0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
дали да направим ин-витро? моля за съвет!!
« -: Септември 22, 2006, 23:16:28 pm »
Здравейте, мили момичета. Предполагам че за повечето от вас съм позната, което ме радва. Може би някои от вас знаят моя проблем или по-скоро нашия проблем. Накратко, последно се оказа че сме с мъжки фактор. Тоест мъжа ми е с астенотератозооспермия - резултати: 30% подвижност, оттях 10% активно подвижни, морфология 11%, общ брой 160-180 милиона /това е последната спермограма от месец март при д-р Стаменов/. Опити /сериозни/ от 4 години. Аз диагностична лапароскопия в Мд м. април 2004г./добри резултати/.  :)Хормони-добри и при двамата, хламидии също. Мъжа ми се оказа с варикоцеле, претърпя операция /уж успешна/ при Д-р Кацаров октомври 2004 година. Две неуспешни инсета при д-р Стаменов м. 2 и 3 т.г., очакванията на доктора бяха големи, но уви!
 Та дойде лятото и реших да спра с АРТ опитите, и да чакам чудото, но то не дойде. Сега се замислям дали не сме за ИКСИ или ин-витро? Доктора каза че може би ще е добре да направим ИКСИ, ако не успеем с инсетата. Но след второто инсе-аз не отидох повече при него. :( Бих искала тези от вас, които имат вече успешни ин-витро процедури или ИКСИ да споделят опита си, къде са ги правили, изобщо ви моля за съвет. Също така дали да продължа при Д-р Стаменов! Притесняваме чакането там и двете ми неуспешни инсета. Също така искам да попитам тези от вас, които са правили тези процедури, колко струват без здравната каса? Благодаря ви от сърце за отговорите. На всички желая късмет и кураж!!! Касси

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Re: дали да направим ин-витро? моля за съвет!!
« Отговор #1 -: Септември 23, 2006, 10:09:45 am »
5-6000 лв. Зависи от реакцията ти към стимулацията.
Обаче ако имаш спонтанна овулация може да пробваш и на естествен цикъл. Цената само на процедурата е 2000-2500 лв.
Инсеминациите със стимулация ли ги прави?
Аз бих опитала още една, нали знаеш - три за късмет. Но решението си е твое.
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #2 -: Септември 23, 2006, 11:38:29 am »
Здравей, Лали. Благодаря ти за бързия отговор. Какво означава спонтанна овулация, тоест без да се приемат медикаменти ли? Аз си имам овулация и добри фоликули по принцип. Иначе първото инсе не ме стимулираха, а втория път пих клостилбегит по едно на ден ако не се лъжа и направих един фоликул 23 мм. Би ли ми казала по-подробно ако знаеш, как протича процедурата със и без стимулация на ову-то? Благодаря ти.

*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #3 -: Септември 23, 2006, 11:48:16 am »
Ами без стимулация е без лекарства.
Със стимулация е с лекарства. Целта е, ако няма овулация да се предизвика, или ако има, да се образуват 2-3-4 фоликула, за да се повишат шансовете.
Пробвай още една инсеминация със стимулация.
*
« Отговор #4 -: Септември 23, 2006, 12:00:20 pm »
Аз също мисля, че трябва да пробваш поне още една  инсеминация.Това, че имаш 2 неуспешни нищо не значи. Аз ако имах възможност да правя инсеминации повярвай ми безброй щях да правя само и само да не правя ин витро.
Цената на ин витрото се определя от това как реагираш на стимулацията.Аз реагирам добре и 2 опита ми излязоха за около3500-4000 лв.
Успех ти пожелавам каквото и да решиш да правиш.
*
« Отговор #5 -: Септември 23, 2006, 19:38:46 pm »
Kassi, две инсета все още не са повод да се отказваш и да преминавате към тежката артилерия, но както решите с док все пак - той е по-наясно с картината и със стратегията за действие. На мен всички опити ми излизаха по около 4500.
Каквото и да решите ти пожелавам много много късмет!
« Отговор #6 -: Септември 25, 2006, 14:01:41 pm »
Каси, така е с инсеминациите - нали им дават шанс за успех 10-12%. Ние направихме 4 и сега не щем и да чуем за още - нещо като губене на време ми идват.

Иначе две неуспешни инсеминации не са повод за сменяне на доктора.

Успех, миличка, каквото и да предприемете! :D
Благодаря ти, Бени!

*
« Отговор #7 -: Септември 25, 2006, 15:18:28 pm »
Каси, моето икси излезе 4300 лв. с всичко /лекарства, хормони, входящ преглед и т.н./. Преди това съм правила 4 инсеминации, но и ние като Фрешчето вече се отказахме от тях, просто в нашия случай не си заслужава повече да си губим времето с тях.
Консултирай се още веднъж с твоя лекар, а може и с още някой и тогава реши какво евентуално е най-добре да се направи. Ако обаче след обработката докарвате добра концентрация на материала, може би е добре да опитате още 1-2 инсеминации. Две неуспешни инсеминации не са показателни, някои успяват от 4 или дори от 6 път.
Успех  :D
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin

*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #8 -: Септември 26, 2006, 07:28:04 am »
Касси мила и аз имам 2 неуспешни инсета ,но мисля да пробвам още 2 !Ако пак нестане .....после ин-витро!Моя съвет е да направиш още една инсеминация  на стимулиран цикъл!Успех Касси! :D
« Отговор #9 -: Септември 26, 2006, 08:41:45 am »
Каси, миличка, ще стане с инсе!
*
« Отговор #10 -: Септември 26, 2006, 10:28:18 am »
Касси,

имате прекрасни показатели за инсеминация! Не се отказвай на този етап - убедена съм, че ще стане така!

Успех и ти стискам палци! :goodluck:
*

silvanchence

• 1971
  • Най-стимулиращият дар – надеждата.
« Отговор #11 -: Септември 27, 2006, 11:09:49 am »
Не се колебайте,пробвайте още 1-2 инсе,до икси може да не се стигне,стискам палци.И при нас диагнозата е астенозооспермия,но не можем да пробваме инсе,бройката е много малка,опитваме да качим и първо инсе ще опитаме.А можеш ли да ми кажеш колко излиза един опит.
[/url[url=http://bg-mamma.com]

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #12 -: Септември 27, 2006, 14:42:14 pm »
Благодаря на всички за отговорите и съветите. Страхотни сте, мацки. Силванче, аз правих инсе при Стаменов и ми излезе по 200лв. на процедура, като нито един път досега не съм плащала за преглед!!! Само за първата спермограма, така да се каже-входната при него, и само за инжекцията, която ми сложиха преди второто инсе за пукане на фоликула. И естествено сама си купих клостилбегита. Иначе една процедура е 200лв., а при мен втория път дори се наложи да се правят две процедури два дни поред, защото 23мм. фоликул не се беше спукал първия ден.  8O За което не съм доплащала втори път. Тоест 200лв. за две инсеминации на един цикъл.
На всички благодаря за съветите, мисля да ви послушам. Вече си записах час при Стаменов за 09.10. вечерта, когато се очаква да имам Ову, да видим какво ще покаже УЗИ-то./Днес ми дойде МЦ. :(/ Тогава и мъжа ще направи изследване, защото не е правил от месец март, а вече хапва от рецептата на Мини, :D и му давам цигапан и оксибор форте. Само че не спира цигарите!! Ще ви послушам и засега ще пробваме поне още 2-3 инсета, пък напролет живот и здраве може да пристъпим към ИКСИ. Обичам ви и ви прегръщам всичките.  :P

*
« Отговор #13 -: Октомври 03, 2006, 14:45:26 pm »
Каси,
и при нас е мъжки фактор, и аз съм с второ неуспешно инсе. Сега ще пропусна един месец, за да се съвзема малко. И ноември сме на трето, ако всичко е наред.
Попитах лекаря си колко пъти може така, преди да се премине към тежката артилерия, а отговора му беше - колкото ви стигнат силите, но на запад се приема за предел трета неуспешна инсеминация.
А понеже в България ин-витро е скъпа процедура удължават броя на инсетата до към шест-седем, че и повече 8O.
Аз определено не мога да издържа на такъв брой, напрежението ми идва в повече, пък и хормоналните препарати не ми понасят / то на кого ли понасят /
Та с две думи надявам се на инсе номер 3 или номер 4...
След тях пак ще си говорим, дано да е за други неща:) Стискам ти много силно палци!
Ever tried? Ever failed? No matter! Try again. Fail again. Fail better!
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #14 -: Октомври 10, 2006, 17:23:58 pm »
Момичета, вече решихме с Доктора. Спираме с инсеминациите, защото според него няма смисъл оттях и шанса е нулев. Новата спермограма на мъжа ми показа доста влошени резултати. Общ брой - 155 милиона, активно подвижни 10%, бавно подвижни 5%, всички други са неподвижни. Морфологията е 10%, при норма 14%. Според док няма смисъл да си губим времето и парите за инсеминации и трябва да пристъпим към ИКСИ, което било най-добре при нашето положение с мъжкия фактор, като шансовете ни били големи. При мен всичко е ок. На 13 ден имах 21мм. фоликул и 17мм. лигавица, което било много добре. Така че сега зависи от нас какво ще правим. Почти сигурно ще предприемем ИКСИ скоро. Надявам се да ми помогнете с вашите съвети, и особено тези, които имат ИКСИ, защото с доста неща не съм наясно, защото не съм си мислела че един ден ще се стигне дотук. Благодаря ви за подкрепата.
« Последна редакция: Октомври 10, 2006, 17:27:22 pm от kassi »

*
« Отговор #15 -: Октомври 10, 2006, 18:43:24 pm »
Каси успех, ще успеете. Аз също мисля, че повечето от нас не са мислили,че ще имат проблем със забременяването. Всичко друго ми е минавало през главата, но това никога. Успех,  дръж ни в  течение и ни зарадвай.
17.01.2005                                                                              21.11.2013
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #16 -: Октомври 10, 2006, 20:52:30 pm »
Успех Касси!!!!! :D :D :D
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #17 -: Октомври 11, 2006, 08:44:07 am »
Морфологията е направо добра при този голям брой. Нашата е 7%, но при 220 милиона и ни казаха, че става за естествено забременяване.
За подвижността: 10% е един относително приличен процент на тази голяма бройка.
Чак пък за ИКСИ? :roll:
Не може ли да се помисли нещо за подобряване на спермограмата?
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #18 -: Октомври 11, 2006, 09:08:24 am »
Лали, според Доктора не може. Дори и да продължи да си пие хаповете процента на подвижност /10%/нямало да се качи толкова колкото е необходимо. Да не говорим че имаме операция от варикоцеле, след която резултата е влошен. А морфологията не се покачвала, каквото и да се прави. Просто не знам кой да слушам и какво да правим. И на мен 10%морфо не ми се струва толкова зле, да не говорим, че първите думи на Доктора бяха-може да забременееш с инсеминация само от ДОНОР??? Направо щях да припадна. Донор при положение, че последните изследвания показаха 155 милиона, и то като се има предвид, че този път обема му беше малък 1,8, ако вземем факта, че по принцип дава около 4мм. то значи че имаме 300 милиона сперматозоиди. Е, това ако е за донор? Но като се има предвид, че от началото на 2002 не се пазим, и работим за бебе и не става, явно има проблем. Аз каквото можах направих от моя страна. Това което не сме правили е тест за антитела. И никой досега не го е искал това нещо. Нямам идея вече кой да слушам и какво да правим. Но все си мисля, че не сме толкова зле, пак казвам, единствено факта че близо 5 години не става ме притеснява. Благодаря ви за всичко!!!

*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #19 -: Октомври 11, 2006, 09:23:52 am »
Морфологията няма да се подобри, но тя не е толкова лоша, не я мисли.
Проблем е подвижността.
Но не ми се вижда толкова безнадеждно.
Наистина доста време чакате и сигурно има причина.
Зависи колко търпение имаш.
И как така лекарят беше хем с големи очаквания за инсетата, хем пък за донор?
На колко години сте?
« Последна редакция: Октомври 11, 2006, 09:28:17 am от Lali »