Мели, ако не греша системата е такава, че "доносника" остава "скрит" за този, срещу когото е подал сигнал, защото въпросната агенция, би следвало да се занимава с истински проблеми, а не с такива измислярщини, както в случая на Боби.
Примерно, ако моят съсед е тежък алкохолик, агресивен тип, който си смазва редовно детето от бой и аз подам сигнал срещу него - наистина бих предпочела той да не знае, че именно аз съм подала сигнала и като ме засече на стълбището - да ме смаже от бой, заради това, че са го привикали във въпросното държавно звено, създали са му проблем и пр. А и двете знаем, че при реална такава ситуация - е много вероятно наистина да ми се случи гореописаното и няма да има кой да ме защити превантивно от подобна случка. Освен по този начин - комшията да не знае, че аз съм го "топнала".
Обаче пък в ситуация като тази на Боби, когато сигналът идва от шеф на институция и вероятността Боби да напердаши директорката на детската градина, заради това че е подала сигнал срещу нея е доста ниска - не виждам нужда да я "пазят" въпросната директорка чаааак толкова.
Или пък от "закрила на детето", след като са констатирали по съответния ред, че подаденият от директорката сигнал срещу Боби - реално си е кьор фишек и опит за разчистване на лични сметки (не защото Боби така казва, а защото те самите са установили, че сигналът всъщност е купчина мазни лъжи) - би било логично да й дадат възможност тя да потърси сметка (ако ще чрез съда) от лицето, което я е топнало без основание. А за целта - тя трябва да има "черно на бяло" все пак, кой, какво е казал, кога, че да се стигне до тази ситуация. Обаче не, май няма предвидена такава възможност.
Съвсем отделно (поне според мен) от "закрила на детето" - следва да имат възможност за някакви "дисциплинарни санкции" спрямо тази директорка, заради това, че им губи време и ресурс подавайки скалъпен сигнал срещу родител. А, че е скалъпен - са установили те самите все пак, щом ще пишат "позитивен доклад" за Боби. Има разлика според мен, сигнал да бъде подаден от редови гражданин, на който "нещо му се сторило", ама същия все пак няма достъп до чуждото семейство и какво става там и може наистина да сгреши, съвсем неволно. И това длъжностно лице, в качеството си на такова - да подава сигнал без реално основание и да ги занимава с ненужно разследване на някакъв случай. Все пак, това е ръководител на детско заведение, имащ достатъчно добро понятие, кога РЕАЛНО дадено дете е в риск, кога не е, че да приемат как тя жената "неволно и от добро чувство" леко се е пообъркала...
Обаче гарван гарвану...знаем.