0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

silvanchence

• 1971
  • Най-стимулиращият дар – надеждата.
Здравейте.
Много ме болят гърдите,обикновено продължава само десетина дни.А сега почна още от средата на миналия цикъл,вместо да ми мине като ми дойде,продължиха да ме болят много до средата на следващия цикъл, а от средата нататък беше направо невъзможно да ги докосна дори леко.Да не би да трябва да си изследвам някой хормон,кой точно.Пък може да е моментно състояние.Случвало ли ви се е това?
Благодаря ви!
[/url[url=http://bg-mamma.com]

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.
Re: болезненост на гърдите дълго време.
« Отговор #1 -: Март 21, 2007, 13:23:34 pm »
еми пролактин май на първо място.консултирай се с лекаря си все пак.
*

peti_pati

• 746
  • Обещах на Марианче-догодина на днешния празник
« Отговор #2 -: Март 21, 2007, 15:46:26 pm »
Тест за бременност прави ли? :wink:
Намерихме нашето синче.
« Отговор #3 -: Април 05, 2007, 22:18:48 pm »
изследвай пролактина! При мен е така,а това пречи на овулацията.Цикълът редовен ли ти е?
« Отговор #4 -: Април 06, 2007, 09:34:16 am »
Здравей Силванченце!
Аз също мисля,че е от пролактина.
Този месец, когато си изследвах пролактина стойностите му бяха доста завишени.
Самия ден имах болки в гърдите, а бях 4-ти ден от цикъла. При мен обикновено болките отминават 1,2 ден от цикъла. Все още ме болят доста гърдите и дори от 2 дена съм без сутиен, защото ми е много болезнено.
Дори и при теб да е от висок пролактин спокойно, нивата му се регулират и то не е трудно.
*

Теди

« Отговор #5 -: Април 06, 2007, 09:54:53 am »
Здравейте и от мен!
Незнаех, че пролактина оказва влияние на това. Моя цикъл от 6 месеца е: я го има- я го няма, и като изследвах пролактина беше подскочил. При мен болките в гърдите продължиха предния път 2-3 седмици, докато ми дойде цикъла. На втория ден от цикъла затихнаха, а ми дойде на 48 ден, сега стремглаво пак съм се запътила към 48-я ден и имам болки вече седмица. Вие ме подсещате да попитам моята ендокриноложка за това, защото като ме прие първоначално ме попита дали имам секрет от гърдите, но за болки и не стана дума. Дано е нещо временно, защото предния път съвсем незнаех какво да правя, даже правих и тест, защото такова нещо за толкова дълго време за първи път ми се случваше. Така е човек като все се надява..., а и болката е придружена и с леко "напопване" 8O.
« Отговор #6 -: Април 06, 2007, 10:03:00 am »
Да, гърдите са болезнени и като напомпани! Междудругото доста добре изглеждат, но все пак с тези болки, а и изобщо не ми дреми,че гърдите ми така са по-хубави при условие,че все пак си имам проблем и този проблем пречи. :x
Но пак повтарям при мен става въпрос за болки в период, в който не би трябвало да ги имам. По принцип ги имам 1,2 седмици преди цикъл. А сега не са спирали да болят от средата на предния цикъл до ден днешен. Днес ми е 7-ми ден от цикъла.
« Последна редакция: Април 06, 2007, 10:05:07 am от Stelliana »
*

elma

• 1289
  • Само преживяното е истински разбрано
« Отговор #7 -: Януари 09, 2008, 08:55:25 am »
Здравейте!
Искам да ви попитам имате ли някаква идея на какво може да се дължи следното: обикновено гърдите започват да ме болят 10-12-15 дни преди М. Сега обаче гърдите започнаха да ме болят още на 7-8-ми ден от цикъла :( Предният цикъл беше ановулаторен, а за миналата година имам общо три стимулирани цикъла с клостилбегит, последна стимулация - ноември месец. Средата на декември месец пък започнах да пия чай за кисти (с ПКЯ съм). Според вас дали е възможно, въпреки че толкова рано са започнали да наболяват гърдите овулацията да предстои :ask: Питам, защото все пак е нормално гърдите да болят преди М, но след ову.
Благодаря на всички, които биха могли да изразят мнение :)
*
« Отговор #8 -: Януари 09, 2008, 11:26:31 am »
Мене от години ме болят гърдите от овулацията до М. Този месец обаче нямам никаква болка,което ми е странно. При мене тези постоянни болки се дължаха на нисък естрадиол.
*

elma

• 1289
« Отговор #9 -: Януари 09, 2008, 11:45:26 am »
Аз също си мисля, че някой от хормоните (или някои :( ) тотално се е бъгнал (и), което пък от своя страна ме навежда на мисълта, че отново за пореден път и този месец ще мина покрай ову-то. Май с тия лекарства и чайчета вместо нещата да се оправят те се влошават :balk_145:
*
« Отговор #10 -: Януари 09, 2008, 12:34:56 pm »
и аз от около 3 месеца имам оплакваня с гърдите,ходих на мамолог защото ми беше излезнала някаква бучка,прегледаха ме и казаха че няма нужда от притеснение,била някаква жлеза.
Предписаха ми Прогестогел,да но и така не се махна тази бу4ка,а гърдите все така си ме болят. :oops:
*

elma

• 1289
« Отговор #11 -: Януари 09, 2008, 12:51:43 pm »
Ами аз преди около месец ходих на мамолог. Когато му казах, че гърдите ме болят по две седмици преди цикъл той каза, че това е доста време и ми предписа същото лекарство (прогестогел). Но аз така и не си го купих. На мен това, че ме болят гърдите не ми пречи, не ме притеснява болката, а по скоро съм обезпокоена от това, кога тя се появява и че май нещо хич не съм в час....Предният цикъл пак започнаха така рано да ме наболяват, още на 13-14-ти ден, а имайки предвид, че цикълът ми е дълъг...това си е доста време ...Надявах се нещата да се оправят, но уви...те по-зле станаха, сега пък на 7-8-ми ден...това вече е прекалено...
Предписаха ми Прогестогел,да но и така не се махна тази бу4ка,а гърдите все така си ме болят. :oops:
Щом са те гледали - не се притеснявай, нали не те боли самата бучка, а гърдите?!?
*
« Отговор #12 -: Януари 09, 2008, 14:47:38 pm »
Този път и мене ме болят от началото на цикъла до сега...а тепърва трябва да влизам в ову...много ми е странно, даже си мислех да не би да е някаква много ранна овулация и затова... 8O.Правя и тестове за ову вече 3 - ти ден - резултат много бледа втора четра, т.е би трябвало тепърва да ми е овулацията, освен ако вече е минала? :x. Ще видим, какво ще излезе
*

elma

• 1289
« Отговор #13 -: Януари 09, 2008, 14:56:11 pm »
Този път и мене ме болят от началото на цикъла до сега...а тепърва трябва да влизам в ову...много ми е странно, даже си мислех да не би да е някаква много ранна овулация и затова... 8O.Правя и тестове за ову вече 3 - ти ден - резултат много бледа втора четра, т.е би трябвало тепърва да ми е овулацията, освен ако вече е минала? :x. Ще видим, какво ще излезе
А ти по принцип с редовен цикъл и овулация ли си? Щото при мен май за миналата година да е имало максимум два цикъла с ову и хич вече не знам какво се случва, дали е минала, дали да я чакам.......нищо не ми е ясно......А със сигурност би трябвало да не е минала, защото температурата си ми е ниска 8O Хич не знам какво да си мисля, да очаквам...да се надявам ли...на чудо може би...  :?
« Отговор #14 -: Януари 11, 2008, 13:29:35 pm »
Мен също ме болят гърдите почти постоянно. Като се започне от 7-8 ден от цикъла и се стига до началото на следващият, като тогава имам затишие от 6-7 дни.
Аз съм с пролактином и пия Достинекс, пролактина ми е в нормални граници, а не мога да си обясня тези болки, миналата година като започнах приема на лекарството като че ли болките бяха спрели, а сега се появяват отново, защо ли?....
*

elma

• 1289
« Отговор #15 -: Януари 11, 2008, 13:43:37 pm »
bob4o_f, а ти с ову-то как си като те болят гърдите така почти през целия цикъл?
« Отговор #16 -: Януари 12, 2008, 22:41:23 pm »
ами последно ходих на гинеколог през май месец и всичко си беше наред, имах си ову...
ама тогава нямах такива болки в гърдите, правила съм мамография преди 2 години и имам удебеления и мисля сега да си направя пак, днес ендокриноложката ме прати на гинеколог, така че скоро се надявам да разбера защо ме болят така
*

elma

• 1289
« Отговор #17 -: Януари 14, 2008, 09:08:34 am »
Ахам, ами успех bob4o_f, пиши като имаш някакво развитие по въпроса, дано се реши бързо проблема и не е нищо сериозно!