Здравейте,
преди година и половина ми махнаха кист с лапароскопия. За съжеление се оказа, че някое капилярче се е пукнало след операзията и се образува кръвоизлив в леглото на отстранената киста. Прецедент в историята на Шейново. Но какво да се прави. 6 месеца пих противозачатъчни и кръвта се резорбира сама от организма. Сега на ултразвук всичко изглежда ок, само че... не забременявам вече година. А като капак ми токриха 5 мм аденом в дясната гърда. Очевидно дясната ми половина е леко бъгава.
До сега сме правили спермограма, хормонални изследвания, тест за хламидии. Всичко е ок. Оказва се също така че един месец имам овулация, друг пък нямам.. Според лекаря ми е нормално не всеки месец да имам овулация. Той иска сега на пролет да ми направи втора лапаро, за да види този кръвоизлив от първата да не е дал някакви поражения, които не се виждат с ехограф. По едно време пък искаше да ми дава Клостилбегит. И относно тест за проходимост на тръбите каза, че това бил стар метод /визираше цветната снимка/. Придържа се най-вече към втора лапаро. А мен ужасно ме е страх след всичко, което преживях с първата. А и този аденом ме тревожи. Дяснта гърда много ме боли. Според мамоложката още е рано да се правят изводи. Кажете какво да правя. Искам да чуя и вашето мнение. Да отида да видя и друг лекар ли, да пия Клостилбегит ли, да правя втора лапаро ли... PLEASE HELP!