0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте всички!

Невероятно окуражена съм дори само от факта, че след като прочетох съобщенията в този форум най-после намерих хора с подобни проблеми, от които научих много неща. Цяла година се лутам сама и търся информация из световната мрежа и опит, а накрая се оказа че пак нашенци ми я дадоха.  :D
Аз съм от привържениците на естественото инвитро. При нас също има мъжки фактор. На мен не ми препоръчват стимулиран цикъл по други здравословни причини. Имам един неуспешен опит през септември - спука се фоликула. Правих го в Лондонска болница. Никаква стимулация. Казаха че следващият път щели да ми сложат инжекция hCG  ако не се лъжа, за да задържат фоликула Само че мъжът ми рече, че не можело да хвърляме 600 лири за подобни упражнения Толкова ми взеха за скенерите и консултацията и административна такса Иначе в тази болница е 2200 В една друга е 1200 лири, а има и по повече частните клиники на известната Харли Стрийт
Пиша ви това във връзка с изразеното от Фреши и други мисля мнение, че има движение за възраждане на естественото инвитро Това действително е така тук в Лондонът Лекарката , която щеше да ми прави пункцията е от екипа на Мисиз Гийта Наргунд - това е лекар, която е провела научно изследване в King's College Hospital, London. Вижте и www.naturalcycle.org Пише че на 15-16 декември ще има Първи Световен Конгрес на Natural Cycle/Minimal Stimulation IVF в Лондон Предполагам, че Д-р Стаменов е имал пред вид него
Освен това четох че първото ин витро през 1978 мисля, е направено с естествен цикъл
Има много предимства за здравето на жените и може да се прави всеки месец
Като пресметна в рамките на 6 месеца сякаш шансовете при естествен и стимулиран цикъл са еднакви, защото за периода могат да се направят 5-6 естествени и 1 или 2 стимулирани ин витро Може и да не съм съвсем права
Тук в Англия от 2 години вече не имплантират повече от 2 ембриона - има закон
На нас ни казаха че мъжки стерилитет не се лекува по никакав начин Инсеминацията била безсмислена и само ICSI щяло да оправи нещата, но аз нали съм си упорита мисля да пообиколя из клиниките в България, където благодарение на вас момичета /и момчета ако има/ разбрах че гледат на нещата по-отворено и може да опитаме лечение на мъжа ми или инсеминации преди такива интервенции като ин витро.
Не мога да си отговоря на въпроса защо тук лекарите, които срещнах смятат че хормоналните лекарства са много вредни за мъжете и не лекуват стерилитета им, а жените могат да поемат доволни дози хормонални терапии неколкократно докато правят ин витро??? :?
Фреши, според мен имаш основателна причина да си оптимистка и мисля че си взела правилно решение.
Успех на всички и дано по-скоро сме заети с песнички и приказки, вместо с форуми 8)!!!
 Петя, инжексията hCG се бие за да се провокира "сигурна" уволоция, тоест за да няма риск от неспукване на фоликул или ти пак приемаш вещества и процесът не е съвсем естествен. Но както и да е, аз имах 4увството, 4е Фреши говори за инвитро или инсе на съвсем естествен цикъл, а не с минимални стимулации или hCG .
 Аз никак не искам да повлиявам мнението на който и да е , но забелязах една закономерност, която моми4етата поставени пред алтернативата може би е хубаво да съзнават. Оказва се, 4е страни, в които арт процедурите на се покриват (или недостатъ4но) от осигурителните системи (България, Англия) практивкуват арт на естествен цикъл, а в страните които покриват (Франция) - не . Това дали не е защото без медикаментите процедурите са по-евтини и по- достъпни за пове4е пациенти?
 Повтарям,  връзката с комерсиализацията на този тип медицински услуги си е само мое предположение.
 Петя, само да добавя 4е ние във форума сме горди, 4е имаме мами, които хем разказват приказки на сладки същества, хем ни пишат хубави и полезни постинги  :D
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Не знам защо, но за лекарите факта, че се тъпчем с хормони е ОК, какво толкова, нали е важно бебето, да ама не, важни сме ние, за да можем като станем най-накрая майки да не сме някакви развалини, които да нямаме сили и нерви да си отгледаме като хората децата!

Roby, изказването ти е много крайно и е плод не неинформираност. Освен това, то индиректно обижда всички онези жени, които са станали майки след хормонална стимулация. Повярвай, те нито са развалини, нито страдат от липса на нерви и сили да си гледат децата! Позапознай се малко с ефекта от хормоналните стимулации и тогава прави такива радикални и по същество - глупави изказвания.
Още повече, за лекарите не е важно бебето. Бебето е важно за нас, затова се подлагаме на всичко. Насила никого не са завели в клиниката...
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
следващия месец, живот и здраве, може да пробвам пак :D

Фреши, аз лично бях сигурна, че твоето зачезване е симптоматично и много съжалявам, че не е този месецът. много добра новина за качественото ембрионче. в тази връзка се замислих, обаче, за следното - добре де, мъжкият фактор го оправихте, анатомичния фактор - също, доказа се диагностично, че правиш хубави яйцеклетки и те се оплождат нормално и добре. тогава защо пак инвитро? реално погледнато, излиза, че при теб освен евентуален имунологичен проблем, други проблеми няма, а имунологичният нали не се преодолява с инвитро, така или иначе?
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Здравейте!
Явно и при мене няма да се получи този месец опитът ин-витро на естествен цикъл. Когато посетихме доктора, бе вече късно за стимулация /започвало се от първия ден на цикъла/. Днес, 7-ми ден от цикъла, имам фоликул 15 мм, но нисък естрадиол - 113.5 pg/ml и тънка лигавица на матката - 6 мм. Май опитът ще приключи до тук. След два дни ще ходя на още един преглед, но надеждите ми се стопиха днес.
Сега се опитвам да си изясня въпросът кое е първично - дали ниският естрадиол "произвежда" негодна яйцеклетка или обратно - яйцеклетката е недобра поради някаква причина и като резултат на това се показва нисък естрадиол?
Когато посетихме доктора, бе вече късно за стимулация /започвало се от първия ден на цикъла/.

8O Нали на естествен цикъл? Как така стимулация от 1-ви ден на цикъла?
*
Става въпрос за лека стимулация - клостилбегит, меногон или др., за да се получат няколко фоликула и по-качествени /както при инсеминация/.
дидиА, съжалявам, но имаш шанс другият път всичко да е наред!

Сега се опитвам да си изясня въпросът кое е първично - дали ниският естрадиол "произвежда" негодна яйцеклетка или обратно - яйцеклетката е недобра поради някаква причина и като резултат на това се показва нисък естрадиол?

Аз мисля, че по-скоро второто. Защото до колкото знам фоликулът сам произвежда естрадиола. Щом не е успял да произведе достатъчно, значи нещо му е имало. Това може да е съвсем инцидентно и следващия цикъл да произведеш чудесно яйце  :D
Здравейте всички!

Аз съм от привържениците на естественото инвитро.

Здравейте Слънчица :D
Аз пак зачезнах, ама пак нямам хубави новини, ами много работа - не мога да наваксам пропуснатото за 2-те седмици болничен :D

Петя, много се зарадвах на включването ти - всяка информация за чуждата практика ми е много интересна и полезна.
Вярвам, може и да има нещо общо с финансирането - това си е едно от предимствата на естествения цикъл, че по-евтино. Иначе аз бях без стимулация, но с Прегнил (ЧХГ) - той се слага, за да е сигурно, че е узряла яйцеклетката, като я извадят, а не за да се спука - нали се борим да не се пука, вади се с пункция.
Относно разликата в цените в процедурата - в МЦРЗ ин-витрото струва съотвенто 1,100 и 2,100 а иксито - 1,400 и 2,400 - по-скъпо е, ако е със стимулация, предполагам по следните причини: наистина средите и труда за един ембрион и за няколко са различни, освен това проследяването при естествения цикъл изисква 2-3 УЗ-та, а при стимулация трябва да се наблюдава изкъсо положението.

Джами, благодаря ти за вниманието, много ми е драго да те видя пак да пишеш по-активно :D Ами да, сега съм се съсредоточила върху НК клетките. Не сме пробвали досега ин-витро, та да се изключи някакъв такъв проблем (да се отблъскват нещо примерно), та затова + икси за по-голяма сигурност. Този месец фоликулът се спука преди да го пунктираме (има си такъв риск, но пък в разход ми останаха само 2 хормона и един прегнил, за УЗ-тата не ме таксуваха). Иначе влях имуновенин и след половин месец ще мога да ти кажа, става ли нещо с имуновенин и домашен секс само :lol:

Благодаря ти, Бени!

*
Ще изследваш ли НК клетките след имуновенина?
[ Иначе влях имуновенин и след половин месец ще мога да ти кажа, става ли нещо с имуновенин и домашен секс само :lol:
Фрешче, при мен преди две години точно така стана. :) Затова отлагам все още ин-витрото. И много силно ти стискам палци, след две седмици да се похвалиш.
"Иначе аз бях без стимулация, но с Прегнил (ЧХГ) - той се слага, за да е сигурно, че е узряла яйцеклетката, като я извадят, а не за да се спука - нали се борим да не се пука, вади се с пункция."
- Фреши права си, но това се отнася за ин-витрото, аз ще правя само инсе засега, както ве4е писах. Та лекарката ми каза 4е с 4ХГ-то не се налагало 2ро инсе в същия цикъл, именно защото инжекцията провокирала също и спукването  8O Както и да е, може да не съм разбрала, но засега поне и се доверявам  :D
Фреши, радвам се, че се появи! Ще стискам палци за положителен резултат след домашния секс :D.
Иначе и аз се обзаведох с НК клетки.Та мисля и аз да мина на вариант с ин витро на спонтанен цикъл и вливания с имуновенин.Поне 2-3 месеца, докато ми минат неприятните спомени от прекратената стимулация миналия месец.

дидиА, случват се такива работи.Сигурна съм, че другия месец всичко ще бъде наред.