0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Въпрос за фоликул
« -: Октомври 24, 2006, 10:45:55 am »
Здравейте! След преглед на ехограф вчера на 12 ден от МЦ се установи наличие на два фоликула в дясно, единият от които с размери 13 мм. По мнение на лекарката този месец не трябва да се надявам на някакъв резултат  :? Дебелината на лигавицата е добра - 6,3 мм. Въпросът ми е какво да очаквам - евентуално късна овулация и недостатъчно добра яйцеклетка или ановулаторен цикъл?  Обичайно цикълът ми е 28 дни, но съм имала и отклонения около 5, 6 дни по-рано или по-късно. За сравнение - през м. юли на 11 ден от МЦ фоликулът (пак от дясно) беше 17 мм. Благодаря на всички, които ще се включат с мнение по въпроса!  :)

"Истински се вижда само със сърцето. Същественото е невидимо за очите." Антоан дьо Сент-Екзюпери
Re: Въпрос за фоликул
« Отговор #1 -: Октомври 24, 2006, 11:01:55 am »
Според това, което си писала мнението ми е да изчакаш малко.
Ще те гледа ли пак?
Примерно след два дена?
*
« Отговор #2 -: Октомври 24, 2006, 11:05:44 am »
Здравей! Аз не съм лекар, разбира се, но мисля, че не всичко е загубено този месец и трябва да поработите с бъдещия татко. Фоликулът расте с около 2 мм на ден, т.е. на 12 ден е 13 мм, на 13 може да стане 15, на 14 ден-17 и на 15 ден може да ти е овулацията. Според моята лекарка фоликули, които са 18 мм са напълно добри и надеждни. След като и преди си имала отклонения, значи овуто ти се мести, затова не унивай и работете. Правиш ли си тестове за ову и мериш ли Т? Това са два много добри начини в домашни условия да имаш представа има/имало ли ову или няма.
Късмет!
Alexandra
« Отговор #3 -: Октомври 24, 2006, 11:07:19 am »
Благодаря за бързия отговор.  :) За съжаление няма да ходя повече този месец. Иначе надежда все пак имам, резултатът ще се види след около две седмици... Действаме въпреки всичко  :D

"Истински се вижда само със сърцето. Същественото е невидимо за очите." Антоан дьо Сент-Екзюпери
« Отговор #4 -: Октомври 24, 2006, 11:10:06 am »
Мари, благодаря  :) Не меря температура, а и тестовете ги пропуснах този месец, разчитах на прегледа основно. Действаме през ден, пък да видим какво ще стане  :)

*
« Отговор #5 -: Октомври 24, 2006, 11:36:00 am »
Действайте, пък ние стискаме палци!  :D
Alexandra
« Отговор #6 -: Октомври 24, 2006, 11:44:52 am »
Мерси! :D Много късмет за всички от мен! :bighug:

*
« Отговор #7 -: Октомври 24, 2006, 21:13:46 pm »
Мари, благодаря  :) Не меря температура, а и тестовете ги пропуснах този месец, разчитах на прегледа основно. Действаме през ден, пък да видим какво ще стане  :)

Здравей и от мен:-)

Аз също мисля, че имаш шанс около 15-16 ден да овулираш. На мен често мис елсучва такова изместване /+-2 дни/- а също съм с 28 дневен цикъл. Мисля, че що се отнася до тестовете - не си ги пропуснала, както БТ /можеш да започнеш да мериш/. Така след ок.2 дни би трябвало да имаш 2 чертички на ову теста., а след ок.3 дни  да установиш покачване с ок.0.5 градуса /ову/. така си мисля, като съдя по себеси.
Купи си тетсове и действай. Моята док ме съветва в такива случаи да спрем за ок. 2-3 дни с бебе правенето /да не се хаби материала, а да се събира качествен/ и след това да действаме 2 дни - но-стоп  :lol:
Кураж! И пиши какво е станало.

П.С. А не те ли вика след 1 седмица да види дали е имало жълто тяло /т.е. овулация/??? Мен ме вика и така се разбира най-добре дали е ановулоторен или .. нещо друго.

Дори, когато ти бият шут отзад това може да е крачка напред.
Не бива да губим кораж, момичета!

« Отговор #8 -: Октомври 25, 2006, 09:16:22 am »
Котана, благодаря за изчерпателния отговор!
От следващия месец започване да мерим фоликулите, така се разбрахме с лекарката. Не знам защо не ми предложи още едно посещение, за да се види каква е ситуацията с фоликула, каза само, че не отговаря за деня на МЦ. Но четейки отговорите ви, наистина мисля, че този месец овулацията ми ще е в края на седмицата. Ще действаме тогава, пък да видим.
Още веднъж благодаря за съветите и ти желая успех! :D

« Отговор #9 -: Октомври 25, 2006, 10:47:17 am »
Мария, не чакай някой да ти предлага нещо, сама настоявай за него. Аз ако чаках да ми предлагат това или онова още щях да си седя на преглед и я има я не някое микро. Начертай си план за действие и го следвай :)
*
« Отговор #10 -: Октомври 25, 2006, 12:52:06 pm »
Аз пък бих избрала друг лекар. Как така "този месец не се надявай" само от един ултразвук на 12-ти ден? При положение, че пациентката е с местеща се овулация и е с очертан доминантен фоликул, би трябвало да се допусне по-късно развитие на нещата. В такъв случай се прави ултарзвук на 14 ден, на 16-ти и т.н., прогестерон се гледа... Ову тестове, мерене на БТ-това трябва лекарката да го казва, а не ние тук. :? Освен ако е щадяла момичето психически...
Alexandra
« Отговор #11 -: Октомври 25, 2006, 23:02:27 pm »
Мили момичета, извинете ме, явно не съм била достатъчно ясна, задавайки въпроса си. :oops:
Розичке, имам план за действие, който следвам. Вярвам на лекарката си, но се старая четейки и питайки сама да очертавам пътя, по който вървя. Истината е, че досега тя винаги е била права. Въпреки всичко аз продължавам да следвам целите, които си поставям. И така до победа! :lol:
Мари, истината е, че на прегледа трябваше да обсъдим цветната снимка и резултатите от спермограмата. Подбрах нарочно деня така, че да имам информация за състоянието на евентуалните фоликули. Зададох въпроса си във форума, защото ценя мнението ви и защото съм сигурна, че ще ми е от полза. Иначе освен цветна снимка и спермограма правих и хормонални изследвания - репродуктивни и щитовидни хормони. До тук всичко е наред. Тестове за овулация пропуснах само сега. Температура не меря засега, тестовете някак ми изглеждат по-достоверни, но пък никога не е късно да започна.
Някак глупаво смятах, че нещата ще се случат, когато пожелаем. :( Тъгата, уплахата какво не е наред и разочарованието бяха големи. Сега се опитвам да бъда по-спокойна и да не мисля само и еднинствено за това... Не винаги успявам...
Както писах по-горе, следващия месец ми предстои фоликуметрия и посткоитален тест. Със сигурност пак ще имам въпроси :oops:
Благодаря ви още веднъж, че се включихте с мнения по темата!  :bighug:

*
« Отговор #12 -: Октомври 25, 2006, 23:43:16 pm »
Ааа! Ми така кажи бе, мило дете!  :D
Хубаво, щом работите с лекарката в разбирателство-добре.
Аз пък ще си умра от кеф, ако баш този месец стане-на "отписан" фоликул. :D
Хайде, горе главата! Ще стане! Въпрос на време, търпение и настояване!
Мари
Alexandra
« Отговор #13 -: Октомври 26, 2006, 08:37:15 am »
Аз пък ще си умра от кеф, ако баш този месец стане-на "отписан" фоликул. :D
Дано, дано... :wink:

« Отговор #14 -: Октомври 27, 2006, 17:37:01 pm »
Ами стискаме палци да опровергаеш лекарката си  :D
=http://www.[urlmamaibebe.com][/url]