0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Физиотерапия...има ли смисъл?
« -: Март 20, 2007, 14:24:53 pm »
Здравейте,

Доц. Маркова ме прегледа и каза че имам сраствания на лявата тръба и ме прати на физиотерапия - по-точно биопулсатор и радар. Вчера си записах часове. Честно казано съм доста скептична че това може да ми помогне. Някой има ли с подобрения след такава терапия в следствие на които да е забременяла? Лекарката физиотерапевт дори каза че едното изобщо нямало смисъл да ми го прави. Според нея малко гинеколози разбирали от физиотерапията. Та кажете има ли смисъл?
Re: Физиотерапия...има ли смисъл?
« Отговор #1 -: Март 20, 2007, 17:03:19 pm »
При мен нямаше ефект. Правила съм физиотерапия след оперативно отстраняване на сраствания на едната тръба, но при цветна снимка 8 месеца по-късно се устанви, че отново има сраствания и тръбата пропуска съвсем слабо. Не знаех, че се прави физиотерапия, за да се отстранят сраствания. Мислех, че се прави, за да се предотвратят. Но, може и да бъркам.
*
« Отговор #2 -: Март 21, 2007, 10:25:25 am »
Благодаря ти за отговора Котаранка, ама ти потвърждаваш моето мнение. Защо тогава ни карат да си губим времето и парите и нервите с тиа процедури. Е някои ще кажат, няма да ти навреди само ще помогне, но ви казвам от такива половинчати мерки не се нуждая, за мен на 33 - 2 загубени месеца са от голямо значение.
Чакам още мнения. Благодаря ви. Надявам се някой да ме опровергае.
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #3 -: Март 21, 2007, 10:40:25 am »
Аз лично съм резервирана. Правих си по друг повод. Ефект - никакъв.
« Отговор #4 -: Март 21, 2007, 10:49:44 am »
  Аз си правих за възпаление на яйчниците и съм определено ЗА физиотерапията!!!  :P За твоя случай не знам,но мисля че е добре да се направи!
« Отговор #5 -: Март 21, 2007, 10:52:41 am »
Аз също си правих физиотерапия след лапаротомия(пластика на тръби).Ефекта е никакъв,защото сега съм с две запушени тръби.Но въпреки всичко е най-добре ти да си решиш.

*
« Отговор #6 -: Март 21, 2007, 12:12:27 pm »
Общо взето ми става ясно, че ще си загубя времето, ама вече се записах. Само на тия които се хващат като удавник за сламка да им кажа че това не е отговорът явно, но пак докторите действат по план и изглежда всички ще трябва да минем от там.
« Отговор #7 -: Март 21, 2007, 12:30:39 pm »
  Едва ли физиотерапията е измислена ,защото няма ефект от нея,но както е казано по-долу,всеки сам си решава!
« Отговор #8 -: Март 21, 2007, 12:57:52 pm »
Хайде и аз да дам мнение.
Ходила съм на физиотерапия поради възпалени яйчници.
До преди нея, болката не стихваше въпреки огромното количество антибиотици.
След физиотерапията болките ми отшумяха.
Помага против образуване на сраствания, но също така помага и при по-леки сраствания. Като цяло се подобрява състоянието на тръбите.
Аз специално съм ходила на радар и на ултразвук.
Аз те съветвам да я посетиш.
При мен процедурите бяха 10 дена. След физиотерапията видях за първи път през живота си +тест. За съжаление не се разви бремеността.
*
« Отговор #9 -: Март 21, 2007, 13:45:36 pm »
Е най-накрая едно положително мнение, което ме вдъхновява. :cheerleader: Благодаря ти Stelliana. Като свърша процедурите, непременно ще разкажа за ефекта, ако има такъв. А нещо по повод на това дали пречат ако има налчие на бременност или пък трябва да се ограничавам от полови контакти по това време. Всъщност май не си зададох правилно въпроса. Свързана ли е физиотерапията като ефект с времето на овулацията?
« Отговор #10 -: Март 21, 2007, 13:59:55 pm »
Nadin4i аз забременях по време на втория курс физиотерапия . За съжаление при мен се получи извънматочна бременност и последва операция. Но според мен пробвай. Късмет ти желая :)
*

eleonor

• 1075
  • БEA -ПРЕКРАСНА I CИМЕОНчЕ- БОНБОНчЕ-ОБИЧАМЕ ВИ
« Отговор #11 -: Март 22, 2007, 16:13:49 pm »
Мила аз са6то съм за физеотерапията.
При мен бяха 10 процедури за възпаления на яй4ниците, има6е ефект.
Късмет.

Beatris - 13.01.2008
Simeon- 19.01.2009

МЕЧТИТЕ СЕ СБЪДВАТ
*
« Отговор #12 -: Март 23, 2007, 09:19:53 am »
Angelina, много съжалявам за извънматочната - бъди силна! Аз ще пробвам, в понеделник почвам процедурите и ще пиша за резултатите.
« Отговор #13 -: Март 27, 2007, 17:08:32 pm »
Надинчи, по отношение за въпроса ти за опити по време на физиотерапията - мисля че  е противопоказно.
След като ми свършиха процедурите за физиотерапията, вече не се пазехме по простата причина,че си мислех,че овулацията трябва отдавна да ми е минала. Да, но явно е закъсняла и тогава вероятно се е случило събитието. Бременността не се разви и според лекарката влиянието на всички тези процедури върху яйцеклетката са причина за неразвитието на бременността.
*
« Отговор #14 -: Март 28, 2007, 17:18:04 pm »
Звучи много неприятно  :cry: Толкова време да чакаш и накрая такъв обрат. Съжалявам мила. Никой от лекарите не ми каза да се пазя обаче. А съм сигурна че съм в овулация и с мъжа ми имаме контакти. Тоя ултразвук може ли да увреди евентуална бременност? Може би звуча неграмотно ама като никой не ти обеснява. 
« Отговор #15 -: Март 28, 2007, 21:18:51 pm »

Звучи много неприятно  :cry: Толкова време да чакаш и накрая такъв обрат. Съжалявам мила. Никой от лекарите не ми каза да се пазя обаче. А съм сигурна че съм в овулация и с мъжа ми имаме контакти. Тоя ултразвук може ли да увреди евентуална бременност? Може би звуча неграмотно ама като никой не ти обеснява. 
  Надинчи,Най-добре се обади на твоя гинеколог да го питаш за това.Просто да си спокойна и да знаеш какво да правиш!Успех  :crossfingers: .Дано скоро да има хубав резултат   ylinfant .
*

смокиня

« Отговор #16 -: Март 30, 2007, 14:02:21 pm »
  Аз си правих за възпаление на яйчниците и съм определено ЗА физиотерапията!!!  :P За твоя случай не знам,но мисля че е добре да се направи!
Ако става дума за физиотерапия, по добре иди на иглотерапия, тя помага много при възпаления, а също и при хормонални проблеми. Във Варна в спортния комплекс, работеше един китаец, те по принцип са по добрите на акопунктурата.