аз също сериозно съм се замислила за изследвания-генетични и имунологични.Поразгледах сайта на доц. Конова и направих следните генетични:
- фактор V Leiden;
- мутация G20210A в протромбиновия ген;
- генетичен вариянт C677T в гена на метилентетрахидрофолат редуктаза.
Трябва да направя и генетичен вариант в гена на тромбоцитен гликопротеин IIb/IIIa , но ми казаха,че се прави поне 3 месеца след аборта.Дотук изследваните са ок.
Сега се чудя има ли смисъл да си правим със съпругът ми хромозомен анализ-и без това нищо не може да се направи ако излезе нещо.
За имунологичните-там пък съвсем нищо не ми е ясно.Явно трябва да пиша на Конова и да видим ,какво ще ме посъветва.
Според моите лекари,няма много нужда от тях,защото връзка между двата ми аборта няма.Единият е в 9-та седмица-мисед.А другият е в 20-та ,но той стана,защото бебетата бяха еднояйчни близнаци и едното имаше по-голям кръвопоток от другото.Според тях и в двата аборта са малшанс.Може и така да е ,но ми се ще да проверя дали няма и друга причина.Според едната ми лекарка, антифосфолипидни антитела се изследват до месец след аборта или по време на бременността - така ли е наистина?