0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
Re: дали да направим ин-витро? моля за съвет!!
« Отговор #20 -: Октомври 11, 2006, 20:22:17 pm »
Лали, и двамата сме на 30 години. Доктора даваше надежди при инсетата зимата, но тогава активно подвижните бяха 10%, а бавноподвижните 20%, сега бавноподвижните са 5%, а морфото е спаднало само с един процент. И на мен ми е странно. Благодаря ти за подкрепата.

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*
« Отговор #21 -: Октомври 11, 2006, 22:24:22 pm »
Каси, преди да предприемете такава стъпка като ИКСИ е редно да се допитате и до друг специалист. Направете спермограма и в друга клиника и след като чуете и второто мнение ще можете спокойно да решите. Между другото подвижността се повлиява добре при прием на витамин Е, поне при нас е така. Успех!
« Последна редакция: Октомври 12, 2006, 11:17:00 am от Galia »
« Отговор #22 -: Октомври 12, 2006, 01:01:15 am »
Мен ми е чудно,защото д-р Стаменов не бърза да пристъпва към ИКСИ-та ,без да е опитал всичко останало.Да няма нещо и при теб Каси?Не ми е ясно защо така постъпва във вашия случай?
« Отговор #23 -: Октомври 12, 2006, 06:41:27 am »
Мен ми е чудно,защото д-р Стаменов не бърза да пристъпва към ИКСИ-та ,без да е опитал всичко останало.

Защото парите за иксито са много повече.
« Отговор #24 -: Октомври 12, 2006, 14:11:17 pm »
Мила Каси, склонна съм да приема становището на Стаменов и на ваше място не бихме се колебали, а бихме пристъпили към ИКСИ - както ти писах, и нашата работа горе-долу подобна, даже сп-мата ни е доста по-добра. Според мен не се притеснявайте и действайте!

Успех!!
Благодаря ти, Бени!

*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #25 -: Октомври 12, 2006, 23:47:20 pm »
Морковче, засега няма проблем при мен. Имам лапароскопия диагностична, на УЗИ-то винаги имам овулация по едно и също време, идва ми МЦ точно и т.н. Доктора смята, че проблема е в мъжкия фактор. фреши, благодаря за подкрепата.

*

oganche

• 957
  • Малката ми мацинка
« Отговор #26 -: Октомври 13, 2006, 10:21:06 am »
Момичета, имайте в предвид, че някои скрити проблеми се установяват именно при ин витро или икси, когато има възможност да се извади яйцеклетка и да се види под микроскоп. Не може едностранно да съди по мъжа в случая на Каси. Вярно е, че при тяхната спермограма може да се получи и с инсеминация, но не се знае дали са открити всичките проблеми при тях. Дано да е така, но изненади има и говоря от личен опит. При иксито каквото има да се види, ще се види.
Каси, постъпи така, както си вътрешно убедена. Ние сме правили 3 инсеминаций (нестимулирана, с Клостил и една с Menogon инжекций). Спермограмата за последните 2 инсета беше добра и докторите се чудеха, особено при третото инсе, защо по-дяволите не се получи. Е, проблемът лъсна при първото икси и от мъжки фактор прелетяхме към женски с бясна скорост. Последва лечение и второ икси, при което забременях. Никога не съм съжалявала за трите инсета, а още по-малко че без колебания се съгласих да започнем с тежката артилерия-стимулирано икси.
Първото икси ни беше по касата и платихме 4 000 лв. за процедурата и допънителните скъпи инжекций.
Второто икси беше изцяло с наши пари и платихме 5 000 лв. като часто от инжекцийте ми бяха подарък от д-р Владимиров, StefiZ, Jam и още няколко приятелки.
Късмет Каси и вярвай в успеха. Трябва да си много спокойна и каквото те интересува питай без да се тормозиш психически.

*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #27 -: Октомври 13, 2006, 13:02:34 pm »
Е, проблемът лъсна при първото икси и от мъжки фактор прелетяхме към женски с бясна скорост. Последва лечение и второ икси, при което забременях.
Огънче, какъв точно се оказа проблема при теб, негодни яйцеклетки ли? И аз мисля, че тогава ще стане ясно какви са шансовете ни, когато извадят от мен яйцеклетките и се види, а и след това, колко ще се оплодят. Благодаря ти за подрепата, ако имаш сили и желание може ли да ми обясниш колко време протича процедурата и как, за да знам колко време ще отсъствам от работа. Благодаря ти!!!

*

oganche

• 957
  • Малката ми мацинка
« Отговор #28 -: Октомври 13, 2006, 15:16:37 pm »
Огънче, какъв точно се оказа проблема при теб, негодни яйцеклетки ли?/quote]
Ами да, за съжаление е наша най-голяма изненада. :balk_145:
Тогава се видя, че всичките до една яйцеклетки бяха увредени от ендометриоза, която ми беше открита при лапароскопия 1 година по-рано и нелекувана. Ендометриозата беше в мнооого ранна фаза и затова не й обръщахме внимание. Има много успешно забременели момичета с по-високи фази на това заболяване, ама де тоя късмет?!
Последва 6-месечно лечение е депо препарати и веднага след последната инжекция направихме второто икси. Нямам цикъл от миналата година и съм много щастлива. :P
При първото икси си взех 2 седмици отпуск от пункцията до кръвния тест, до който не стигнах, щото на 10-тия ден от трансфера ме удави кръвта. Стимулацията продължи около 2 седмици и трансферът беше на 3-ти ден. През цялата процедура бях нервна, притеснена и ранима. Често плачех и се чувствах като удавник за сламка.
При второто икси го раздавах по-лекичко и спокойно и не се вживявах толкова. Каквото станеше. Бях значително по-добре с главата. Нещата вървяха по план. Стимулацията протече около 10-12 дни като през цялото време си ходех на работа. После си взех 3 дни отпуск и не ходех на работа от пункцията до 1 ден след трансферът. Трансферът ми беше пак на 3-ти ден. От лечението на ендометриозата имаше ефект върху 30% от яйцеклетките. Останалите пак бяха увредени като първият път. Общо качествени яйца имах 6. Лежах единствено в деня на трансфера и от другият ден си започнах живота по старому. Тръгнах си на работа и почти не мислех за процедурата. На осмия ден от трансфера има ЧХГ=18.49 и много сълзи на щастие и радост. Никога няма да забравя този 29 май.
Изводите, които си направих:
-спокойствието е задължително
-слушаш доктора и не му се бъркаш в работата.
-колкото по-малко знаеш и си пълниш главата с въроси  "дали ще пораснат фоликулите?", "колко броя ще станат?", "дали ще са хубави?"...и т.н.....толкова по-добре.
-залежаването и оставането в къщи след трансфер не е препоръчително. Трябва да се занимаваш с нещо, за да не мислиш постоянно за процедурата.
-не променяй ежедневието си. Ако пушиш си пуши, ако пиеш си пий. Има време за отказване на вредните навици, но не и на този етап.
-разхождай се, но не и да спортуваш много.
Това е, което се сещам сега. Ако имаш питанки, аз съм насреща.
« Последна редакция: Октомври 13, 2006, 18:29:04 pm от little_rabbit »

*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #29 -: Октомври 14, 2006, 10:22:03 am »
Огънче, благодаря ти за подробното писмо. много се радвам за теб и успешното ИКСИ. Цитирам те: Стимулацията протече около 10-12 дни като през цялото време си ходех на работа. После си взех 3 дни отпуск и не ходех на работа от пункцията до 1 ден след трансферът. Трансферът ми беше пак на 3-ти ден. Това колко дни означава общо от първата инжекция за стимулация до теста за бременност? Тези инжекции всеки ден ли се слагат до пункцията? И трансфера на 3 ден от пункцията ли е? Кръвния тест кога се прави, минимум на кой ден след пункцията ,защото чета различни неща. Ти казваш 8 ден, други чак 15-17 ден??? А уринния тест предполагам е както нормално чак след 14 дни?!! Предполагам усещаш че ме е хванала треската още преди да съм започнала процедурата!!!! Извинявай ако задавам глупави въпроси, но искам да си планувам времето и да съм подготвена за всичко. Желая ти лека бременност!! Още веднъж благодаря.
« Последна редакция: Октомври 14, 2006, 10:24:16 am от kassi »

*
« Отговор #30 -: Октомври 14, 2006, 11:49:05 am »
Нека да си кажа и моето мнение :lol: Според мене не е зле първо да направите още една спермограма в друга клиника, ако резултатите водят пак към икси, направете имунологични и генетични изследвания преди процедурата, не се знае от къде ще изкочи зайчето.Аз съжалявам ,че тези изследвания не ги пуснах по-рано, а чак сега преди третия опит.
 Инжекции се слагат всеки ден сутрин и вечер.При мене стимулацията продължи 12 дена и при двата опита, при други момичета се проточи, зависи как ти реагират яйчниците. След това следва пункцията, прави се с пълна упойка - кратка и безболезнена манипулация, която продължава не повече от 30 мин.Взависимост от броя и качеството на оплодени яйцеклетки се преценя кога ще е трансфера дали на 3 или на 5 ден.И след него започва голямото чакане, на 14 ден се прави теста. В общи линии е това.Ако те интересува още нещо питай.
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #31 -: Октомври 14, 2006, 20:33:40 pm »
Благодаря ти Тигра за синтезирания отговор!!!! Права си за имунологичните и генетичните изследвания, ще ги направя в най-скоро време. Не знам дали да правим спермограма на друго място, защото не знам дали няма да се объркаме още повече. Ще видим. Благодаря ти още веднъж.