Какво ви учудва! Погледнете внимателно с какво се тъпчат децата- бонбони, чипс, зрънчо, сладкиши, бисквити- и после разправят родителите: "Ама той/тя нищо не яде- ето не си изяде обяда!Да хапне поне нещо!". 90% от родителите около мен дават на децата си безразборни количества боклучава храна, а в днешно време тя е изобилна и разнообразна и много от децата при слаби родители развиват проблеми с теглото- родителите нямат навика да гризат постоянно неща със сол, глюкозо-фруктозен сироп и захар, но смятат, че е добре да ги дават на децата си. Аз вече нямам сили да се боря с тази нагласа, непрекъснато ме гледат като извънземно, когато не давам на детето да си вземе поредното " хранително съкровище". А и той ме гледа трагично, защото за другите може, а за него- не. Но не поддавам, защото отлично знам какво е да се бориш цял живот с наднормено тегло. Вървя от парк на парк и от градинка на градитка и тъпо и упорито проповядвам, че да яде малко едно дете не е страшно, страшно е да преяжда и да се тъпче със заместители на истинска храна...