Как няма да те помня, Джами, ти си видна фигура в наш'то малко сплотено общество, наистина срещата ни ми беше на късмет
При нас проблемите бяха няколко, никой не изглеждаше фатален, ама на, отне 5г да го докараме до един положителен тест:
1. Повишен вискозитет при милото, иначе всичко друго ок в спермограмата. Инсе заобикаля идеално проблема, там обработват материала и го втечняват механично
2. Ленив ляв яйчник при мен, не направи фоликул на нито един нестимулиран цикъл от 6 проследени. При стимулация отговаря обаче.
3. Много кратък цикъл (23-24 дни), заради което при ову ок.9-10 ден лигавицата винаги е на долна граница (6, при късмет до 8 мм).
Първите 2 инсета бяха с клостил, лигавицата не беше много за пред хора в резултат на това, 6 и 7 мм съответно.
Третото беше с меногон, на 2ри и 3ти ден по 1 инжекция, после още 5 дни по 2, УЗИ на 2ри, 4ти, 7ми и 9ти ден. На 9ти ден имаше вляво 2 фоликула 22 и 17 мм, вдясно - още два 22.5 и 16 мм, лигавица 9мм. Бихме прегнил тогава.
На 10ти ден инсе на неспукани фоликули (вече вляво 23 и 18, вдясно 23 и 17 мм), лигавица 10 мм. Д-р Тачева каза, че за първи път нямало повиш вискозитет; това беше удивително, защото мислехме, че винаги е повишен, след 4-5 подобни спермограми преди това. Този ден си взех отпуск и след инсето играх 2ч тенис на маса, после 300 коремни преси, излезе ми душата.
На 11 ден отидох да видим дали ще повтаряме инсето, но всичките фоликули се бяха пукнали, така че нищо не правихме. После вече знаете