0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

постоянно главоболие
« -: Март 21, 2007, 16:33:57 pm »
Здравейте момичета. В 15 седмица съм и общо взето постоянно имам главоболие. Пия парацетамол /по съвет на лекаря /, но не помага, а и да помага не знам колко е безвреден. Намерих едни билкови таблетки "Мигренакс" от Херба Медика. Някой чувал ли е нещо за тях / в аптеката не могат да кажат / или да ми препоръча нещо друго. Ще се радвам на всякакви предложения. Моля помогнете ми, вече мисля, че полудявам от тая постоянна болка.
Re: постоянно главоболие
« Отговор #1 -: Март 21, 2007, 17:12:06 pm »
Моят съвет е да не пиеш парацетамол,по добре е нещто на билкова основа.Доколкото знам главоболието е в следствие на хормоналните промени в организма.И аз имам такова и го преодолявам дремвайки по малко когато мога през деня,а когато се събудя болката я няма,незнам на какво се дължи това.Дано някой ти помогне повече.
*
« Отговор #2 -: Март 21, 2007, 17:19:26 pm »
Мерила ли си кръвното? Може да е това? И не прекалявай с парацетамола. 
« Отговор #3 -: Март 22, 2007, 13:12:41 pm »
Мерила съм кръвното да. В повечето случай е ниско, личният ми рекорд е 50:30. Аз си знам, че от това ме боли главата. Говорих и с доктора си и той така каза на билкова основа всичко каквото е, ако ми понася добре. Сега се притеснявам, обаче за този парацетамол, защото в началото пих само него и то редовно :cry: Надявам се да не съм направила някоя глупост :trash:
*
« Отговор #4 -: Март 22, 2007, 13:33:17 pm »
Миличка, щом имаш ниско кръвно, пий повече течности! Те ще вдигнат кръвното и главоболиеТо ще отмине. Поне при мен помага.
« Отговор #5 -: Март 22, 2007, 15:08:51 pm »
Мила, между 12-18 г.с. имах страхотни главоболия, придружени с бодежи в очите и ушите, а преди това почти никога не ме е боляла глава. Беше почти непоносимо, но не исках да пия никакви хапчета. Облекчавах ги с масаж на тила, врата и раменете.
И аз съм имала подобни рекорди с кръвното и те разбирам напълно, дори да не си жадна се насилвай да поемаш поне 1,5 литра на ден... и на бъбреците не им е добре обезводняването, дори да не го усещаш.Избягвай т. нар. билкови хапове и подобни - кой може да ти гарантира какво всъщност съдържат - в последно време на пазара излезе какво ли не... Да ме прощава твоят док, но той би ли ги препоръчал с лека ръка на бременната си жена?
« Последна редакция: Март 22, 2007, 15:16:09 pm от korinka »
*
« Отговор #6 -: Март 23, 2007, 12:57:58 pm »
На мен също ми помага многото вода. Вече пия и по едно много разредено кафе (не смятам, че е по-вредно от парацетамола). Освен това по малко натурален шоколад и повече плодове с високо водно съдържание и захари.
« Отговор #7 -: Март 23, 2007, 13:21:40 pm »
Благодаря ви много. Изпълнявам стриктно инстукциите  :) и май има подобрение. Стискайте палци :wink: