0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

coxinel

Здравейте,

преди година и половина ми махнаха кист с лапароскопия. За съжеление се оказа, че някое капилярче се е пукнало след операзията и се образува кръвоизлив в леглото на отстранената киста. Прецедент в историята на Шейново. Но какво да се прави. 6 месеца пих противозачатъчни и кръвта се резорбира сама от организма. Сега на ултразвук всичко изглежда ок, само че... не забременявам вече година. А като капак ми токриха 5 мм аденом в дясната гърда. Очевидно дясната ми половина е леко бъгава.  :D До сега сме правили спермограма, хормонални изследвания, тест за хламидии. Всичко е ок. Оказва се също така че един месец имам овулация, друг пък нямам.. Според лекаря ми е нормално не всеки месец да имам овулация. Той иска сега на пролет да ми направи втора лапаро, за да види този кръвоизлив от първата да не е дал някакви поражения, които не се виждат с ехограф. По едно време пък искаше да ми дава Клостилбегит. И относно тест за проходимост на тръбите каза, че това бил стар метод /визираше цветната снимка/. Придържа се най-вече към втора лапаро. А мен ужасно ме е страх след всичко, което преживях с първата. А и този аденом ме тревожи. Дяснта гърда много ме боли. Според мамоложката още е рано да се правят изводи. Кажете какво да правя. Искам да чуя и вашето мнение. Да отида да видя и друг лекар ли, да пия Клостилбегит ли, да правя втора лапаро ли... PLEASE HELP!  8O
*
Според мен не е разумно да правиш втпро лапаро.Всяка една операция малко или много предицвиква сраствания.Най-добре направи цветна снимка да се види състоянието на тръбите-метода въобще не е остарял не знам защо така мисли токтора ти.Ако той не иска доктори много отиди при друг.Относно Клостилбегита-той не се пие преди да е доказано че тръбите са напълно проходими.Това е медикамент за стимулиране на овулация-ако тръбите ти са запушени защо да те стимулират,как яйцеклетката ще се движи по тях?Каквото и да решиш успех.
*
Ако бях на твое място, въпреки лошите спомени, бих направила второ лапаро. Наистина може да се окаже, че това усложнение е дало отражение върху състоянието и затова да не настъпва бременност. А друг, по точен метод от това да се погледне директно вътре аз не знам. Снимката хубаво ще покаже състоянието на тръбите, но няма да даде информация за съст. на яйчниците.
Сраствания при лапароскопията след АДЕКВАТНО И БЪРЗО раздвижване почти няма.

*

peti_pati

• 746
  • Обещах на Марианче-догодина на днешния празник
Съгласна съм с Via.  :D
Само искам да уточня нещо - спермограмата пак ли в Шейново я правихте? Ако е така ви съветвам да не разчитате на резултатите от нея.
Най-добре направете спермограма в специализирана клиника!
Намерихме нашето синче.
*

coxinel

За спермограма ме пратиха в една специализирана клиника. Мерси за изказаните мнения. Мен наистина много ме е шубе от лапарото, но осъзнавам, че това е най-добрия метод. Ще си направя тест за проходимост 100%.
*
Ккавото и да решиш успех и дано скоро да се похвалиш
*

*слонче*

• 1764
  • вече сме трима и съм най-щастливата жена на света!
помисли и направи, това което смяташ за най-добре. успех и скоро да се похвалиш с добри новини. :D
никога не отстъпвай на принципите си!