Здравейте всички!
Невероятно окуражена съм дори само от факта, че след като прочетох съобщенията в този форум най-после намерих хора с подобни проблеми, от които научих много неща. Цяла година се лутам сама и търся информация из световната мрежа и опит, а накрая се оказа че пак нашенци ми я дадоха.
Аз съм от привържениците на естественото инвитро. При нас също има мъжки фактор. На мен не ми препоръчват стимулиран цикъл по други здравословни причини. Имам един неуспешен опит през септември - спука се фоликула. Правих го в Лондонска болница. Никаква стимулация. Казаха че следващият път щели да ми сложат инжекция hCG ако не се лъжа, за да задържат фоликула Само че мъжът ми рече, че не можело да хвърляме 600 лири за подобни упражнения Толкова ми взеха за скенерите и консултацията и административна такса Иначе в тази болница е 2200 В една друга е 1200 лири, а има и по повече частните клиники на известната Харли Стрийт
Пиша ви това във връзка с изразеното от Фреши и други мисля мнение, че има движение за възраждане на естественото инвитро Това действително е така тук в Лондонът Лекарката , която щеше да ми прави пункцията е от екипа на Мисиз Гийта Наргунд - това е лекар, която е провела научно изследване в King's College Hospital, London. Вижте и
www.naturalcycle.org Пише че на 15-16 декември ще има Първи Световен Конгрес на Natural Cycle/Minimal Stimulation IVF в Лондон Предполагам, че Д-р Стаменов е имал пред вид него
Освен това четох че първото ин витро през 1978 мисля, е направено с естествен цикъл
Има много предимства за здравето на жените и може да се прави всеки месец
Като пресметна в рамките на 6 месеца сякаш шансовете при естествен и стимулиран цикъл са еднакви, защото за периода могат да се направят 5-6 естествени и 1 или 2 стимулирани ин витро Може и да не съм съвсем права
Тук в Англия от 2 години вече не имплантират повече от 2 ембриона - има закон
На нас ни казаха че мъжки стерилитет не се лекува по никакав начин Инсеминацията била безсмислена и само ICSI щяло да оправи нещата, но аз нали съм си упорита мисля да пообиколя из клиниките в България, където благодарение на вас момичета /и момчета ако има/ разбрах че гледат на нещата по-отворено и може да опитаме лечение на мъжа ми или инсеминации преди такива интервенции като ин витро.
Не мога да си отговоря на въпроса защо тук лекарите, които срещнах смятат че хормоналните лекарства са много вредни за мъжете и не лекуват стерилитета им, а жените могат да поемат доволни дози хормонални терапии неколкократно докато правят ин витро???
Фреши, според мен имаш основателна причина да си оптимистка и мисля че си взела правилно решение.
Успех на всички и дано по-скоро сме заети с песнички и приказки, вместо с форуми
!!!