такааа. сега да не се обяснявам с джам какво съм разбрала и какво не, а да споделя как мина инсето, че ви обещах
доста ми беше любопитно ка протича цялата работа, защото общо взето по сайтовете и форумите впечатления от инвитро - бол, ама за инсеминации - имам предвид като процедура в детайли и като усещане, ако щете - не намерих чак толкова много неща.
Като се има предвид колко други неприятни процедури съм минала, тази нито отне много време, нито беше неприятна. Вчера, 14 ден, още не ми се беше пукнал фоликулът, та следобед ми биха Прегнил, който си купих от аптеката (струва 10 лева). Към 11 часа вечерта вече усетих болка в десния яйчник, както и ме беше предупредила лекарката. Днес сутринта мъжо даде сперма - за щастие добра, само дето подвижността нещо не е била съвсем в нормата, но все пак материалът беше подходящ за инсеминация. В 1 часа "цъфнах" на вратата на докторката с обработената сперма, сложена в стерилна инжекция (предупредиха ме да не я изнасям на студено). заведоха ме в едно стайче, сложи ме да легна на леглото, под дупето поставиха една възглавница, та да е по-нависоко, сложи едно катетърче във влагалището и през него със спринцовката вкара материала. цялата процедура отне не повече от 5 минути, не болеше, не беше толкова неприятна, колкото си мислех (все едно ви взимат цитонамазка). и после ми заръча да лежа 3-4 часа. Това е...утре или вдругиден ще повторим процедурата отново, и остава да стискам палци след 2 седмици да има
знам, че може би ще се наложат още няколко такива процедури, при някои от които може би ще се стимулира ову-то (въпреки че при мен е ок), но все пак имам вяра и за този път - нищо се не знае... целувки от мен засега и успех на всички!