Брейййй колко ми стана приятно

Да си призная бебето вече стана голЕм калпазанин и няма нужда от замразени пюрета, обаче аз продължавам да приготвям заготовки и да замразявам. Например сварявам една огромна тенджера телешки набори за супа плюс зеленчуци. Прецеждам бульона, разпределям в малки бурканчета от детска храна, ЗАМРАЗЯВАМ

и имам поне за 2, 3 седмици натурална подправка за ориз, картофи, кус кус, сосове и тем подобни.
Пълнени чушки също - замразявам ги полуготови.
Боб и леща - готвя веднъж в голямо количество, едното изяждаме, другото замразявам. Обаче! При боба и лещата има една хитрина - замразявате си го напълно сготвено. Като го извадите и размразите, пъхате го в тенджерата и вътре нарязвате на ситно - зелен лук, суров домат, пресен магданоз. Оставяте го само да клокне и изключвате котлона. Пресните зеленчуци придават прекрасен вкус на току що сготвена храна. Отема 15 минути.
Супи сЕкви съм замразявала пак полуготови - оставало е да се добави фиде или картофи. А! Например супа топчета перфектно става

Дидон, замразено сготвено ядене не ми е стояло повече от 3 седмици, така че мога да ти кажа само за този срок - супер си е яденето!