторник) и ми казаха да отида на втория ден да ми вземат кръв и може би да направят другите изследвания. После ще трябва да си взема направление от личната. Предполагам, че като отида за изследванията ще ми кажат вече и датата. Както ТА написа МД правят лапаро между 15 и 18 ден, което ще рече, че може би около 07 - 09 Декември ще е и моето. Т.е. имам време достатъчно за да психясам напълно  :(  :twisted:
А на теб клизма правиха ли ти?
*
« Отговор #15 -: Ноември 20, 2005, 21:06:52 pm »
... после търчиш да си вземеш X-Prep (между другото, съветвам те да си го купиш предварително-дават го без рецепта, защото в МД няма и те пращат да ходиш до най-близката аптека, а на мен ми се наложи да обиколя всички в квартала и стигнах чак до петте кьошета!!!)

В МД ако изрично не поискаш или няма медицински противопоказания да вземеш X-prep  не правят клизми преди операция. X-prep  е очистително. Аз го понесох сравнително леко, но една жена до моето легло колабира, защото при нея действа 2-3 дни и накрая тя се обезводни. Утежняващо бе и обстоятелството, че й отложиха операцията и не я сложиха на системи като останалите дето бяхме оперирани.

« Отговор #16 -: Ноември 21, 2005, 12:39:14 pm »
Ами то аз като си имам редовен стомах какво да правя с това очистително  :oops: ?
« Отговор #17 -: Ноември 21, 2005, 12:50:09 pm »
Цитат на: Shushito
Ами то аз като си имам редовен стомах какво да правя с това очистително  :oops: ?

Ще си изчистиш червата по-пълно. Споко, бе, не е страшно.
*
« Отговор #18 -: Ноември 21, 2005, 14:54:22 pm »
да, клизми не правят там, не им се занимава и с това  :D Х-prepa е за пълно очистване на червата, независимо дали имаш редовен стомах..мен ме "хвана" чак на 5-6 час, но в деня на операцията - нищо (вече си беше свършило работата)..спокойно..то това е най-приятната част - даже е хубаво на вкус, да не очакваш!
« Отговор #19 -: Ноември 22, 2005, 20:46:47 pm »
Вече искам да идва и да минава, че то иначе си е голяма психарийка  :bonk:
Много ви благодаря за подкрепата, а ако междувременно се присетя пак да питам нещо...ще питам  :ask:
Вие само стискайте палци всичко да е наред  :goodluck:
Желая успех и много сбъднати мечти на вас...особена тази, която ни е събрала тук.
 :thankyousign: