0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Anonymous

Дали е нещо нормално това че няколко дни след кюртаж имам леки болки в яйчника.Страх ме е да не стават усложнения?А дали не е ранно ову
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
нормални ли са болките в яйчника след кюртаж
« Отговор #1 -: Април 02, 2005, 21:42:53 pm »
при мен около 2 седмици след кюртажа се появиха такива много леки болки, придърпване, тежест - абе, просто "ги усещах, че са там" яйчниците... много се притесних и аз, два пъти ходих на преглед - казаха ми, че няма нищо обезпокоително. това ме навежда на мисълта, че може би до някаква степен е нормално да има нови усещания непосредствено след кюртажа.
при теб по повод аборт ли беше? антибиотик пиеш ли след кюртажа? температура имаш ли?
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

Anonymous

« Отговор #2 -: Април 02, 2005, 21:53:41 pm »
Ах в чата точно теб търсех.Аз съм след спонтанен аборт, пия ципрофлоксацин.температура 37.При теб как беше много ме е страх
*

jam

• *
  • 14924
« Отговор #3 -: Април 02, 2005, 23:48:46 pm »
мисля, че не трябва да се тревожиш. добре е, че пиеш антибиотик, температурата ти не е висока, но все пак продължавай да я следиш.
ако не отшуми оплакването до няколко дена - отиди на гинеколог. то така или иначе, седмица-две след кюртажа трябва да се отиде на контролен преглед.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

Anonymous

« Отговор #4 -: Април 03, 2005, 07:24:09 am »
Ти как си възстанови ли се? Нямам представа кога се е случило с теб, но след колко време ще подновиш опитите?Мен много ме е страх и не мога да кажа на милия.Не знам колко време трябва да мине за да се оправя психически.Сигурно това ще повлияе за следващия опит и не искам да си помислям че може и да не стане
*

jam

• *
  • 14924
« Отговор #5 -: Април 03, 2005, 14:33:08 pm »
моят кюртаж беше на 2-ри март - преди 30 дни. още чакам първия мензис след кюртажа, но ме предупредиха, че може да позакъснее.
психически съм напълно възстановена и чакам с нетърпение да започна отново с опитите.
що се отнася до необходимата пауза за физическо възстановяване, мисля, че твоят личен гинеколог или този, който е извършил кюртажа, най-добре могат да преценят конкретно за твоя случай колко дълго да изчакаш. понеже съм чувала най-разнообразни версии за изчакването - от 1 цикъл та чак до 6 цикъла, поразпитах лекаря си по-подробно и той ми каза следното:
времето за изчакване е различно според конкретния случай. то зависи от много фактори, между които:

1. в коя гестационна седмица е била прекъсната бременността - колкото по-рано, толкова по-добре
2. имало ли е кървене преди абразиото и колко дълго е продължило - колко време е била отворена шийката.
3. има ли последващи инфекции и усложнения

на мен ми казаха 1-2 цикъла само да изчакам от гледна точка на възстановяване на организма. иначе, като психологическо възстановяване - всяка жена си преценява сама кога е готова да опитва отново.

според мен правиш грешка, че не споделяш с партньора си за нещата, които ти се случват. така се лишаваш от ценна подкрепа, а и не е честно спрямо него - та вие искате деца да отглеждате заедно, как няма да му кажеш какво става с теб и твоето здраве?
първи спонтанен аборт ли ти е този? ако да - вероятността да ти се случи отново е много малка, така че гледай смело напред!

« Отговор #6 -: Април 17, 2005, 14:35:53 pm »
И аз да се намеся-ципрофлоксацина не е най-добрия антибиотик.Има други много по-качествени.
Аз се пазих 6 месеца,защото при мен беше по напреднала бременноста.
Трябва да се направят изследвания,ама може и нищо да не се открие,както е при мен.
Задължително отиди и при друг гинеколог да те види.
*

ka_terina

« Отговор #7 -: Април 21, 2005, 14:15:58 pm »
здравейте добре е да поискаш лекаря да ти назначи някой изследвания преди да пробваш да забреминееш. така щте си сигурна че няма пречина да се повтори а ако има ще проведеш лечение преди да барзаш със забременяването. касмет